Gjest svenskbrud Skrevet 20. mars 2002 #1 Del Skrevet 20. mars 2002 Hej! Jag söker med ljus och lykta efter ett recept på våfflor. Är det någon vänlig själ i Norge som har ett recept på genuint "Norska" våfflor? tacksam för svar...1212[ Dette Innlegg er endret av: svenskbrud den 2002-03-21 21:16 ] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 20. mars 2002 #2 Del Skrevet 20. mars 2002 jeg pleier å ta det litt på feelingen, men her er en oppskrift jeg bruker: 2 egg 2 ss sukker 3 1/2 dl hvetemel 1/2 ts bakepulver ca 1/2 liter melk og evt litt kardemomme Pleier å røre sammen egg, sukker og litt av melken. Så tilsetter jeg melet og bakepulveret. Til slutt resten av melken. Dette blir 8-10 plater... lag dobbel porsjon! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Usikker Skrevet 20. mars 2002 #3 Del Skrevet 20. mars 2002 Min oppskrift: (8 plater) 3 dl. mel 2 ss sukker 1 egg 1/2 ts bakepulver 1/2 ts vaniljesukker 3 dl melk 2-3 ss smeltet smør Piskes sammen - la røren hvile i ca 30 min før du starter stekingen. Serveres med rømme, syltetøy, sukker, brun-ost. Nam-nam sier jeg bare! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 21. mars 2002 #4 Del Skrevet 21. mars 2002 Tusen tack för svaren. Jag skall prova båda recepten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Polyanna Skrevet 25. mars 2002 #5 Del Skrevet 25. mars 2002 Det er også kjempegodt med noe surt i vaffelrøra, enten rømme eller kulturmelk. Bytt ut deler av eller hele melken i oppskriftene over med noe surt. Da må du også bytte ut bakepulveret med natron. Jeg pleier å ha dobelt så mange spiseskjeer sukker som antall egg, pisker til eggedosis, tilsetter en halvliter melk/surmelk/rømme eller så og så tilsetter jeg mel til røra er passe tykk. Lar stå og svelle en halvtimes tid. Smelter litt smør og har i røra før steking.12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guess What! Skrevet 25. mars 2002 #6 Del Skrevet 25. mars 2002 oioioi !!!! NÅ blei jeg sulten!!12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 27. mars 2002 #7 Del Skrevet 27. mars 2002 Lea och Usikker! Nu har jag testat båda recepten. Goda båda två tycker både jag och mina barn. Tusen tack igen för recepten!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
wannebee Skrevet 29. mars 2002 #8 Del Skrevet 29. mars 2002 Verdens beste vaffelrøre Egg - stk11 6 Farin - dl.11 4 Margaring - gr.11 500 Melk - liter11 1,4 Hvetemel - liter112 Bakepulver - ts.115 Salt - ts.11 1 Vaniljesukker - ts.113 Kardemomme - ts11 4 Dette gir ca. 4 liter - og vaffelrøren kan godt fryses ned - til neste gang hvis dere ikke spiser opp alt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Odel Skrevet 10. april 2002 #9 Del Skrevet 10. april 2002 Oppskrift på svenske vafler! Jeg er på jakt etter oppskriften på de tykke vaflene dere lager i sverige. Har du den? På forhånd takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. april 2002 #10 Del Skrevet 10. april 2002 Vaniljesukker i vafler gjør dem litt for søte synest jeg!!!:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 10. april 2002 #11 Del Skrevet 10. april 2002 *flau* Jag använder mig bara av halvfabrikat som man tillsätter vatten... MEN Hittade ett recept i "husmoderns almanack 1970" 8 laggar Frasvåfflor 3dl vetemjöl 1½ dl kallt vatten 3dl vispgrädde (tjock ovispad grädde) 2msk smält smör/margarin (msk=spiseskjed) Blanda mjöl och vatten, vispa grädden och tillsätt den och det smälta avsvalnade fettet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl första gången, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på ett par rågade matskedar av smeten, bred ut den något och grädda våfflan ljusgul.Lägg dem var för sig på ett galler så håller de sig frasiga. Servera frasvåfflorna så nygräddade som möjligt med socker, sylt eller aningen tinade djupfrysta bär... Recept nr 2 Gräddfilsvåfflor (römme?) 10 st 3dl vetemjöl 3dl iskallt vatten 3spskj matolja 3dl gräddfil(surgrädde/römme?) vispa samman mjöl och vatten till en slät smet och låt smeten stå och svälla i ca 20 minuter. Tillsätt olja och gräddfil(römme) under vispning. Grädda våfflorna och servera dem så nygräddade som möjligt med tjock vispad grädde och sylt. Vet ej hur dessa båda våfflor smakar, har bara skrivit av recepten... Om ni gör dessa , låt mig veta om det blev gott.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. april 2002 #12 Del Skrevet 11. april 2002 Hej! En annan svensk här... Jag kan dessvärre inte heller hjälpa till med ett recept på "tjocka" svenska våfflor. Jag bor i mellersta Sverige och här lagar vi tunna frasvåfflor (som i det första receptet Svenskbrud skrev). Jag vet ju med mig att matkultur kan variera mycket från en plats till en annan i ett land, så det är möjligt att man lagar våfflor efter andra recept på andra ställen i Sverige. Jag har emellertid ett recept från Norge där våfflorna blir tjockare, inte så frasiga och mera "matiga", då det är både fil och mjölk i dem (de är supergoda!). Jag tycker mera om dem än de svenska frasvåfflorna. Frasvåfflorna tycker jag lämpar sig mera som efterrätt än som något annat, faktiskt. Hoppas att det är andra svenskar här som kan hjälpa till med ett recept på sådana svenska våfflor som efterlyses... Ha de! /Åsa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 22. april 2002 #13 Del Skrevet 22. april 2002 Hei! Rumme oppi røra gjev ein kjempegod smak! Bruk ein vanleg oppskrift minus smør. Ta oppi nokre spiseskjeier rumme (ca.2-3ss til 10vafler) = kjempegodt! Surmjølk gjer seg og i vaflar, men bruk da 1 ss natron som hevingsmiddel. vaffelglad studentinne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. august 2022 #14 Del Skrevet 1. august 2022 Gjest svenskbrud skrev (På 21.3.2002 den 0.03): Hej! Jag söker med ljus och lykta efter ett recept på våfflor. Är det någon vänlig själ i Norge som har ett recept på genuint "Norska" våfflor? tacksam för svar...http://kvinneguiden.no/Forum/smil/vinke.gif1212[ Dette Innlegg er endret av: svenskbrud den 2002-03-21 21:16 ] Hei. Det heter vafler Anonymkode: 9c198...c94 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. august 2022 #15 Del Skrevet 2. august 2022 AnonymBruker skrev (11 timer siden): Hei. Det heter vafler Anonymkode: 9c198...c94 Og tråden er over 20 år gammel og det har ikke vært aktivitet i den siden april 2002! 😂😂😂 Anonymkode: 2d0f0...30e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. august 2022 #16 Del Skrevet 2. august 2022 Typisk Kvinneguiden! å sutre i en tjue år gammel tråd, bare for å klage og sutre på grunn av stavemåte. Kvinneguiden blir mer og mer som en forbanna søppelplass. Anonymkode: 2880b...e27 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Peanut Skrevet 2. august 2022 #17 Del Skrevet 2. august 2022 22 hours ago, AnonymBruker said: Hei. Det heter vafler Anonymkode: 9c198...c94 Våfflor er jo det søteste ordet da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. august 2022 #18 Del Skrevet 2. august 2022 Ble det stavet med to f-er for 20 år siden eller hva? 🤔 Er det mandela-effekten som er ute og går her? Anonymkode: e4ffb...541 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. august 2022 #19 Del Skrevet 2. august 2022 Jeg fikk lyst på vafler nå Anonymkode: 0aebb...2e2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. august 2022 #20 Del Skrevet 2. august 2022 Vaffelkak heter det. Hilsen nordlænning. Anonymkode: f723e...0e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå