Lisle Skrevet 7. februar 2003 #1 Del Skrevet 7. februar 2003 har tenkt å sprette en flaske rødvin ikveld men kommer neppe til å tømme hele flasken (1 liter). så hvor lenge kan rødvinen stå åpnet men med korken i? mener nemlig å huske at sist jeg drakk av en allerede åpnet rødvin smakte den litt surt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hundjevelen Skrevet 7. februar 2003 #2 Del Skrevet 7. februar 2003 Det kommer helt an på hvilken vin det er, men ca en uke kan du forvente at den bør holde. :-? Sørg for å lagre den mørkt og kjølig, for å forlenge holdbarheten. Ungå å sette vinen i kjøleskapsdøren da det kan være uheldig med for mye risting. Nyt rødvinen din, og ta en skål for meg også.......... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 7. februar 2003 #3 Del Skrevet 7. februar 2003 Jeg synes all rødvin smaker dri** hvis den blir stående fra den ene dagen til den andre. Jo finere rødvin, jo verre blir det. Hvis jeg ikke drikker alt på en gang (Veeeeldig sjelden ) pleier jeg å gjøre som Nigella; Fryse den ned i isterningposer og bruke den i saus etc. (Gjestenes evt. halvtomme glass går imidlertid i vasken :blunke: ). Hvis man bare drikker litt om gangen er det mye bedre å kjøpe kartongvin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Donna Skrevet 7. februar 2003 #4 Del Skrevet 7. februar 2003 Gjelder det også hvit vin at den ikke skal oppbevares for lenge etter at den er åpnet? Hvordan er kartong vin annerledes siden den kan oppbevares? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 7. februar 2003 #5 Del Skrevet 7. februar 2003 Jeg synes all rødvin smaker dri** hvis den blir stående fra den ene dagen til den andre. Jo finere rødvin' date=' jo verre blir det. quote'] Mener du det? Syns rødvinen blir bedre etter at den får luftet seg litt. :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirella Skrevet 9. februar 2003 #6 Del Skrevet 9. februar 2003 Hos bl.a. Tilbords og glassmagasinet får man kjøpt et sett med to gummi-korker og en vakum-pumpe til vinflaskene. Har brukt mine mange,mange ganger og syns vinen holder seg godt! Du setter i gummi-korka på den åpnede vinflaska, så "kobler" du vakum-pumpa på korka. Det er et liiiite hull i korka som pumpa kan suge luften ut av flaska,nemlig! Og da skal visstnok vinen holde seg litt lengre! Når du skal ha korka av igjen, klemmer du bare på den slik at det kommer luft inn og den er enkel å fjerne! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ignite Skrevet 9. februar 2003 #7 Del Skrevet 9. februar 2003 Jeg synes en uke hørtes lenge ut. Jeg vil heller tro omkring 3 dager. Jeg fikk vakuumpumpe til jul. Det anbefales. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 9. februar 2003 #8 Del Skrevet 9. februar 2003 Jeg kan ikke fordra vin som er utsatt for for mye luft over lengre tid. Som f.eks et døgn. Billig vin lufter jeg 1 time før jeg skal drikke den. Men moden og vin tilsatt mer garvesyre kan man drikke umiddelbart etter man har åpnet flasken. Jeg og min kjære kan godt ta oss bare 1 glass rødvin en kveld eller til middag, og da ble det ganske upraktisk å åpne en vinflake, så heretter kjøper vi kartongvin. Mange har en feil oppfatning at dette er bare billigvin. MEN, det finnes mye fin vin blandt kartonger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Donna Skrevet 9. februar 2003 #9 Del Skrevet 9. februar 2003 Hva er det som gjør at kartongvin kan oppbevares lenger da når den er åpnet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 9. februar 2003 #10 Del Skrevet 9. februar 2003 Hva er det som gjør at kartongvin kan oppbevares lenger da når den er åpnet? Den trekke ikke inn luft, som dreper vinen. Men kartongvin har bare en holdbarehetstid i 1 måned. :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tristessa Skrevet 9. februar 2003 #11 Del Skrevet 9. februar 2003 Gjør som care eller andre i denne tråden har gjort; kjøp en vinpumpe, eller sats på kartongvin. Det finnes mye god kartongvin på polet. Men vinpumpe er et must. Det er kjipt å helle ut resten av en vinflaske, og jeg grøsser når folk kun stikker korken nedi og satser på at det går fint. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klips Skrevet 10. februar 2003 #12 Del Skrevet 10. februar 2003 Dessuten er ikke kartongvin godt så innmari lenge etter åpning heller, spør du meg. I hvert fall ikke en måned! Pføy! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 10. februar 2003 #13 Del Skrevet 10. februar 2003 Helt enig, Klips! Jeg kan godt kjenne forskjell på en kartongvin som nettopp er åpnet og en som har stått et par dager. Hvorfor ikke vin som har stått smaker godt? Fordi jeg ikke liker å drikke eddik! En amarone f.eks. er nærmest udrikkelig bare noen timer etter at den er åpnet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Donna Skrevet 10. februar 2003 #14 Del Skrevet 10. februar 2003 Hehe så da må moralen om man ønsker seg et glass vin en kveld, bli at man tar heller en flaske vin ....jaja kan bli morsomt det da ... eller man kan jo finne noen å dele med .... Men å drikke resten dagen etterpå må da også gå an ....synes forresten hvit holder seg bedre enn rød .... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 10. februar 2003 #15 Del Skrevet 10. februar 2003 Vel, så lenge jeg deler med min kjære (Eller noen andre) blir det ikke det helt store fyllekalaset ut av en flaske... Det blir forresten ikke noe fyllekalas selv om jeg skulle finne på å drikke en hel flaske alene heller når jeg tenker meg om Min løsning på "problemet" har vært å kjøpe halvflasker. Det begrenser utvalget men polet har faktisk en del OK "hverdagsviner" på halvflaske. F.eks. Perquita (Portugisisk rød) og Bin 65 Chardonnay (Australsk hvit). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arnie Skrevet 10. februar 2003 #16 Del Skrevet 10. februar 2003 Her syns jeg det var mye synsing ute å gikk... Tør påstå at jeg har rimelig erfaring med temaet. Min erfaring / påstand er at med en normal vin (ikke en "skjør" gammel årgangsvin) vil de fleste av oss ikke merke forskjell fra en nyåpnet flaske 2 dager vedå ganske enkelt unngå å "forstyrre" vinen (utsette den for minst mulig oksygen), på denne enkle måte: La flasken stå mest mulig iro, ikke rist på den el.l. Når dere har tatt hver sitt glass, sett i en enkelt kork (ikke styr med vakumering etc - du risikerer bare å riste så mye på flasken at effekten blir borte). Sett så flasken i en krok på kjøkkenbenken hvor den får stå i ro til neste dag (ikke i trekken fra vinduet - kulde, heller ikke like ved komfyren - varme). Får flasken stå stille, er det minimalt med oksygen fra lufta som kommer i kontakt med overflaten på vinen, og endringene som skjer vil være helt ubetydelige. Prøv det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå