Gå til innhold

Ingers brød


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Det stod en artikkel i Hjemmet fra 6 jan. i år om dette brødet.

Folk skulle vist gå ned både 20 og 30 kilo.

Dette brødet er blitt veldig populert og selges nå av noen baker rundt om i landet.

Er det noen som har dette bladet? og går det an å få lagt denne art. på kg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Ingers rugbrød

1,3 kg sammalt hvete

200 g fint sammalt rug

200 g helkorn hvete

75 g gjær

2 str ts salt

9 dl hvetekli

1,8 liter vann

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

Du kan godt bruke 1 liter skummet melk, søt eller sur og resten vann

Dette gir 3 brød i 2 liters former eller 4 brød i 1,5 liters former.

Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid deigen

godt enten med kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen er veldig løs og det er riktig.

Den kan ikke eltes på bord. Hev deigen i underkant av en time i bakerbollen,

slå lufta ut av deigen og la den heve en gang til i bakerbollen, ca. en halv time.

Slå lufta ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former, sett deretter brødene

inn i varm ovn, 220 grader på over/undervarme eller 200 grader på varmluft ca. 1 time.

Brødene er litt fuktige inni og henger på kniven når du skjærer i dem.

Sånn skal de være.

Lykke til ! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme oppskriften står i Lindbergs bok, eneste forskjell er at der koker man opp helkornene og lar de trekke en times tid før baking.

det er et godt brød.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.fibermat.no/

Her er hjemmesiden til Inger - dama med rugbrødet.

Flere oppskrifter finnes også her.

Jeg spiser brødet jeg. Er enkelt å lage sjøl. Du trenger ikke å finne et bakeri som selger det - lag det sjøl!

Og skal jeg si dere èn ting:

Kjøpte meg ei ny bukse i går - og HURRA - jeg måtte gå ned en str....... så dette brødet hjelper hvertfall meg. Bare tenk om jeg klarte eå begynne å trimme litt i tillegg a.......

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...