LilleBille Skrevet 13. desember 2002 #1 Del Skrevet 13. desember 2002 Jeg har svinefilet og kyllingfilet - og skal lage god mat til 4 (uten alt for krevende forberedelser)... har noen noe gode forslag?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hilde Skrevet 13. desember 2002 #2 Del Skrevet 13. desember 2002 Det er jo ypperlig kjøtt til å bruke i wok - dersom du ikke har wok, kan du bruke stekepannen. Hvis det skal gå fort, så kan du kjøpe ferdig wok-mix i salat-disken i butikken. NB: IKKE FROSSEN - da blir hele retten vassen. I tillegg til wok-miksen (som inneholder alle typer grønnsaker) blander jeg i masse ekstra paprika, purre og løk. Skjær filetene i strimler og stek de før du hiver i grønnsakene. Kok nudler (jeg synes egg-nudler fra invandrer-butikken er best) - når nudlene er kokte og kjøttet gjennomstekt, så blander jeg nudlene med innholdet i wok-en - smak til med salt, pepper og soyasaus. Kjempegod og rask mat ! Dersom du skal ha mange gjester så kan du jo lage en gryte med kylling-kjøtt og en gryte med svine-kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-hild Skrevet 13. desember 2002 #3 Del Skrevet 13. desember 2002 Tja, kyllingfilet med ovnsstekte poteter er yummy! Filetene kan fylles med en blanding av philadelhiaost og krydder - brunes i panna og etterstekes i stekovnen i 20 min eller så. Hvis du ikke fyller dem, går det enda raskere :-) Ovnsttekte poteter: Skrell små poteter (ev del dem i to.) Legg dem på bakepapir, skvett over litt god olivenolje, strø salt og f.eks finhakket rosmarin over. Stekes på 200grader i ca 45 min. Potetene kan skrelles på forhånd, så slipper du å stå med det når gjestene begynner å komme :-) Jeg bruker f.eks Bretagne kyllingsaus ved siden av (Toro...) Wok er kjempeenkelt, her setter bare fantasien grenser Kylling i folie er også godt - pakk porsjonspakker i folie med kyllingfilet, grønnsaker etter smak, krydder, litt olje/smør, og stek i ovnen ca 45 min. Server med ris. lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snehvit Skrevet 13. desember 2002 #4 Del Skrevet 13. desember 2002 Hvis du vil gjøre det både enkelt og godt, kan du bruke Uncle Bens sauser på glass. De har godt utvalg i ulike sauser: Oriental Chili, Chinese Sweet & Sour, Hawaiian Sweet & Sour, Hong Kong, Tikka Masala, Sweet Thai Chili, Szechuan Sweet & Sour og Thai Curry. Skjær kjøttet (særlig kyllingfilet er godt til dette) i strimler og stek det i litt olje. Varm sausen i en kjele, og ha det stekte kjøttet oppi. Server med ris og salat. Svinefilet synes jeg blir godt hvis du helsteker den. Gni den inn med salt og pepper og brun den på alle sider i en stekepanne. Deretter stekes den videre i stekeovnen (jeg lar den vel stå i ca. 8 minutter). La kjøttet hvile litt så kjøttsaften får fordelt seg, og skjær deretter kjøttet i skiver. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 13. desember 2002 #5 Del Skrevet 13. desember 2002 Skjær indrefileten i skiver, stek den brun og legge den i ei ildfast form. Hell over en pose frossen blomkålblanding, en boks matfløte og 1/3 flaske kikoman soyasaus. Stekes på 200 grader i ca 15-20 min. Serveres med røstipoteter eller kokte poteter. nero Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusseline Skrevet 14. desember 2002 #6 Del Skrevet 14. desember 2002 En pastasalat med kyllingfilet og fersk pasta smaker herlig! :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 16. desember 2002 Forfatter #7 Del Skrevet 16. desember 2002 Takk skal dere ha .. Laget litt av hvert jeg ... Kyllingfilet fylt med ost (nydelig ...) Helstekt svinefilet .. wokede grønsaker og med ovnssetekte balsamicopoteter til Kjempevellykket - og utrolig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 16. desember 2002 #8 Del Skrevet 16. desember 2002 Kyllingfillene blir også veldig gode og møre hvis du marinerer dem og steker dem i ovenen. Jeg marinerer dem i chilli og hvitløssaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sessa Skrevet 16. desember 2002 #9 Del Skrevet 16. desember 2002 Hva med fajitas? Svinefilet, kylling, paprika (rød og gul), løk og litt tacokrydder freses sammen. Varm tortillas, lag guacamole og ha litt rømme, mais og tomater til. Nammenamm! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå