søndagsengel? Skrevet 1. september 2007 #41 Del Skrevet 1. september 2007 (endret) 6 kyllingfileter 150 g sopp 1 ss smør 1 1/2 dl revet ost 1 eggehvite salt og pepper 2 ss urter, feks rosmarin, timian eller annet snadder du måtte ha - Legg tre fileter i en ildfast form, dryss på salt og pepper - Stek sopp, ha i ost sammen med soppen(også godt med litt matfløte i), smak til med salt og pepper - Fordel soppstuingen over filetene - Bank de tre siste filetene lett og legg dem over - Bland eggehvite, smeltet smør og urter. Hell over kyllingen. - 150 grader i ca 25 min. Serveres med det en liker til, feks poteter/ris og en god salat. Nam nam Endret 1. september 2007 av søndagsengel? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 1. september 2007 #42 Del Skrevet 1. september 2007 Kokkoslaksa – Thailandsk kyllingsuppe. Kryddermiks: 4 røde chili 2 fedd hvitløk 2 ss most ingefær (gjerne ferdigmos på glass) 1 sjalottløk 6 mandler (skoldes) 2 ss fiskesaus 2 tørka limeblader Moses med stavmikser el.l. til en purè. Kryddermiksen freses i litt olje i noen minutter. Tilsett ½ liter hønsebuljong og 4-5 dl (en boks) kokosmelk. Til 2 personer bruker jeg 3 kyllingfileter som jeg deler i biter og har i suppen. Smak til med salt, pepper og eventuelt ekstra fiskesaus. Når kyllingen er ferdig tilsattes 4 vårløk i strimler, 1 rød chilli i strimler og en neve koriander. Ikke la suppen koke for lenge etter at du har tilsatt vårløken, det er godt at den er litt sprø. ------------------------------------------------ Når det gjelder mengden chili, så avhenger dette av størrelsen på chiliene, og hvilken type man bruker. Jeg har noen ganger laget den for sterk, mens den andre ganger har vært litt i mildeste laget. Hvis den blir for sterk, kan det hjelpe å ha i en dæsj med lettrømme. Hvis man liker det ekstra sterkt, kan chilifrøene tilsettes sammen med chilien når man lager kryddermiksen. Til denne suppen serverer jeg godt brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 1. september 2007 #43 Del Skrevet 1. september 2007 Pølsegryte med bønner 1ss olje 1 stor løk, grovhakket 2 fedd kvitløk,presset 1/2l vann 1 blokk hønsebuljong ca 250g frisk brokkoli i små buketter 400g mager, røkt kjøttpølse i terninger 250g kokte røde bønner (hermetiske går greit) 1 liten boks maiskorn¨ 4 kokte poteter i terniger 1 dl vikingmelk salt og peppar 1/2 ts muskat 2 ss frisk hakka persille varm oljen i en kjele, tilsett løk og kvitløk og fres til den er blank, ilsett vann, buljong og brokkoli og kok opp. La det småkoke i ca 4-5 min. Tilsett kjøttpølse,bønner,mais poteter og viking melk. varm opp på nytt og smak til med salt,peper og muskat. dryss persille på toppen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 10. august 2008 #44 Del Skrevet 10. august 2008 Dette er en utrolig god gryte som vi har blitt veldig glad i, og venner også. De kommer stadig tilbake for å få smake den igjen! For å gjøre den mer hverdagslig og litt rimeligere kan man bruke vanlige kjøttpølser, billige pillede reker mm. Når barna skal spise den pleier jeg å droppe kajennepepperet, evt kutte ned på det andre pepperet, for den blir litt sterk. Håper den faller i smak! GUMBO MED KYLLING OG REKER ½ dl god olje 550 gr rensede reker 550 gr kyllingkjøtt i terninger 1 hakket løk 2 grønne paprika, strimlet 3 hakkede selleristilker 225 gr pølser med smak 400 gr hakkede tomater 3,5 dl vann 100 gr ukokt ris 2 ts salt 2 ts hvitløkpulver 1 ts (av hver) oregano, kajennepepper, timian, paprikapulver, pepper 450 kr okra eller squash Varm oljen i en gryte, sauter kyllingkjøttet Tilsett grønnsaker og pølser i biter, sauteres mykt og blankt. Tilsett tomater, vann, ris og krydder. La det syde ca en halvtime imens du trekker squash/okra i vann et kvarter. La dem renne av og tilsett dem i gryten sammen med rekene. Serveres rykende varmt på en seng av ris, gjerne med naanbrød til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 10. august 2008 #45 Del Skrevet 10. august 2008 Vaniljeboller 20-30 stykker 100g margarin, 5dl melk, 50g gjær, 750g hvetemel, 100g sukker, 1ts bakepulver, 2ts vaniljesukker, 1ts kardemomme og 100g rosiner. Smelt margarin og tilsett melk. Varm til 37gC. Tilsett gjær og løs den. Bland det tørre og ha det deretter i væsken. Hev i 40 minutter. Trill boller. Hev i 30 minutter. Pensle med egg. Stek ved 225 grader C i 10 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulva Skrevet 14. september 2009 #46 Del Skrevet 14. september 2009 Kremet pastasalat 1 boks lettrømme 1 pakke majones 1 fedd hvitløk, hakket/presset 2-3 ss sylteagurk lake ca 6 skiver sylteagurk, hakket 1 boks hermetiske maiskorn 1 paprika i biter sukker erter, oppdelt 4 vårløk 160 g kokt skinke 240 g pasta Kok pasta etter anvisning på pakken. Slå av kokevannet og skyll den litt i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløk. Skjær paprika og vårløk i biter. Bland sammen rømme og majones. Tilsett lake fra sylteagurk og finkuttet sylteagurk. Bland sammen og tilsett salt og pepper. Ha i hvitløk, mais, paprika, vårløk og finstrimlet skinke (kan kjøpes ferdig strimlet).Ha til slutt i kald pasta. Til slutt smak til med salt og pepper. Jeg pleier å ha masse sukkererter i, av og til vanlig salat strimlet eller ruccula, kjempe godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulva Skrevet 14. september 2009 #47 Del Skrevet 14. september 2009 Tacopai En pakke maizena paibunn 400 gram kjøttdeig En løk Tre tomater En pakke tacokrydder En boks creme fraiche Revet ost Lag paibunnen slik det står på pakken. Stek kjøttdeigen sammen med tomater og løk i biter, pluss tacokrydder og vann. (Se hvor mye vann du skal ha på krydderpakken.) Ha kjøttdeigfyllet oppi paibunnen, ha over creme fraiche og ost på toppen. Stekes i ovnen på 200 grader. Er litt usikker hvor lenge, men det står på paibunnpakken. Serveres med salat, salsa, rømme og guacemole. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 14. september 2009 #48 Del Skrevet 14. september 2009 Her er en av mine favoritter. Ikke akkurat slankemiddag, men mat trenger det lille ekstra for å være festmat. Husk å følge anvisningen angående tilberedning av denne først. Bayonneskinke i form. 4 pers. 1 bayonneskinke (vekt ca 1,2 kg) skjæres i skiver og legges i en ildfast form Saus: 3 dl kremfløte piskes nesten stiv med en b.skje sukker. Bland i en pakke majones i kremen. Smak til med chilisaus. Jeg bruker 2-3 ss chilisaus og resten med ketcup for å få sausen lys rosa. Husk at det blir sterkere når det stekes. Bre sausen over bayonneskinka. Strø ca 100 gr revet ost over. Sett den inn i forvarmet ovn på 200 gr og stek den 20-25 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #49 Del Skrevet 13. oktober 2009 Søndagsengels Eplerot: 1l eplebåter 1dl vann kanel 3,5-4ss margarin 2,5dl sukker 2dl hvetemel Skrell eplene og del dem i båter. Fordel eplene i en paiform. Hell på vann. Strø på godt med kanel over. Kna sammen (jeg knar det sammen med hendene) margarin, sukker og hvetemel. Når dette blir "smuldrete" strør du det over formen. Stekes på 200 grader i ca 40 min. La hvile i et par minutter. Serveres med is. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #50 Del Skrevet 13. oktober 2009 Farmorbrød: 3 stk. stekt i brødform 1 l kefirmelk 2 never renska valnøtter, veldig grovhakket 1 pk. gjær 1 ts salt 1 dl rapsolje 2-300 g revet jarlsberg 1 neve med blandet lin- og solsikkefrø 200 g sammalt hvetemel fint hvetemel til deigen er passe, skal ikke være sticky Bland alt i en bolle, elt godt. Hev til dobbel størrelse, ha i smurte former og hev til dobbel størrelse igjen. Stek på 180-200 grader i 45 min. og avkjøl på rist. Fint å fryse, tin siste minuttene i mikroen så blir det nesten som nystekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #51 Del Skrevet 13. oktober 2009 (endret) Babords Soppsuppe: 2 store porsjoner 1 stk. eggeplomme 250 g kantarell 3 sjalottløk 30 g smør 6 dl hønsekraft/buljong 1 dl matfløte 1 dl creme fraiche 1 ss maisenna salt og pepper Kutt sopp og løk i små biter. Krydre og stek i smøret i en litt stor kjele til det er gyllent. Tilsett buljong og kok i ti minutt, og rør inn fløten. Rør sammen creme fraiche, maisenna og egg, og pisk det inn i suppen. Varm opp, men ikke kok opp igjen. Smak til suppen med salt og pepper. Endret 13. oktober 2009 av babord Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #52 Del Skrevet 13. oktober 2009 Yvonnes Tomatsaus til pizza og pasta 1 boks hakkede tomater 2 spiseskjeer tomatpuré 1 løk 2 hvitløksbåter 2 spiseskjeer olivenolje Eventuelt kjøtt, f. eks kjøttdeig, kyllingfilet etc. Oregano Salt Pepper Surr løken og hvitløken i olivenolje til det blir mykt (og blankt). Tilsett alle de andre ingrediensene. La det småkoke til sausen varmes opp. Tilsett ferdigstekt kjøttdeig eller f. eks kylling i biter (om man skulle ønske det) som kan godgjøres mens f. eks pastaen varmes opp. Smak til med oregano, salt og pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #53 Del Skrevet 13. oktober 2009 Yvonnes pizzafocaccia Foccaciadeig: 3 dl hvetemel 10 g fersk gjær 2 dl lunkent vann Bland mel og gjær og rør inn vannet. Jobb med deigen til den her glatt. Dekk til deigen og la heve i ca 30 min. Sett deretter deigen i kjøleskapet natten over. Ta ut deigen 45 min før bruk. Fyll Soltørkede tomater Sorte oliven u/stein 12 stk cherrytomat 150 gram fetaost 1 pk pepperonipølse 500 gram revet ost Bland inn fetaost, skivet oliven, strimlet soltørket tomat og 2/3 av den revne osten inn i deigen. Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse. Smør en bakeplate med bakepapir med olje, og legg over deigen og press ut i kantene. Trykk fordypninger i deigen med fingrene og drypp på resten av osten. Legg delte cherrytomater på til slutt. Hev i 30 min og stek deretter på nedersdte rille i ca 20 min på 220 grader, og deretter 200 grader i 10 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #54 Del Skrevet 13. oktober 2009 Yvonnes fiskepinner Et par stykker fiskefiléter, alt etter behov (bruker selv ca fire stykker til to personer). Salt Pepper En skål griljermel/strøkavring Ha salt og pepper på fiskefiletér (jeg bruker f. eks torsk). La dem ligge og trekke noen minutter. Visp sammen 1 egg i en skål, ha griljermel i en annen skål. Dypp fiskefilétene i skålen med vispet egg. Vend fiskefilétene deretter i griljermelet slik at fileten er dekket med griljermel. Fiskefiletene stekes i olivenolje eller smør i stekepanne ved svak varme i 10-20 min. Bruk lokk på pannen. Ved større mengder kan filetene med fordel stekes i stekeovn (180-200 grader) i ca 30 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #55 Del Skrevet 13. oktober 2009 Kvists pasta 4 pers 3-4 vårløk 3-4 ss hakket soltørket tomat i olje en neve gode oliven, jeg kjøper ofte de brune som jeg aldri husker navnet på... 2-3 fedd hvitløk saften av en sitron et glass/boks hermetiske artisjokkhjerter masse frisk persille olivenolje salt svart pepper Fersk pasta. Jeg bruker den 500g pakka med tagliatelle. Snitt vårløken i skiver, hakk hvitløken og surr dette på svak varme i olivenolje. Jeg bruker opp mot en dl olje, men ta så mye du vil ha. Har du en sautépanne med høye kanter er det fint å bruke den Tilsett tomatene også. Poenget er å surre dette så oljen får masse god smak men ikke brune løken. Skyll artisjokkene og del dem i to eller fire, hell av laken fra olivnene og grovhakk persillen. Kok pasta. Ha sitronsaft, artisjokk, oliven og et pepperdryss i oljen. Vend inn persillen rett før du har pastaen oppi og blander.Dt bør være nok olje til å rikelig dekke pastaen. Server med en grønn salat og godt brød. Maldonsalt og pepperkvern på bordet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
babord Skrevet 13. oktober 2009 #56 Del Skrevet 13. oktober 2009 Gaupas Couscous Til 2 personer: 2 kyllingfileter 1 løk 1-2 paprika Halv purre Ønsket mengde jalapeno(kommer ann på hvor sterk du vil ha den) Halv pakke brekkbønner fra frysedisken(tar det litt på feelingen) 1 boks hermetiske hakkete tomater. Naturelle Couscous i passe mengde Stek kyllingen i biter.Sett til side Surr oppkuttet løk, purre, jalapeno og paprika(store biter slik at de ikke blir så bløte). Ha de surrede grønnsakene i en kasserolle sammen med bokstomater og litt vann. La putre under lokk i omtrent 20 min. Kan også stå lengre om det er ønskelig. Ha i kylling og smak eventuelt til med litt pepper. La det varme seg, og ha i brekkbønnene. Til sist has couscous i. La trekke i ca 5 min, elle tiden som står på pakken. Mengden kommer ann på hvor tørr du ønsker retten. Jeg synes den er best litt "våt". Husk at couscous sveller mye. Done! Hvitløk kan også has i om det er ønskelig. Mamma bruker det, og det er godt det også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå