Gå til innhold

Bare må ha det!


Gjest Sille

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Takk for hyggelig julehilsen, jenter :klem:

Da er vi fremme i nabolandet, veldig koselig, men ikke det fnugg julestemning. 8 grader pluss, sol fra skyfri himmel og fuglesang. I tillegg er svigers ikke de mest tradisjonsbundne i verden når det gjelder høytider, noe jeg synes er litt trist, iallfall i jula. Kommer fra et hjem med ganske sterke juletradisjoner, og lillejulaften syder det en helt spesiell stemning i huset, med sang & musikk, allverdens liflige dufter fra kjøkkenet, en stappfull matkjeller, glade stemmer og bare hygge. Her kunne det vært hvilken som helst lørdag. Og om et par timer skal vi ha pasta til middag :roll:

Hvis man ser bort fra dette, har vi det fint. God oppvartning, god mat (om enn ikke så mye julemat), trivelige folk og så videre. Men jeg gleder meg til vi skal videre til Byen om et par-tre dager, tilbake på gamle tomter, besøke venner og bare kose oss. Jeg er innstilt på at jula ikke er JULEN i år, men en hyggelig ferie hvor jeg har god tid til å lese bøker, sove lenge osv. Jeg har faktisk vært på shopping i dag (noe jeg aldri -aldri gjør ellers en lillejulaften), det ble en sånn kjole til å ha over en tykk strømpebukse eller jeans pluss et par øreringer fra Friis & co. Meget fornøyd med det :Nikke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var julaften over for denne gang.

Vi hadde en meget rolig feiring, først gikk vi en lang tur, før det ble pynting av treet. Disneytimen fikk vi også med oss, før det ble god mat og gaveåpning. Fikk veldig mye fint, i særklasse ble jeg overrasket og kjempeglad for et maleri jeg fikk av mine foreldre :overrasket: :rødme: Kunstneren har jeg likt lenge, så dette var nesten til å miste pusten av. Nå skal vi bare inn på et ordentlig rammeverksted og finne en flott ramme til kunsten.

Jeg & sambo trenger nytt TV, så vi ga hverandre det i gave i år. Dvs. det er ennå ikke kjøpt, men vi håper også i år på et saftig januarsalg ;)

Planen i dag er ikke helt definert. Sannsynligvis blir det å dra på diverse besteforeldrebesøk, og i kveld blir det øl med sambo og hans kamerater :nisse:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble ikke øl i går kveld, på grunn av at influensaen hadde slått ut halve kameratflokken hans. I stedet ble det noen apatiske timer foran tv'n, og akkurat da kjente jeg at det kanskje var litt vel voldsomt å være på juleferie hos svigers i ti dager :fisk:

I dag avanserer vi heldigvis i programmet, og tar en overnattingstur til et vennepar som feirer jul på landstedet sitt. Og i morgen reiser vi til Byen :danse: (og for å være helt ærlig, så har vi faktisk lånt oss en leilighet i tre netter - vi holder på å kveles her, og har intenst behov for litt tid til oss selv. Så sånn ble det.)

Jeg har iallfall lært en ting, og det er at ti dager her blir for voldsomt. Veldig mye for voldsomt. Så neste gang vil det nok være smart å for eksempel reise hjem tredje eller fjerde juledag. Da har jeg i grunnen fått nok.

Klarer nesten ikke vente til det blir hverdag igjen. Jeg er skrekkelig inspirert for øyeblikket, både når det gjelder mosjon, ommøblering av leilighet samt testing av masse nye oppskrifter fra kokebøkene vi fikk i julegave :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det kan bli litt mye å skulle bo tett oppi familie når man ikke gjør det til vanlig, jeg kjenner igjen det. Jeg kommer kjempegodt overens med svigermor, men det er ikke mye alenetid når vi er sammen med henne. Sikkert lurt at dere får dere litt luft hos venneparet før det blir altfor mye for dere.

Jeg er også inspirert for det nye året, jeg er beinklar og står og venter med åpne armer.

Håper dere får en fin kveld hos venneparet deres, og så gleder jeg meg til å høre mer om inspirasjonen, om du vil skrive om det da.

:klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, jeg skjønner deg så godt... Sitter i stua hos svigers nå, og jeg holder på å bli fullstendig gal. De skravler HELE DAGEN (om ting som stort sett interesserer meg oppi ****), har TVen høyt på, styrer med neste måltid en halvtime etter at det forrige er fortært, planlegger hele dagen for oss osv osv. Jeg blir sprø. Virkelig. Fullstendig. Sprø. Og det er ingen steder å gå, siden de bor in the middle of nowhere. Også har jeg i tillegg blitt forkjøla... :roll: *klage og syte fælt* Høres utrolig deilig ut med bytur! :ler: Håper dere koser dere! :)

Kjenner meg godt igjen i det du sier om motivasjon for nytt år! Sambo kaller det "nyttårssyken" min. :fnise: Store planer på gang, nemlig. ;) Har du funnet deg en treningskamerat/-venninne? Hva slags ommøbleringsplaner har du? Og ikke minst - hva slags kokebøker har du fått? *alltid nysgjerrig*

Kos deg så godt du kan resten av oppholdet! :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å høre at jeg ikke er alene, jenter :klem: (kommer sterkere tilbake med mer utdypende svar)

Turen til venneparet på landstedet var egentlig fullstendig bortkastet, tre timer etter at jeg kom inn døra overmannet kvalmen meg, og jeg fikk skikkelig omgangssyke. Big time. Har ligget til sengs til kl. 18 i dag(på landstedet), før jeg ble såpass at jeg kunne stables i en bil og kjøres hjem til svigers. Så jeg er egentlig akkurat like langt.

Formen er elendig, det føles som om jeg er blitt overkjørt av et tog.

:tristbla:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, huff, så grusomt. Jeg kan egentlig ikke tenke meg noe verre enn å være skikkelig kvalm. Og så i tillegg måtte kjøre og oppholde seg andre steder enn under sin egen dyne? Du har min fulle medfølelse!

God bedring!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frk. Grønn

Håper formen er bedre i dag, Sille! :)

Det er litt kjedelig å feire jul andre steder der de ikke har noen særlige tradisjoner, for julen er jo nettopp (ihvertfall for meg) tradisjoner. Selv koser jeg meg hjemme hos mamma og pappa, mens samboeren er hos sine foreldre. Gleder meg til å komme hjem til ham, og til et nytt år med nye muligheter. Føler meg skikkelig motivert :fnise:

Ha en fortsatt fin romjul! :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Da har iallfall formen bedret seg betraktelig :)

Og vi har lånt en leilighet, så nå sitter vi mutt putt alene, med stearinlys tent, halvveis liggende oppi sofaen mens vi nyter en rolig tv-kveld i vårt eget selskap. Herlig!

Vi har vært i Byen i dag, som alltid like deilig (og nostalgisk) å være på gamle tomter igjen. Fikk spist brunch på favorittkafeen, og shoppet litt. Det ble en ny cardigan, en langermet overdel og en sort topp. I tillegg endel praktiske ting som sports-BH (gavekort fra julaften), et par bøker, en pepperkvern (også et gavekort) som jeg har ønsket meg lenge: rolls-royce utgaven fra Peugeot. Jeg er en skikkelig sucker etter bra kjøkkenutstyr :sjenert::smilbla:

Og for ikke å forglemme -verdens deiligste pysj ble også kjøpt i dag. Og jeg sitter i den allerede ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det sambos tur til å ligge langflat med omgangssyke. Veldig festlig jul, dette her :ironi:

Jeg har benyttet anledningen til å lese ut De krenkede av Åsne Seierstad. Jeg likte den veldig godt, synes jeg kom litt under huden på den evigvarende konflikten mellom Tsjetsjenia og Russland, siden den inneholdt mange personlige beretninger og sjebner. Boken etterlot meg en viss porsjon håpløshet, det er vanskelig å se hvordan konflikten skal bedres når den ligger så dypt begravet i menneskene.

Regner med å få startet på Isprinsessen av Camilla Läckberg i løpet av kvelden, er det noen av dere som har lest den?

Har vært på butikken og handlet saltstenger og cola. Pluss potetbåter og aioli. Her gjøres det jammen meg enkelt. Vi er ennå alene i den lånte leiligheten.

Noen tanker på den nest siste dagen i året har også tvunget seg frem. Jeg skal sette meg ned og lage en liste over hva jeg håper på at 2008 skal inneholde for meg og oss.

:)

Endret av Sille
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir kanskje ikke noe voldsom festing på dere i kveld, da? ;)

Ble nysgjerrig på den Åsne Seierstad-boka - det at jeg ikke liker dama trenger jo ikke egentlig å bety at hun ikke skriver bra, jeg har bare gått ut fra at det er sånn. :tunge1: Tsjetsjenia-konflikten er fæl, og den sees jo bare av verden når det kommer til "ekstreme" aksjoner med jevne mellomrom. Men det berører jo ikke Vesten, så da...

Uansett - riktig godt nyttår til deg og dine! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg må bare le. Nyttårsfesten med tre par venner i Byen er avlyst for vår del, i tillegg er vi stuck i denne leiligheta da sambo har et særskilt behov for å ha et toalett i maks fem meters avstand til enhver tid. Så det er faktisk ikke sikkert vi kommer oss hjem til foreldrene hans engang, som bor drøye førti minutters kjøretid herfra. Er det mulig!?! :flekke::tunge1::sukk:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg for min del gjør alt jeg kan for å å minuttene til å gå. Finleser dagbøker her på KG, leser magasiner, bøker og aviser -og får med meg det meste på tv. Nå er jeg møkk lei, nå vil jeg bare hjem hjem hjem. Dustejuleferie!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kom oss omsider til svigers, i akkurat passe tid før middagen ble servert. Spiste nydelig kalvebiff med fantastisk tilbehør, vi har kjøpt med oss litt kalvekjøtt som vi tar med hjem til Norge.

Det ble en rolig feiring for vår del, litt rødvin i glasset til meg mens vi lot tv'en underholde oss frem til klokken tolv. Siden jeg er en smule skuddredd (!), snek jeg meg opp i andre etasje med nydelig utsikt over byen da det var tid for oppskyting av raketter.

Da var det jammen meg blitt 2008. Vemodig at 2007 er forbi, samtidig liker jeg at et helt nytt år med blanke ark ligger foran meg. Har sovet lenge i dag, spist sen og enkel frokost, før jeg har bedrevet risikosport og sjekket kontoen og sånn. :redd: Mandag skal vi ha bilen på service og EU-kontroll, en riktig så morsom måte å bli kvitt litt penger på :ironi:

Planen min er å kle på meg og gå ut en tur. Små glimt av blå himmel mellom skydekket, og jeg trenger definitivt litt frisk luft. Sambo jobber med oppgaven, så jeg tror jeg kjører litt solo-løp i dag. Når jeg har gått tur, skal jeg lage meg god kaffe.

Og i morgen reiser vi hjeeeeeem!! :):):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsdag: hjemmelaget tomatsuppe med godt brød til

Fredag: fersk pasta og laks

Lørdag: kylling med bakte rotfrukter inkl. chorizo og rødbeter

Søndag: fiskegrateng

Endret av Sille
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...