Redhead Skrevet 26. januar 2003 #21 Del Skrevet 26. januar 2003 Ok Pulverheksa :kgsmil: Da skal jeg prøve å lage den en gang til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 30. januar 2003 #22 Del Skrevet 30. januar 2003 Verdens beste ostekake ! Ingredienser: Bunn: - 15 kornmokjeks - 75 g sukker - ½ ts. kanel - 8 ss smeltet smør Ostemasse: - 700 g naturell gourmetost (TINE) - 150 g sukker - 1 vaniljestang (skrap ut frøene) - 2 - 3 ss sitronsaft - 4 egg Rømmeblanding: - 5 dl lettrømme - 7 ss sukker 1 vaniljestang (skrap ut frøene) Fremgangsmåte: Bunn: Kjør det tørre sammen i en foodprossesor. Bland inn smør. Legges på bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovnen på 175 C i 10 minutter. Ostemasse: Kjør ost og sukker, vaniljefrø og sitronsaft i en foodprossesor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel osten på bunnen. Stekes i ovnen på 120 C i 30 - 50 minutter, avhengig av ovnen. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding. Rømmeblanding: Kjør rømme, sukker og vaniljefrø forsiktig i en foodprossesor, men ikke på full styrke for da blir det luftbobler. La den stå i 30 minutter. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn på 120 C i 3 - 5 min. KAKEN KAN GJERNE STÅ I 2 - 3 DAGER FØR DEN SPISES, DA FRØENE I VANILJESTANGEN GIR MER SMAK FRA SEG. LYKKE TIL! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sirius Skrevet 2. februar 2003 #23 Del Skrevet 2. februar 2003 Ostekake er det beste jeg vet!!! :D Jeg setter rund kakeform rett på det kakefatet kaken skal serveres på men dropper bunnen i springformen. Da slipper jeg det styret med å flytte kaka når den er feridig. Men... en sånn 26cm rund kakeform er ganske stor og det skal til et helt kalas for å spise opp kaken, og det er så stygt å servere en halvspist kake senere. Jeg kunne tenkt meg å heller lagd to mindre kaker av oppskriften, f.eks i to brødformer eller små figurforner (har en kjemefin hjerteform). Men hvordan skal jeg da få kaken ut av formen. Noen som bruker andre former enn rund springform? Og hvordan er det å fryse ostekaken? Jeg har kjøpt frossen ostekake en gang og den var helt fin den. I min oppskrift skal en også ha halv vannmengde i geleen som skal være på toppen. Da synes jeg geleen blir for hard, nesten litt gummiaktig å spise, så jeg bruker vanlig vannmengde og har gjerne i forskjellig frukt, veldig dekorativt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå