Paprika Skrevet 9. januar 2003 #1 Del Skrevet 9. januar 2003 Skal ha helstekt indrefilet i morgen med fløtegratinerte poteter. Vet du fremgangsmåten på hvordan og hvor lenge indrefileten skal steke?? Ønsker og en sikker oppskrift på fløtegratinerte poteter. Flere ganger når jeg har laget det så har det blitt litt utvanna og blødt på en måte. Kanskje det er pga feil poteter, vet ikke. Hva slags poteter anbefaler du?? Takknemlig for svar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lottemor Skrevet 9. januar 2003 #2 Del Skrevet 9. januar 2003 hei gå inn på www.matsiden.no der har de oppskriftene du møtte ønske Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mette Skrevet 9. januar 2003 #3 Del Skrevet 9. januar 2003 Indrefileten skal kryddres og snus i pannen før du har den i ovnen. Jeg bruker kun salt og pepper, dette gnir jeg inn en stund før steketid.Så freser jeg den på pannen litt.Legger den i en ildfast form i ca 15 min på 225 grader m. rille.Den blir da ganske rød inni, vil du ha den litt mer stekt øker du bare tiden. Fløtegrat,.poteter bruker k.pink poteter.Tynne skiver lagvis, med salt og hvit pepper mellom lagene.Fyller på med kremfløte, nederste rille på 180 grader i ca 30 min.Da kjenner jeg på potetene er de nesten ferdige tar jeg på osten, og lar de stå inni i ca 20-30 min til.Jeg bruker også hvitløk i potetene. Lykke til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mette Skrevet 9. januar 2003 #4 Del Skrevet 9. januar 2003 KeersPink poteter bruker jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. januar 2003 #5 Del Skrevet 10. januar 2003 Det spiller ikke så stor rolle hvilken type poteter du bruker, det viktigste er at de får stå lenge nok! Jeg liker at fløtegratinerte poteter er helt myke. Melne poteter (f.eks. kers pink) er kanskje best. Jeg skjærer potetene i tynne skiver, legger et lag, har på salt og masse pepper og hvitløk (finhakket), fortsetter til formen er full. Ikke ha hvitløk på toppen (den kan bli svidd, og det er ikke godt!). Så heller jeg på rikelig med kremfløte. Ovnen på 225 grader, lar potetene stå i minst en time til sammen. Etter en stund (20 min) legger jeg bakepapir over formen slik at ikke potetene blir svidd. Det kan godt hende at fløten koker helt inn, men da fyller jeg på med litt H-melk, da "sauser" det seg pefekt igjen. Jeg har ikke ost på, synes det er best uten, osten stjeler for mye av smaken, og det blir alt for mektig. Det er viktig at du bruker kremfløte. Matfløte klumper seg, og det blir ikke bra! Det at det blir vassent, kan ha med å gjøre at potetene ikke får stå lenge nok og trekke til seg fløten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå