Gå til innhold

Forskjellen ?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Er det ikke sånn at hvitt sukker (som er det sukkeret vi tenker på som vanlig sukker) er en type sukkerart? Og da er druesukker, fruktsukker osv forskjellige sukkerARTER (akkurat som dyrearter)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun lurer sikkert på hva forksjellen mellom hvitt sukker og andre typer sukkerarter er.. Og om det finnes andre sukkerarter som er bedre/sunnere enn hvitt sukker!

(En trenger vel ikke å gjøre seg dum med vilje..?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ulike sukkerarter forekommer naturlig i mange matvarer. Søt smak er naturens måte å fortelle oss på at noe er energirikt og sunt. Allerede via morsmelken lærer vi oss å like den søte smaken. Motsetningen er bitter smak, som ofte forbindes med giftige stoffer.

Frukt og grønnsaker har et naturlig høyt innhold av sukkerartene glukose, fruktose og sukrose. Dette kaller vi uraffinert sukker. Hvitt sukker kalles raffinert sukker fordi det er tatt ut av sukkerroene og sukkerrørene og renset slik at ingen andre næringsstoffer eller substanser er igjen. Raffinert sukker kalles ”tomme kalorier” fordi du ikke får noen andre vitaminer eller mineraler med på kjøpet.

Sukrose i frukt og hvitt raffinert sukker er med andre ord samme stoff. Forskjellen er at hvitt sukker ikke inneholder vitaminer og mineraler. Hvis en stor del av energibehovet dekkes fra mat med mye tilsatt raffinert sukker, får du automatisk mindre vitaminer og mineraler i deg enn om du lar frukt og bær dekke ditt søtbehov.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...