Gå til innhold

Linser


Gjest slankern

Anbefalte innlegg

Hei...

Ble litt inspirert av den SB tråden, og ser at det er noe som sier at linser er en fin erstatning for karbo(poteter, ris, pasta, brød)

Jeg har aldri spist dette før, og lurer på hva merke(er brune el. hvite best), hvordan en tilbereder dedt etc.

Setter stor pris på svar.

Hilsen slankern... :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg kan jo anbefale deg å først søke på "mat og drikke"-tråden, og kanskje poste en tråd der?

Men i full fart: Jeg liker både små grønne puy-linser og røde splittlinser. Kan koke linser som tilbehør til f.eks. svinekjøtt eller laks, og bruker linser i supper og gryteretter. Du finner mange flere tips på matforumet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en fin linseoppskrift. Det er linsekaker.

Du trenger grønne linser. De må legges i vann over natten eller i 3-4 timer.

Deretter koker du linsene i 30 minutter til de er myke.

Nå er resten opp til deg.

Jeg pleier å krydre med:

koriander (fersk) håndfull

persille (fersk) håndfull

2-3 fedd hvitløk

litt ingefær

chili

cumin

salt og pepper

Alt dette kjøres i en foodprosessor og når det er gjort, er det bare å lage små "kjøttkaker" som du steker i stekepanna til de har fått en fin gylden farge.

Salat passer veldig godt til.

Sunt og slankende.

Jeg pleier å bruke ca en halv kilo linser.

Dette ble litt rotete men hvis du er interessert i flere oppskrifter med linser, sjekk ut indiske kokebøker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du lett får luft i magen bør du kjøpe linser uten skall iallefall! :) De med skall kan være litt tøffe for ømfintlige mager...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...