Gå til innhold

pesto


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det vanligste er basilikumpesto, og da trenger du følgende:

3 ss pinjekjerner

1 stk basilikumplante

100 g fersk, revet parmesan

salt

2 fedd hvitløk

3 dl olivenolje

Rist pinjekjernene i stekepanne til de er gylne. Ha basilikum og salt i et beger og bland dem godt med stavmikser. Ha alt oppi begeret og bland dette godt sammen med stavmikseren.

Pesto kan oppbevares et par dager i kjøleskap, og brukes for det meste til pasta, men også som marinade eller til kjøtt/fisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hvitveis

Kan jeg også foreslå pesto av nesle når den tiden blir aktuell i mai-juni? Bruk samme utgangspunkt som den [maria] skrev, men bytt ut basilkum med ferske, lettdampede nesleblader (så du får ut glasstrådene som brenner). Det er smaskens i tillegg til at det er politisk korrekt ( :ler: ) fordi du bruker ressurser du finner i lokalmiljøet ditt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er kjempegod:

25 g pinjenøtter (mandler kan også brukes)

1 fedd hvitløk

25 g parmesan

20 g basilikumblader

20 g bladpersille

1 dl olivenolje

1 ts sitron

evt. litt salt og nykvernet hvitpepper etter smak

Stek pinjenøttene til gylden farge i tørr stekepanne. Miks alt sammen i stavmikser/hurtigmikser.

Dersom pestoen står noen dager har man sitron i like før servering.

Pestoen kan også fryses, men vil da miste grønnfargen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...