Gjest gjesta Skrevet 2. desember 2006 #1 Skrevet 2. desember 2006 Har lyst til å lage brente mandler og karameller til jul. Noen som har noen oppskrifter de kan anbefale meg? Helst noen som er lette å lage, og gir godt resultat...Er ikke så flink på kjøkkenet nemlig
Annie Skrevet 3. desember 2006 #2 Skrevet 3. desember 2006 Brente mandler: Smelt farin i en jernstekepanne eller gryte. La sukkeret bli brunt. Ha i mandler og vend dem i sukkeret. Ta de opp med tresleiv eller noe annet i tre, plast smelter. Legg dem på et smurt bakepapir. PASS PÅ for det er fryktelig varmt!!! Men VELDIG GODT!! Lykke til!
Gjest Fjellsippa Skrevet 3. desember 2006 #3 Skrevet 3. desember 2006 Sjokoladekarameller. 3 dl sukker 1 dl lys sirup 2 ss kakao 3 dl fløte Dette kokes opp, og kokes ca. 30 minutter. Ha i 1 ss smør og 1 ts eddik (7 %). Mens karamellen koker lager du en form av folie, ca. 20 x 20 cm som smøres med nøytral olje (for eksempel soyaolje). Hell massen i formen og avkjøl. Skjær i biter og oppbevar kaldt.
Gjest gjesta Skrevet 5. desember 2006 #4 Skrevet 5. desember 2006 Tusen takk for oppskrifter! Da blir det baking til helga
pulverheksa Skrevet 5. desember 2006 #5 Skrevet 5. desember 2006 (endret) Min oppskrift på brente mandler er litt anneledes. 1 dl mandler 1 dl sukker 1 dl vann Ha alt i en panne og kok inn til sukkeret blir hvitt og klumpete og fortsett til det smelter igjen. Hell alt ut på et lett oljet brett og pell mandlene fra hverandre med gafler. Syns selve mandlene blir ekstra sprø på denne måten. Endret 5. desember 2006 av pulverheksa
Hulder Skrevet 6. desember 2006 #6 Skrevet 6. desember 2006 Jeg synes at de brente mandlene får en ekstra god smak om de ristes lett i stekeovnen først. Her finner du en oppskrift som har blitt svært populær hos oss. Lykke til!
Sin Skrevet 6. desember 2006 #7 Skrevet 6. desember 2006 Jeg synes at de brente mandlene får en ekstra god smak om de ristes lett i stekeovnen først. Her finner du en oppskrift som har blitt svært populær hos oss. Lykke til! ← Bruker også denne, de blir helt perfekte!
ofelia Skrevet 6. desember 2006 #8 Skrevet 6. desember 2006 min karamell oppskrift er enklest (og best?) en del sukker en del sirup en del fløte kok i vei hell i form(bakepapir el.l.) del opp før de blir helt kalde
Gjest Pax Skrevet 7. desember 2006 #9 Skrevet 7. desember 2006 (endret) Min oppskrift på brente mandler er litt anneledes. 1 dl mandler 1 dl sukker 1 dl vann Ha alt i en panne og kok inn til sukkeret blir hvitt og klumpete og fortsett til det smelter igjen. Hell alt ut på et lett oljet brett og pell mandlene fra hverandre med gafler. Syns selve mandlene blir ekstra sprø på denne måten. ← Kjempefin oppskift. Har aldri lagd brente mandler før, prøvde denne fordi den så lettest ut. Det ble helt perfekt. Endret 7. desember 2006 av greensky
pulverheksa Skrevet 7. desember 2006 #10 Skrevet 7. desember 2006 Kjempefin oppskift. Har aldri lagd brente mandler før, prøvde denne fordi den så lettest ut. Det ble helt perfekt. ← Glad du likte dem Har allerede spist meg gjennom et par porsjoner av denne
Gjest Asti Skrevet 14. desember 2007 #11 Skrevet 14. desember 2007 (endret) ..... Endret 15. desember 2009 av Asti
vaskeklut Skrevet 11. desember 2008 #12 Skrevet 11. desember 2008 Kjempefin oppskift. Har aldri lagd brente mandler før, prøvde denne fordi den så lettest ut. Det ble helt perfekt. Men... mine smelter ikke om igjen, de bare ...stivner i kjelen? blir en stor hvit klump! hjeeeeelp?
Kvist Skrevet 11. desember 2008 #13 Skrevet 11. desember 2008 Tolmodighet og røring hjelper. Sukkeret klumper seg rundt siste rest av fuktighet som er igjen, når den også er fordampet vil det etterhvert begynne å smelte. Men bruker du svak varme vil det jo ta noe tid da. Lykke til!
vaskeklut Skrevet 11. desember 2008 #14 Skrevet 11. desember 2008 Tolmodighet og røring hjelper. Sukkeret klumper seg rundt siste rest av fuktighet som er igjen, når den også er fordampet vil det etterhvert begynne å smelte. Men bruker du svak varme vil det jo ta noe tid da. Lykke til! Hmmmm...... Jeg er bare så utrolig redd for å brenne de.. Jeg brente karamellene jeg lagde første gang som bare pokker Det ble en sort kokende masse :| Og, de blir jo sittende fast i kjelen joo.. =/
Gjest Gjest Skrevet 11. desember 2008 #15 Skrevet 11. desember 2008 Hm. Tror jeg skal prøve meg på dette. Synes brente mandler er så godt, og er jo litt stas å lage det selv. Men, blir kjelen noensinne fin igjen eller bør jeg bruke en stygg panne?
Kvist Skrevet 11. desember 2008 #16 Skrevet 11. desember 2008 Men, blir kjelen noensinne fin igjen eller bør jeg bruke en stygg panne? Er bare å ha vann i kjelen etterpå, og så kan du enten koke det opp og så tar vannet med seg sukket. Eller du kan ta latmannsversjonen. Ha varmt springvann i kjelen og sett den tilbake på den nylig avskrudde plata. da kan den stå der på restvarmen i plata og kjelen og sukkeret løsner. Kjelen blir like fin igjen. 1
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 11. desember 2008 #17 Skrevet 11. desember 2008 Glimrende. Tusen takk Kvist! Da vet jeg hva jeg skal imorgen
Gjest Gjest Skrevet 18. desember 2008 #19 Skrevet 18. desember 2008 puttet mandler vann og sukker i en kjele.. alt i på en gang jeg... og det ble brente mandler.. kjempe godt=)
Gjest Gjest_Jada_* Skrevet 18. desember 2008 #20 Skrevet 18. desember 2008 Da har jeg også endelig laget brente mandler. Mange år siden sist, så da måtte jeg søke opp en oppskrift igjen. Og disse ble veldig gode (brukte den der man rister mandlene først og har i litt smør til sist). Men jeg brukte teflonbelagt kjele. Veeeldig greit, det svidde seg ikke (men pass på likevel...kan fort svi seg hvis man blir borte alt for lenge). Da jeg brukte jerngryta svidde jeg det litt. For jeg orket ikke ha så alt for lav varme, og ikke gidder jeg røre hele tiden heller. Så teflonkjelen var bare helt super .
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå