Gjest Anonymous Skrevet 14. februar 2003 #1 Del Skrevet 14. februar 2003 Hvordan leger en pesto, og hvilken mat passer det til??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 14. februar 2003 #2 Del Skrevet 14. februar 2003 Hvordan lager en pesto' date=' og hvilken mat passer det til???[/quote'] måtte bare rette på stavinga =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nirvana Skrevet 14. februar 2003 #3 Del Skrevet 14. februar 2003 Det vanligste er basilikumpesto, og da trenger du følgende: 3 ss pinjekjerner 1 stk basilikumplante 100 g fersk, revet parmesan salt 2 fedd hvitløk 3 dl olivenolje Rist pinjekjernene i stekepanne til de er gylne. Ha basilikum og salt i et beger og bland dem godt med stavmikser. Ha alt oppi begeret og bland dette godt sammen med stavmikseren. Pesto kan oppbevares et par dager i kjøleskap, og brukes for det meste til pasta, men også som marinade eller til kjøtt/fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hvitveis Skrevet 15. februar 2003 #4 Del Skrevet 15. februar 2003 Kan jeg også foreslå pesto av nesle når den tiden blir aktuell i mai-juni? Bruk samme utgangspunkt som den [maria] skrev, men bytt ut basilkum med ferske, lettdampede nesleblader (så du får ut glasstrådene som brenner). Det er smaskens i tillegg til at det er politisk korrekt ( ) fordi du bruker ressurser du finner i lokalmiljøet ditt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 15. februar 2003 #5 Del Skrevet 15. februar 2003 Denne er kjempegod: 25 g pinjenøtter (mandler kan også brukes) 1 fedd hvitløk 25 g parmesan 20 g basilikumblader 20 g bladpersille 1 dl olivenolje 1 ts sitron evt. litt salt og nykvernet hvitpepper etter smak Stek pinjenøttene til gylden farge i tørr stekepanne. Miks alt sammen i stavmikser/hurtigmikser. Dersom pestoen står noen dager har man sitron i like før servering. Pestoen kan også fryses, men vil da miste grønnfargen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå