Jump to content
Sign in to follow this  
Miracl3

Hvilken olje til wok?

Recommended Posts

Miracl3

Hvilken olje bruker du i woken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest *Tara*

Bruker bare rapsolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest bada

Jeg bruker en olje med nøytral smak, vanligvis rapsolje eller solsikkeolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
onyx

peanøttolje eller solsikkeolje

Share this post


Link to post
Share on other sites
**Anne***

Peanøtt eller maisolje

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wayah

Olivenolje og en skvett sesamolje(elsker nøttesmaken :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Antoinette
Olivenolje og en skvett sesamolje(elsker nøttesmaken :) )

Du skal aldri bruke olivenolje i wok, den tåler ikke høy varme og maten får en vemmelig brent olivensmak.

Jeg bruker jodnøtt- eller solsikkesolje og en dæsj sesam for smaken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
smile

Rapsolje og/eller sesamolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tweek
Du skal aldri bruke olivenolje i wok, den tåler ikke høy varme og maten får en vemmelig brent olivensmak.

Jeg bruker olivenolje og funker helt fint!

Share this post


Link to post
Share on other sites
gattissima
Jeg bruker olivenolje og funker helt fint!

Samme her! Olivenolje extra vergine. Smaker nydelig :)

På finere restauranter i Italia brukes også extra vergin olivenolje til fritering.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Crash

.

Edited by Miros

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tweek

Jeg har ikke wok panne, men når jeg eter maten er den veldig varm, grønnsakene er fortsatt sprø og det smaker godt. Så olivenolje trenger jo ikke lage drittsmak ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Tante Dora

Solsikkeolje, soyaolje eller maisolje. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Supraspinatus
Samme her! Olivenolje extra vergine. Smaker nydelig  :)

På finere restauranter i Italia brukes også extra vergin olivenolje til fritering.

Er du helt sikker på dette? I følge de fleste kokker skal Extra Virgin (kaldpresset) olivenolje brukes på feks salat, siden den er veldig smaksterk.

Olivenolje tåler heller ikke høy temperatur, og derfor unngår de å bruke det spesielt i pizzabunner...

Selv bruker jeg "matolje" i wok, som er en blanding mellom raps- og maisolje. Tar gjerne litt soyasaus i også for smakens skyld.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wayah

Jomfruolje skal ikke brukes i wok nei, men mindre "eksklusiv" olivenolje går helt fint her. Og jeg kan garantere at jeg bruker varme nok ;)

Hva i all verden tror dere grekerne bruker i all matlagingen sin? Både frityr og steking...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Supraspinatus
Jomfruolje skal ikke brukes i wok nei, men mindre "eksklusiv" olivenolje går helt fint her. Og jeg kan garantere at jeg bruker varme nok  ;)

Hva i all verden tror dere grekerne bruker i all matlagingen sin? Både frityr og steking...

Det er fortsatt en smaksterk olje, og hvis du ikke liker smaken bør du unngå den.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Antoinette
På finere restauranter i Italia brukes også extra vergin olivenolje til fritering.

Det er tullprat. Olivenolje er ubrukelig til fritering. Ikke rart så mange er ubrukelige på kjøkkenet når det er så mye uvitenhet ute å går.

Edited by Antoinette

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Huldali

Noe som kan forklare meg de store forskjellene mellom de ulike oljene?

Hvilken egenskaper har de ulike oljene og hva egner de seg best til?

Aldri forstått dette helt.. :sjenert:

Edited by Huldali

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest bada

Jeg vet ikke hvor mye man kan stole på Wikipedia, men der er det i hvertfall en tabell som sier noe om hva man kan bruke de ulike oljene til. Og i følge denne kan man for øvrig bruke olivenolje til wok.

Edited by bada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...