Gå til innhold

Matklubbens kokebok


:-) anna

Anbefalte innlegg

6 kyllingfileter

150 g sopp

1 ss smør

1 1/2 dl revet ost

1 eggehvite

salt og pepper

2 ss urter, feks rosmarin, timian eller annet snadder du måtte ha

- Legg tre fileter i en ildfast form, dryss på salt og pepper

- Stek sopp, ha i ost sammen med soppen(også godt med litt matfløte i), smak til med salt og pepper

- Fordel soppstuingen over filetene

- Bank de tre siste filetene lett og legg dem over

- Bland eggehvite, smeltet smør og urter. Hell over kyllingen.

- 150 grader i ca 25 min.

Serveres med det en liker til, feks poteter/ris og en god salat.

Nam nam

Endret av søndagsengel?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kokkoslaksa – Thailandsk kyllingsuppe.

Kryddermiks:

4 røde chili

2 fedd hvitløk

2 ss most ingefær (gjerne ferdigmos på glass)

1 sjalottløk

6 mandler (skoldes)

2 ss fiskesaus

2 tørka limeblader

Moses med stavmikser el.l. til en purè.

Kryddermiksen freses i litt olje i noen minutter.

Tilsett ½ liter hønsebuljong og 4-5 dl (en boks) kokosmelk.

Til 2 personer bruker jeg 3 kyllingfileter som jeg deler i biter og har i suppen. Smak til med salt, pepper og eventuelt ekstra fiskesaus. Når kyllingen er ferdig tilsattes 4 vårløk i strimler, 1 rød chilli i strimler og en neve koriander. Ikke la suppen koke for lenge etter at du har tilsatt vårløken, det er godt at den er litt sprø.

------------------------------------------------

Når det gjelder mengden chili, så avhenger dette av størrelsen på chiliene, og hvilken type man bruker. Jeg har noen ganger laget den for sterk, mens den andre ganger har vært litt i mildeste laget. Hvis den blir for sterk, kan det hjelpe å ha i en dæsj med lettrømme. Hvis man liker det ekstra sterkt, kan chilifrøene tilsettes sammen med chilien når man lager kryddermiksen.

Til denne suppen serverer jeg godt brød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pølsegryte med bønner

1ss olje

1 stor løk, grovhakket

2 fedd kvitløk,presset

1/2l vann

1 blokk hønsebuljong

ca 250g frisk brokkoli i små buketter

400g mager, røkt kjøttpølse i terninger

250g kokte røde bønner (hermetiske går greit)

1 liten boks maiskorn¨

4 kokte poteter i terniger

1 dl vikingmelk

salt og peppar

1/2 ts muskat

2 ss frisk hakka persille

varm oljen i en kjele, tilsett løk og kvitløk og fres til den er blank, ilsett vann, buljong og brokkoli og kok opp. La det småkoke i ca 4-5 min. Tilsett kjøttpølse,bønner,mais poteter og viking melk. varm opp på nytt og smak til med salt,peper og muskat. dryss persille på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

Dette er en utrolig god gryte som vi har blitt veldig glad i, og venner også. De kommer stadig tilbake for å få smake den igjen!

For å gjøre den mer hverdagslig og litt rimeligere kan man bruke vanlige kjøttpølser, billige pillede reker mm.

Når barna skal spise den pleier jeg å droppe kajennepepperet, evt kutte ned på det andre pepperet, for den blir litt sterk.

Håper den faller i smak!

GUMBO MED KYLLING OG REKER

½ dl god olje

550 gr rensede reker

550 gr kyllingkjøtt i terninger

1 hakket løk

2 grønne paprika, strimlet

3 hakkede selleristilker

225 gr pølser med smak

400 gr hakkede tomater

3,5 dl vann

100 gr ukokt ris

2 ts salt

2 ts hvitløkpulver

1 ts (av hver) oregano, kajennepepper, timian, paprikapulver, pepper

450 kr okra eller squash

Varm oljen i en gryte, sauter kyllingkjøttet

Tilsett grønnsaker og pølser i biter, sauteres mykt og blankt.

Tilsett tomater, vann, ris og krydder. La det syde ca en halvtime imens du trekker squash/okra i vann et kvarter. La dem renne av og tilsett dem i gryten sammen med rekene.

Serveres rykende varmt på en seng av ris, gjerne med naanbrød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vaniljeboller

20-30 stykker

100g margarin, 5dl melk, 50g gjær, 750g hvetemel, 100g sukker, 1ts bakepulver, 2ts vaniljesukker, 1ts kardemomme og 100g rosiner.

Smelt margarin og tilsett melk. Varm til 37gC. Tilsett gjær og løs den. Bland det tørre og ha det deretter i væsken. Hev i 40 minutter. Trill boller. Hev i 30 minutter. Pensle med egg. Stek ved 225 grader C i 10 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Kremet pastasalat

1 boks lettrømme

1 pakke majones

1 fedd hvitløk, hakket/presset

2-3 ss sylteagurk lake

ca 6 skiver sylteagurk, hakket

1 boks hermetiske maiskorn

1 paprika i biter

sukker erter, oppdelt

4 vårløk

160 g kokt skinke

240 g pasta

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Slå av kokevannet og skyll den litt i kaldt vann.

Skrell og finhakk hvitløk.

Skjær paprika og vårløk i biter.

Bland sammen rømme og majones.

Tilsett lake fra sylteagurk og finkuttet sylteagurk.

Bland sammen og tilsett salt og pepper.

Ha i hvitløk, mais, paprika, vårløk og finstrimlet skinke (kan kjøpes ferdig strimlet).Ha til slutt i kald pasta.

Til slutt smak til med salt og pepper.

Jeg pleier å ha masse sukkererter i, av og til vanlig salat strimlet eller ruccula, kjempe godt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tacopai

En pakke maizena paibunn

400 gram kjøttdeig

En løk

Tre tomater

En pakke tacokrydder

En boks creme fraiche

Revet ost

Lag paibunnen slik det står på pakken. Stek kjøttdeigen sammen med tomater og løk i biter, pluss tacokrydder og vann. (Se hvor mye vann du skal ha på krydderpakken.) Ha kjøttdeigfyllet oppi paibunnen, ha over creme fraiche og ost på toppen. Stekes i ovnen på 200 grader. Er litt usikker hvor lenge, men det står på paibunnpakken.

Serveres med salat, salsa, rømme og guacemole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en av mine favoritter. Ikke akkurat slankemiddag, men mat trenger det lille ekstra for å være festmat.

Husk å følge anvisningen angående tilberedning av denne først.

Bayonneskinke i form. 4 pers.

1 bayonneskinke (vekt ca 1,2 kg) skjæres i skiver og legges i en ildfast form

Saus:

3 dl kremfløte piskes nesten stiv med en b.skje sukker.

Bland i en pakke majones i kremen. Smak til med chilisaus.

Jeg bruker 2-3 ss chilisaus og resten med ketcup for å få sausen lys rosa.

Husk at det blir sterkere når det stekes.

Bre sausen over bayonneskinka. Strø ca 100 gr revet ost over.

Sett den inn i forvarmet ovn på 200 gr og stek den 20-25 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Søndagsengels Eplerot:

1l eplebåter

1dl vann

kanel

3,5-4ss margarin

2,5dl sukker

2dl hvetemel

Skrell eplene og del dem i båter.

Fordel eplene i en paiform.

Hell på vann.

Strø på godt med kanel over.

Kna sammen (jeg knar det sammen med hendene) margarin, sukker og hvetemel. Når dette blir "smuldrete" strør du det over formen.

Stekes på 200 grader i ca 40 min.

La hvile i et par minutter.

Serveres med is.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Farmorbrød:

3 stk. stekt i brødform

1 l kefirmelk

2 never renska valnøtter, veldig grovhakket

1 pk. gjær

1 ts salt

1 dl rapsolje

2-300 g revet jarlsberg

1 neve med blandet lin- og solsikkefrø

200 g sammalt hvetemel

fint hvetemel til deigen er passe, skal ikke være sticky

Bland alt i en bolle, elt godt.

Hev til dobbel størrelse, ha i smurte former og hev til dobbel størrelse igjen.

Stek på 180-200 grader i 45 min. og avkjøl på rist. Fint å fryse, tin siste minuttene i mikroen så blir det nesten som nystekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Babords Soppsuppe:

2 store porsjoner

1 stk. eggeplomme

250 g kantarell

3 sjalottløk

30 g smør

6 dl hønsekraft/buljong

1 dl matfløte

1 dl creme fraiche

1 ss maisenna

salt og pepper

Kutt sopp og løk i små biter. Krydre og stek i smøret i en litt stor kjele til det er gyllent. Tilsett buljong og kok i ti minutt, og rør inn fløten.

Rør sammen creme fraiche, maisenna og egg, og pisk det inn i suppen. Varm opp, men ikke kok opp igjen. Smak til suppen med salt og pepper.

Endret av babord
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yvonnes Tomatsaus

til pizza og pasta

1 boks hakkede tomater

2 spiseskjeer tomatpuré

1 løk

2 hvitløksbåter

2 spiseskjeer olivenolje

Eventuelt kjøtt, f. eks kjøttdeig, kyllingfilet etc.

Oregano

Salt

Pepper

Surr løken og hvitløken i olivenolje til det blir mykt (og blankt).

Tilsett alle de andre ingrediensene. La det småkoke til sausen varmes opp.

Tilsett ferdigstekt kjøttdeig eller f. eks kylling i biter (om man skulle ønske det) som kan godgjøres mens f. eks pastaen varmes opp.

Smak til med oregano, salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yvonnes pizzafocaccia

Foccaciadeig:

3 dl hvetemel

10 g fersk gjær

2 dl lunkent vann

Bland mel og gjær og rør inn vannet.

Jobb med deigen til den her glatt.

Dekk til deigen og la heve i ca 30 min.

Sett deretter deigen i kjøleskapet natten over.

Ta ut deigen 45 min før bruk.

Fyll

Soltørkede tomater

Sorte oliven u/stein

12 stk cherrytomat

150 gram fetaost

1 pk pepperonipølse

500 gram revet ost

Bland inn fetaost, skivet oliven, strimlet soltørket tomat og 2/3 av den revne osten inn i deigen.

Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse.

Smør en bakeplate med bakepapir med olje, og legg over deigen og press ut i kantene.

Trykk fordypninger i deigen med fingrene og drypp på resten av osten.

Legg delte cherrytomater på til slutt. Hev i 30 min og stek deretter på nedersdte rille i ca 20 min på 220 grader, og deretter 200 grader i 10 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Yvonnes fiskepinner

Et par stykker fiskefiléter, alt etter behov (bruker selv ca fire stykker til to personer).

Salt

Pepper

En skål griljermel/strøkavring

Ha salt og pepper på fiskefiletér (jeg bruker f. eks torsk). La dem ligge og trekke noen minutter.

Visp sammen 1 egg i en skål, ha griljermel i en annen skål.

Dypp fiskefilétene i skålen med vispet egg.

Vend fiskefilétene deretter i griljermelet slik at fileten er dekket med griljermel.

Fiskefiletene stekes i olivenolje eller smør i stekepanne ved svak varme i 10-20 min. Bruk lokk på pannen. Ved større mengder kan filetene med fordel stekes i stekeovn (180-200 grader) i ca 30 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kvists pasta

4 pers

3-4 vårløk

3-4 ss hakket soltørket tomat i olje

en neve gode oliven, jeg kjøper ofte de brune som jeg aldri husker navnet på...

2-3 fedd hvitløk

saften av en sitron

et glass/boks hermetiske artisjokkhjerter

masse frisk persille

olivenolje

salt

svart pepper

Fersk pasta. Jeg bruker den 500g pakka med tagliatelle.

Snitt vårløken i skiver, hakk hvitløken og surr dette på svak varme i olivenolje. Jeg bruker opp mot en dl olje, men ta så mye du vil ha. Har du en sautépanne med høye kanter er det fint å bruke den Tilsett tomatene også. Poenget er å surre dette så oljen får masse god smak men ikke brune løken. Skyll artisjokkene og del dem i to eller fire, hell av laken fra olivnene og grovhakk persillen.

Kok pasta.

Ha sitronsaft, artisjokk, oliven og et pepperdryss i oljen. Vend inn persillen rett før du har pastaen oppi og blander.Dt bør være nok olje til å rikelig dekke pastaen.

Server med en grønn salat og godt brød. Maldonsalt og pepperkvern på bordet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gaupas Couscous

Til 2 personer:

2 kyllingfileter

1 løk

1-2 paprika

Halv purre

Ønsket mengde jalapeno(kommer ann på hvor sterk du vil ha den)

Halv pakke brekkbønner fra frysedisken(tar det litt på feelingen)

1 boks hermetiske hakkete tomater. Naturelle

Couscous i passe mengde

Stek kyllingen i biter.Sett til side

Surr oppkuttet løk, purre, jalapeno og paprika(store biter slik at de ikke blir så bløte). Ha de surrede grønnsakene i en kasserolle sammen med bokstomater og litt vann. La putre under lokk i omtrent 20 min. Kan også stå lengre om det er ønskelig. Ha i kylling og smak eventuelt til med litt pepper. La det varme seg, og ha i brekkbønnene. Til sist has couscous i. La trekke i ca 5 min, elle tiden som står på pakken. Mengden kommer ann på hvor tørr du ønsker retten. Jeg synes den er best litt "våt". Husk at couscous sveller mye.

Done!

Hvitløk kan også has i om det er ønskelig. Mamma bruker det, og det er godt det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...