linky Skrevet 3. januar 2007 #21 Del Skrevet 3. januar 2007 I dag hadde vi torsk i form. det var kjempegodt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 3. januar 2007 Forfatter #22 Del Skrevet 3. januar 2007 Rainbow Brite, har du oppskrift på marinaden og sausen? Hørtes kjempegodt ut! Veldig fin tråd, har planer om å bli flinkere til å spise fisk. I dag skulle vi egentlig ha fiskewok, men de hadde ikke fiskefilet whatsoever på Meny ( ), så da ble det med kjøtt i stedet. Men fiskewok er kjempegodt! Liker med laks best, men det er mest fordi den ikke faller like lett fra hverandre som en del annen fisk. Mulig andre faste fisketyper funker bra? Tips noen? ← Laksen min i wok løser seg alltid opp den!! Hva gjør du for å holde den sammen? Men det er veldig godt med torsk + laks. For ikke å snakke om reker eller KAMSKJELL!! Saus: Hollandaise pose Kokosmelk Litt vanlig melk + fløte Litt vann med grønnsaksbuljongterning Litt ingefær Litt knuste sennepsfrø Litt løk (sjalottløk) Litt ananas skåret i små terninger (jeg foretrekker fersk, men bruk det som passer) Litt eple skåret i små terninger Evt litt muskat + smak til med de krydrene du liker Marinade: 1 kanelstang 2 nellikspiker En dæsj tørket timian En ørliten dæsj svarte pepperkorn Liten dæsj steinsalt/maldon salt 1 strimmel sitronskall Et halvt hvitløksfedd Litt paprika(krydder) Knuses i morter. Store ting først, deretter krydder, deretter friske ting. Gnir inn i fiskefileetene, og steker de i ildfast ovn uten folie, så de får litt crunchy overflate. Bon Apetit! Vi skal ha dette igjen i morgen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 3. januar 2007 Forfatter #23 Del Skrevet 3. januar 2007 Mulig andre faste fisketyper funker bra? Tips noen? ← Steinbitt og flyndre i hvertfall! Også kolje da, men det passer kanskje ikke i wok? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 3. januar 2007 #24 Del Skrevet 3. januar 2007 Takk for oppskrift! Den tenker jeg skal testes på fredag. Ang. laksen - jeg passer på at wok'en er skikkelig, skikkelig varm sånn at laksen får stekeskorpe med én gang. Da går det så det suser! Også ikke røre alt for mye, da. Tar den opp før jeg woker grønnsakene og blander inn igjen til slutt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 4. januar 2007 Forfatter #25 Del Skrevet 4. januar 2007 Tar den opp før jeg woker grønnsakene og blander inn igjen til slutt. ← Clever girl!!! Dette skal jeg få til! Fortell meg hvordan det går med flyndra da! *spent* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady Lovelylocks Skrevet 4. januar 2007 #26 Del Skrevet 4. januar 2007 Fransk fiskegrateng med ovnsbakte gulrøtter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 4. januar 2007 #27 Del Skrevet 4. januar 2007 Risotto med safran og reker - og salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 5. januar 2007 #28 Del Skrevet 5. januar 2007 I dag ble det rakfisk, kokte mandelpoteter, rømme, rødløk og tynnbrød. Øl og aquavitt var godt til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 5. januar 2007 #29 Del Skrevet 5. januar 2007 Fullkornsspagetti med lys paprika- og vårløksaus. Varmet terninger av fiskepudding i sausen og strødde strimlet røkt ørret over til slutt. Restemiddag som var veldig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 11. januar 2007 Forfatter #30 Del Skrevet 11. januar 2007 Sushi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 12. januar 2007 #31 Del Skrevet 12. januar 2007 i går hadde vi siebiff med løk (og kokte gulrøtter, mandelpoteter og parisienne saus). ellers er favoritten vår torskeform: skjær gulrøtter og purre i skiver, legg i ildfast form, hell over 0,5dl vann og 50 g smør i terninger, krydder etter ønske. ha over folie og sett i ovnen på 220grader i 15-20min. ta ut formen, skjær en løk i skiver, legg i formen. tin en torskeblokk i saltet vann -eller salt den-, skjær i biter og legg over, på med folien og inn i ovnen igjen i ca 15 min. ta av folien, hell over en boks med hermetiske tomater med basilikum og oregano og inn i ovnen igjen i ca 10 min. deilig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 12. januar 2007 #32 Del Skrevet 12. januar 2007 I dag blir det saltfiskball med kokt kålrabi og kokte poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 12. januar 2007 #33 Del Skrevet 12. januar 2007 Clever girl!!! Dette skal jeg få til! Fortell meg hvordan det går med flyndra da! *spent* ← Har ikke fått testet flyndra ennå, jeg. Dessverre! Men det har plutselig blitt fryktelig hektisk å være meg, så det får vente til det roer seg litt igjen. I dag hadde jeg sushi, har kveldsvakt på jobb. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 12. januar 2007 #34 Del Skrevet 12. januar 2007 I dag ble det fersk skrei, lever og rogn med mandelpotet til. Og så rødvin så klart. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 15. januar 2007 Forfatter #35 Del Skrevet 15. januar 2007 I dag hadde vi panert torsk med innebygget reke og champignonsaus, babypoteter, erter og salat. Veldig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mini_me Skrevet 15. januar 2007 #36 Del Skrevet 15. januar 2007 I morgen tenkte jeg at vi skulle ha laksefileter stekt i ovnen med krydder, og wok grønnsaker/ris som tilbehør. Gjerne en god saus til, ungene liker godt Hollandaise saus... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Marie81 Skrevet 16. januar 2007 #37 Del Skrevet 16. januar 2007 I dag blir det steinbitkaker med basilikum og hvitløk + poteter, brokkoli og grønne bønner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pellegrino Skrevet 16. januar 2007 #38 Del Skrevet 16. januar 2007 Fiskepinner og poteter. Lagde en varm saus av hakket purre og kesam. Enkelt og ganske ok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 17. januar 2007 Forfatter #39 Del Skrevet 17. januar 2007 Fylt rødspette, erter, poteter og salat, enkelt og godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Solsikke Skrevet 18. januar 2007 #40 Del Skrevet 18. januar 2007 (endret) Takk for tipset om denne tråden, Rainbow Brite Gårsdagens middag: Laks med masse godt tilbehør: Stekte potetbåter (av ferske poteter), paprika, squash, og champignon. I tillegg hadde jeg agurksalat, rå gulrot og rømme til. Laksefiletene prøvde jeg å steke i aliminiumsfolie i ovnen, men ettersom hybelkomfyren i den nye leiligheten min ikke fungerte spesielt bra til det, så ble det steking i pannen til slutt - godt krydret med persille drysset over, og presset sitron. Jeg lagde også soppsaus med stekt champignon i. Endret 18. januar 2007 av Nevdulinien Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå