Gå til innhold

God pepperkakeoppskrift


g@brielle

Anbefalte innlegg

Nå håper jeg noen kan forbarme seg over meg. Vi flyttet inn i nytt hus i høst, og jeg har ennå til gode å finne boka mi med juleoppskrifter :grine:

Så, er det noen snille pepperkakebakere der ute som vil dele en oppskrift med meg? Det største kriteriet er at det skal være en deig det er bra å lage pepperkakehus av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er den oppskriften vi bruker, super til pepperkakehus.

300 g romtemperert smør

5 dl sukker

1 dl sirup

1 ss malt ingefær

2 ss kanel

2 ts malt nellik

2 ts kardemomme

1 ss natron

2 dl vann

ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut).

Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det bare er til pepperkakehus, så hadde jeg kjøpt ferdigdeig.

Jeg liker sjarmen ved å ha laget det selv fra bunnen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen, tusen takk, snille Arkana  :klem:

Bare hyggelig. Tenkte jeg skulle nevne at dette blir mye deig, nok til flere pepperkakehus og vanlige pepperkaker i tillegg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Finnes det oppskrifter som ikke innholder natron. Takkler ikke smaken av det

Pepperkaker (uten natron)

400 g lys sirup

200 g sukker

100 g meierismør

4 egg

4 ts kanel

½ ts kardemomme

½ ts pepper

½ ts malt ingefær

½ ts malt nellik

2 ts bakepulver

1 kg hvetemel

Varm sirup, sukker og smør til alt er smeltet. Avkjøl. Rør inn ett og ett egg. Tilsett krydder og bakepulver blandet med 750 g av melet. Spar resten til utbaking. Deigen kan virke litt løs, men den fester seg i løpet av natten. Sett i kjøleskap natten over.

Kna deigen og kjevle den ut, ca 3 mm tykk. Stikk ut figurer. Stekes ved 175 grader i ca 10 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Blir denne deigen lys siden det er lys sirup i den, eller blir den vanlig mørk som peperkaker flest?

Jeg er ikke sikker siden jeg ikke har laget denne selv (bruker den første oppskriften, med natron), men det ser ut som det blir lyse pepperkaker. Mørke pepperkaker har både mørk sirup og brunt sukker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er den oppskriften vi bruker, super til pepperkakehus.

For en utrolig bra oppskrift! Vi har bakt pepperkakehus med denne i dag, deigen var en drøm å jobbe med, og smakte utrolig godt :)

Resultatet ble sjarmerende synes vi selv :tommel:

En villa i byen

Om noen synes det ser amatørmessig ut, kan jeg love at det ihvertfall ikke er pga oppskriften!

Takk Arkana :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Næææææh så stilig funkispepperkakehus dere har laga!!!! :tommelsmil: STILIG!! :-D

Helt imponert jeg - og GODT jobba!!

Tusen takk! :klem:

Samboeren min ble kjempestolt av at du så at det var en funkisvilla! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

For en utrolig bra oppskrift! Vi har bakt pepperkakehus med denne i dag, deigen var en drøm å jobbe med, og smakte utrolig godt :)

Resultatet ble sjarmerende synes vi selv :tommel:

En villa i byen

Om noen synes det ser amatørmessig ut, kan jeg love at det ihvertfall ikke er pga oppskriften!

Takk Arkana  :klem:

Kjempestilig hus! :tommel:

Flott at du likte oppskriften, den er ikke favoritten vår uten grunn. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...