Gå til innhold

Venninnen min på 16 er gravid


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vet ikke hvor synd jeg synes på slike dumme jenter....

Jenter eller forsåvidt gutter blir dumme om en har hatt dumme voksne rundt seg i oppveksten. Selfølgelig trenger en ikke å bli det. Men sjansen øker betraktelig. Denne jenta har jammen ikke hatt det noe særlig bra.

Hun har rømt.

Alle er på leting etter henne nå.

Er kjemperedd jeg nå.

Når rømte hun? Jeg tror dette er et rop om hjelp. Dette kan bli positivt for henne. Nå jo de voksne rundt henne reagere. Og da tenker jeg på de som jobber på institusjonene der hun bor, og lærere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Cruella

Det første som slo meg da jeg leste denne tråden var; "Stakkars liten, som har satt seg i den situasjonen!"

Det er ingen god læring å måtte oppleve det hun opplever nå!

Håper for all del at hun kommer tilbake og at folk rundt henne formidler at de vil henne godt og ikke er ute etter å straffe henne.

Lisa-Beth

:hjerter:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingenting er som etterpåklokskapens vinkel for evnen til å lære. Det gjør hun sikkert. men uansett hvor dum hun har vært, er det like vondt akkurat nå for det.

Fairy - håper det går bra med henne, og at hun ikke gjør noe som gjør situasjonen enda vanskeligere. Jeg er sikker på at du er en god venninne, som hun også har når hun kommer tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir så lei meg og oppgitt når jeg leser hvordan enkelte har hatt bare motgang i livet. Men hun har heldigvis ei god venninne!

Kan virke som om denne forsvinningen er et rop om hjelp og hjelp håper jeg at hun får når hun forhåpentligvis kommer til rette igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest ¤_Fairytale_¤

Jeg har ringt instutisjonen, men har ikke fått noe svar enda. Jeg tror ikke de har funnet henne enda. Rart hun ikke har tatt kontakt.. Hun pleier jo alltid å si ifra til meg hva som skjer. Jeg synes dette er vanskelig. Hun kan jo være hvor som helst nå. Og kjenner jeg henne rett, overnatter hun hos en av kompisene til kjæresten sin. Og det er IKKE et trygt miljø. Sover nærmest i dop og sprøytespisser.

Håper hun tar til fornuften!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Fairytale og dere andre...

Selv er jeg 16 år og vet om flere stakkarslige skjebner,uten at jeg skal gå videre inn på det...Når sant skal sies synes jeg fryktelig synd på denne jenta,hun har ikke hatt det godt.Og jeg synes også det er dumt,for ei jente i denne situasjonen,å bære fram et barn.Men uansett er dette egentlig bare et valg henne kan ta,det er hennes kropp og hennes bestemmelser.Jeg synes det beste du kan gjøre Fairytale er å rådføre jenta ogstøtte henne.Mener også at dette ikke skal være et ansvar du skal ha,men noen voksne!Nå ønsker jeg ikke å være noen bedrevitende og ønsker ikke å se ned på din venninne.Mange som har sagt dette før meg,og guds skyld;dette er ikke din feil!

Uansett,måtte dette føre til abort,er dette muligens det beste.Men dette er et svært alvorlig tema og du burde ta dette opp med noen,enten foreldrene dine eller andre voksne du stoler på.

Lykke til

Vennlig hilsen:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
Gjest ¤_Fairytale_¤

Hei dere som var med og støttet og forklarte... :D

Hun ble funnet, og er nå plassert i et fosterhjem der hun trives veldig godt og der de tar seg godt av henne. Hun er litt vag når vi snakker om graviditeten, men hun sier hun ikke tok abort, så hun har vel spontanabortert. Hun har det veldig bra nå, og fikk overtalt henne til å begynne på skolen igjen. Nå fullfører hun grunnskolen med gjennomsnitt på 2, men det er da en fullføring. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Dette var sikkert det beste som kunne skjedd henne. Glad for at hun nå endelig har det bra så får vi håpe at hun ikke havner dårlig selskap noe mer.

Minnie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fint det går greit med venninnen din :)

Bare en ting, du skrev at hun brukte angrepillen som prevensjon?

Det høres merkelig ut, for man kan bare bruke abortpillen 1 gang på 4 måneder, altså 3 ganger per år, må ha levd veldig usikkert, stakkers.

Ingen andre som har kommentert dette, så jeg. Håper hun har blitt opplyst om dette, selv om det står i pakken.

Joda, jeg fulgte med da denne tråden begynte i februar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ¤_Fairytale_¤
Fint det går greit med venninnen din :)

Bare en ting, du skrev at hun brukte angrepillen som prevensjon?

Det høres merkelig ut, for man kan bare bruke abortpillen 1 gang på 4 måneder, altså 3 ganger per år, må ha levd veldig usikkert, stakkers.

Ingen andre som har kommentert dette, så jeg. Håper hun har blitt opplyst om dette, selv om det står i pakken.

Joda, jeg fulgte med da denne tråden begynte i februar.

Jeg vet ikke så mye om angrepillen, har aldri hatt behov for å bruke den.

Bruker alltid prevensjon.

Derfor syntes jeg det hørtes sannsynlig ut.. Da er det ikke rart hun ble gravid i hvert fall :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Scarlet

Bra at det har ordnet seg! Tror ikke det hadde vært så fornuftig å sette et barn til verden for den jenta der enda, med de holdningene til enkelte ting. Håper hun har lært nå da at man må bruke prevansjon når man har sex, slik at hun ikke blir gravid for 7.gang før hun er 17....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angrepillen og abortpillen er vel ikke akkurat det samme vel..?

Angrepillen blir brukt som nødprevensjon de første 72 timene etter et ubeskyttet samleie for å forhindre graviditet. Angrepillen kan brukes én gang for hver menstruasjonssyklus, men dette skal man selvfølgelig allikevel ikke gjøre. Angrepillen skal ikke brukes regelmessig, og er såpass lite sikkert, og skal ikke brukes som prevensjon, bare som nødprevensjon i nødstilfeller.

Abortpillen, derimot, er en pille som taes for å utføre en abort, altså når du faktisk er blitt gravid, og vil "gjøre noe" med dette. denne formen for abort kan utføres inntil 9.svangerskapsuke, og består av 3 piller, ikke to, som ved angrepillen. Etter to døgn kommer du tilbake til sykehuset og får der tre vagitorier innlagt i skjeden. I løpet av de neste fire timene åpner livmormunnen seg, og du begynner å blø. Da aborterer du.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest JEG VAR 16 ÅRIG MOR.

Hadde jeg sett dette innlegget før så skulle jeg skrevet forlengst.

Jeg ble gravid før jeg var 16 år,fikk barn da jeg var 16 1/2 år.

Ikke få ungen. Det er et slit. et umenneskelig ansvar. Og hun vil angre på det. Å få et barn må aldri være en hevn for noe annet. Jeg er 32 til sommeren,og sønnen min ble 15 i februar. Jeg har sliti og sliti. Når jeg snakker med venninnene mine i dag, så er det med vemod,vi har ingen felles minner fra ungdomstiden eller sprell bak oss. Man blir sittende inne,år ut og år inn. Faren til sønnen min var fylt 21 før jeg fylte 16, og han ga blaffen.

I konfirmasjonen som vi hadde , så kom faren for 2 gang på besøk siden i 1989. Det blir ikke mer annerledes for henne.kan ikke tenke meg det. For når en såpass voksen mann går å legger seg med ei ungjente og gjør henne gravid,så sier det veldig mye om ham som person. Han vil stikke av og gi blaffen. Jeg fraråder henne til å få barner. Det å være ung mor er mye mer enn stor mage og en stilig barnevogn. Jeg husker mange ganger at jeg satt å gråt fordi jeg ble bedt med ut men kunne ikke gå. Du må styre økonomi,hjem,barn og ta voksne beslutninger når man fortsatt er et barn. Jeg var i 20 årene, så fikk jeg meg en knekk,da var de gylne årene forbi,jeg hadde ingen ting å se tilbake på. Jeg angret. Om denne jenta virkelig er glad i det hun bærer på så bør hun ta det vekk.Man skal ønske det beste for sine små.Jeg var så umoden jeg, at jeg syntes det var tøft å være ung å gravid. Jeg også skulle hevne meg på foreldrene mine,og det endte tragisk.Barnevernet tok over omsorgen for en periode.Man er ikke automatisk en god mor fordi om man har trøk ut dette nurket. Og kunne sønnen min velge i dag,så hadde han nok ikke valgt å ha en så ung mor. Hvilket barn er det som ønsker å ha et barn som mor????

Realiteten er helt annerledes. Er denne 16 åringen klar for våkenette,barneskrik,lite søvn,dårlig råd,bekymringer,ensomhet ja en hel bråta av tunge ting.

Så får man aldri tid til seg selv,ikke råd til å kjøpe seg den tøffe buksa eller den dyre kajalen og om du tar deg råd,så når skal du få brukt det da?

Venninnene som sier de skal hjelpe til forsvinner etterhvert,de mener det bra,men det virkelige liv er annerledes.

Tenk og ikke få lov til å se filmen på lørdagskvelden man har så lyst på fordi ungen er syk,sulte,eller har tissa seg ut.Du må legge på tlf når vennene ringer fordi ungen kaller deg.

Ja sånn vil det være hele tiden.

Og den som treo at det er så rosenrødt å få barn som 16 åring må bare ta seg sammen. Barnet mitt ble født for tidlig og mått ligge i kuvøse,det var ikke jeg forberedt på.

Så ble han født med astma og allergi, det var jeg heller ikke forberedt på.

Så hadde han kolikk i mange mnd og barnefaren forsvant. Så fikk han dobbelsidig lungebetennelse og måtte på sykehuset.

Vær så snill å vent med å få barn. Jeg gråter inni meg når jeg leser noe sånt som dette. Hun vet jo at hun kan bli gravid,det er jo ikke noe galt med henne den veien. Da skulle jeg ønske hun tok abort,ja jeg sier det rett ut. det er hennes beste jeg tenker på oppi dette her. For om hun dummer seg ut som mor,så står systemet parat til å gi ungen hennes et annet hjem,men hun må klare seg sjøl.

Hun vet ikke hva hun gjør,vær så snill å hør på meg.Hadde jeg kunnet gi ut emailadressen min her,så skulle jeg gjort det, for jeg skulle så gjerne ha hjulpet til her. Og man må ikke tro at en aldri får det sånn som jeg har beskrevet. jeg var 24 år neste gang jeg fikk barn og da eksploderte verden rundt meg,det var sånn det skulle vært første gangen også. Endelig ble det rett for meg også. Bare tro meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Angrepillen og abortpillen er vel ikke akkurat det samme vel..?

Angrepillen blir brukt som nødprevensjon de første 72 timene etter et ubeskyttet samleie for å forhindre graviditet. Angrepillen kan brukes én gang for hver menstruasjonssyklus, men dette skal man selvfølgelig allikevel ikke gjøre. Angrepillen skal ikke brukes regelmessig, og er såpass lite sikkert, og skal ikke brukes som prevensjon, bare som nødprevensjon i nødstilfeller.

Abortpillen, derimot, er en pille som taes for å utføre en abort, altså når du faktisk er blitt gravid, og vil "gjøre noe" med dette. denne formen for abort kan utføres inntil 9.svangerskapsuke, og består av 3 piller, ikke to, som ved angrepillen. Etter to døgn kommer du tilbake til sykehuset og får der tre vagitorier innlagt i skjeden. I løpet av de neste fire timene åpner livmormunnen seg, og du begynner å blø. Da aborterer du.

Ja, men angrepillen får man enkelt kjøpt på apoteket, abortpillen må man inn til gynekologiske undersøkelser og være dagpasient, osv. Det at denne jenten rømte fordi hun ble gravid og ikke visste hva hun skulle gjøre, er vel et tegn på at hun ikke har fremprovosert aborter jevnlig tidligere.

Når hun ikke klarte komme seg til å få p-pillen, hvordan skulle hun klare å komme seg til et sykehus til undersøkelser, og inn igjen to dager etterpå for å være der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, og enda et par ting til.

Når man fremprovoserer abort må man opplyse om hvor mange svangerskap man tidligere har hatt. Om en lege får en så ung jente inn til seg om forteller at hun har vært gravid 6 ganger, ville det ikke være naturlig for ham å gi henne prevensjon? De er faktisk pliktet til å spørre om man trenger prevensjon etter abort. Alle leger som foretar gynekologisk undersøkelse skal spørre om det, med mindre man kommer inn for å ta ultralyd av barnet sitt, men det sier jo seg selv.

Hvis denne jenten spontanabortere fosteret, burde hun alikevel komme seg til en lege. Fordi at ved spontanaborter må man inn og fjerne eventuelle rester, slik at det ikke danner seg diverse ulumskheter som man ikke vil ha.

Egentlig høres hele denne historien om denne jenten veldig usannsynlig ut, pga alle medisinske fakta som faktisk er fakta, men det er tragisk om det er tilfelle.

For lite opplysning om sex og konsekvensene av sex,

det at det ofte er tabu å snakke om, osv, gjør det ikke enkelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt tidligere innlegg var bare ment for å klare litt opp ang. angra- og abortpiller, da jeg så det var noe tull med det tidligere. :-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tuddelilu:

Ja, jeg skjønner, var fint du gjorde det, fint du tok det opp, for det fikk meg til å tenke på hva hun hadde ment med at hun hadde brukt angrepillen som prevensjon. Om hun bare hadde hatt sex 3 ganger i året, osv. Merkelige greier, uff, jaja, er greit det ordnet seg for henne til slutt.

Ikke noe vondt ment mot deg, i det hele tatt. :blunke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...