Gå til innhold

kakkelovn


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei

Er det noen som har erfatring med kakkelovn, vi vurderer sterkt å kjøpe oss det, men kjenner ingen som har og er derfor spent på å høre andre sin erfaring med kakkelovn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

En kakkelovn er ikke bare til pynt...

Vi vurderte å anskaffe kakkelovn siden vi ville ha vedovn som holder lenge på varmen og som utnytter maksimalt av varmeenergien i veden. Det ville dessuten passe utrolig godt inn i stilen på huset vårt. Med en kakkelovn skal du kunne klare deg med å fyre opp ovnen to ganger i døgnet. Fylle maks opp, med maks trekk (fullstendig forbrenning = miljøvennlig) og brenne helt ut og så stenge trekken så holder den på varmen hele tiden selvom det er så kaldt som vi har hatt det i det siste. Dette avhenger selvsagt av ovnens størrelse og husets størrelse og isolasjon. Kakkelovn med montering kommer fort opp i 75000-100000 ++. Den er svært tung ca 1,5-2 tonn eller mer slik at hvis den ikke står på bakkenivå så må gulvet sannsynligvis forsterkes ved å mure opp en søyle fra bakkenivå. Ovnen er så tung nettopp for at det skal være mye stein (olivin) som varmes opp, holde på varmen og gi den langsomt fra seg.

Vi fant ut at en finsk klebersteinsovn -Tulikivi- antagelig var hakket bedre til å holde på varmen + noe rimeligere. Men ellers fungerer den nøyaktig som en kakkelovn. Den har holdt hele vår laftede, uisolerte sveitservilla varm gjennom kuldeperioden bare med hjelp av to elektriske oljeovner i tillegg + varmekabler i gang og bad. Vi har fyrt opp som beskrevet over 2 ganger pr døgn. Nå (ca 5 grader pluss) trengs kun en oppfyring i døgnet og huset er varmt både i 1. og 2. etasje. Oljeovnene står på litt innimellom i tillegg. Jeg er faktisk skikkelig glad i vår Tulikivi. Uten den kunne vi ikke bodd her i huset. Pen er den også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...