Gå til innhold

Middagstråd - fisk!


Rainbow Brite

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Rainbow Brite, har du oppskrift på marinaden og sausen? Hørtes kjempegodt ut! Veldig fin tråd, har planer om å bli flinkere til å spise fisk. :)

I dag skulle vi egentlig ha fiskewok, men de hadde ikke fiskefilet whatsoever på Meny ( :roll: ), så da ble det med kjøtt i stedet.  Men fiskewok er kjempegodt! Liker med laks best, men det er mest fordi den ikke faller like lett fra hverandre som en del annen fisk. Mulig andre faste fisketyper funker bra? Tips noen? :)

Laksen min i wok løser seg alltid opp den!! Hva gjør du for å holde den sammen? :ler: Men det er veldig godt med torsk + laks. For ikke å snakke om reker eller KAMSKJELL!! :sikle:

Saus:

Hollandaise pose

Kokosmelk

Litt vanlig melk + fløte

Litt vann med grønnsaksbuljongterning

Litt ingefær

Litt knuste sennepsfrø

Litt løk (sjalottløk)

Litt ananas skåret i små terninger (jeg foretrekker fersk, men bruk det som passer)

Litt eple skåret i små terninger

Evt litt muskat

+ smak til med de krydrene du liker

Marinade:

1 kanelstang

2 nellikspiker

En dæsj tørket timian

En ørliten dæsj svarte pepperkorn

Liten dæsj steinsalt/maldon salt

1 strimmel sitronskall

Et halvt hvitløksfedd

Litt paprika(krydder)

Knuses i morter. Store ting først, deretter krydder, deretter friske ting. Gnir inn i fiskefileetene, og steker de i ildfast ovn uten folie, så de får litt crunchy overflate.

Bon Apetit!

Vi skal ha dette igjen i morgen! :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig andre faste fisketyper funker bra? Tips noen? :)

Steinbitt og flyndre i hvertfall!

Også kolje da, men det passer kanskje ikke i wok? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrift! Den tenker jeg skal testes på fredag. :) Ang. laksen - jeg passer på at wok'en er skikkelig, skikkelig varm sånn at laksen får stekeskorpe med én gang. Da går det så det suser! Også ikke røre alt for mye, da. Tar den opp før jeg woker grønnsakene og blander inn igjen til slutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar den opp før jeg woker grønnsakene og blander inn igjen til slutt.

Clever girl!!! Dette skal jeg få til! :) Fortell meg hvordan det går med flyndra da! *spent*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Fjellsippa

I dag ble det rakfisk, kokte mandelpoteter, rømme, rødløk og tynnbrød.

Øl og aquavitt var godt til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fullkornsspagetti med lys paprika- og vårløksaus. Varmet terninger av fiskepudding i sausen og strødde strimlet røkt ørret over til slutt. Restemiddag som var veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fruktfat

i går hadde vi siebiff med løk (og kokte gulrøtter, mandelpoteter og parisienne saus).

ellers er favoritten vår torskeform:

skjær gulrøtter og purre i skiver, legg i ildfast form, hell over 0,5dl vann og 50 g smør i terninger, krydder etter ønske. ha over folie og sett i ovnen på 220grader i 15-20min.

ta ut formen, skjær en løk i skiver, legg i formen. tin en torskeblokk i saltet vann -eller salt den-, skjær i biter og legg over, på med folien og inn i ovnen igjen i ca 15 min.

ta av folien, hell over en boks med hermetiske tomater med basilikum og oregano og inn i ovnen igjen i ca 10 min.

deilig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Clever girl!!! Dette skal jeg få til! :) Fortell meg hvordan det går med flyndra da! *spent*

Har ikke fått testet flyndra ennå, jeg. Dessverre! Men det har plutselig blitt fryktelig hektisk å være meg, så det får vente til det roer seg litt igjen. :)

I dag hadde jeg sushi, har kveldsvakt på jobb. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I dag hadde vi panert torsk med innebygget reke og champignonsaus, babypoteter, erter og salat. Veldig godt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I morgen tenkte jeg at vi skulle ha laksefileter stekt i ovnen med krydder, og wok grønnsaker/ris som tilbehør. Gjerne en god saus til, ungene liker godt Hollandaise saus...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Solsikke

Takk for tipset om denne tråden, Rainbow Brite :)

Gårsdagens middag:

Laks med masse godt tilbehør: Stekte potetbåter (av ferske poteter), paprika, squash, og champignon. I tillegg hadde jeg agurksalat, rå gulrot og rømme til.

Laksefiletene prøvde jeg å steke i aliminiumsfolie i ovnen, men ettersom hybelkomfyren i den nye leiligheten min ikke fungerte spesielt bra til det, så ble det steking i pannen til slutt - godt krydret med persille drysset over, og presset sitron. Jeg lagde også soppsaus med stekt champignon i.

Endret av Nevdulinien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...