Gå til innhold

Oppskrift på ostekake??????


MarianneE

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Verdens beste ostekake !

Ingredienser:

Bunn:

- 15 kornmokjeks

- 75 g sukker

- ½ ts. kanel

- 8 ss smeltet smør

Ostemasse:

- 700 g naturell gourmetost (TINE)

- 150 g sukker

- 1 vaniljestang (skrap ut frøene)

- 2 - 3 ss sitronsaft

- 4 egg

Rømmeblanding:

- 5 dl lettrømme

- 7 ss sukker

1 vaniljestang (skrap ut frøene)

Fremgangsmåte:

Bunn:

Kjør det tørre sammen i en foodprossesor. Bland inn smør. Legges på bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovnen på 175 C i 10 minutter.

Ostemasse:

Kjør ost og sukker, vaniljefrø og sitronsaft i en foodprossesor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel osten på bunnen. Stekes i ovnen på 120 C i 30 - 50 minutter, avhengig av ovnen. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding.

Rømmeblanding:

Kjør rømme, sukker og vaniljefrø forsiktig i en foodprossesor, men ikke på full styrke for da blir det luftbobler. La den stå i 30 minutter. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn på 120 C i 3 - 5 min.

KAKEN KAN GJERNE STÅ I 2 - 3 DAGER FØR DEN SPISES, DA FRØENE I VANILJESTANGEN GIR MER SMAK FRA SEG. LYKKE TIL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ostekake er det beste jeg vet!!! :D

Jeg setter rund kakeform rett på det kakefatet kaken skal serveres på men dropper bunnen i springformen. Da slipper jeg det styret med å flytte kaka når den er feridig. Men... en sånn 26cm rund kakeform er ganske stor og det skal til et helt kalas for å spise opp kaken, og det er så stygt å servere en halvspist kake senere. Jeg kunne tenkt meg å heller lagd to mindre kaker av oppskriften, f.eks i to brødformer eller små figurforner (har en kjemefin hjerteform). Men hvordan skal jeg da få kaken ut av formen. Noen som bruker andre former enn rund springform? Og hvordan er det å fryse ostekaken? Jeg har kjøpt frossen ostekake en gang og den var helt fin den.

I min oppskrift skal en også ha halv vannmengde i geleen som skal være på toppen. Da synes jeg geleen blir for hard, nesten litt gummiaktig å spise, så jeg bruker vanlig vannmengde og har gjerne i forskjellig frukt, veldig dekorativt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...