Gjest Gjest Skrevet 6. mai 2006 #1 Del Skrevet 6. mai 2006 noen som vet?tenker på allergi ift nøtter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 6. mai 2006 #2 Del Skrevet 6. mai 2006 Jeg tror det er frø, men ifølge en nøtteallergisk venninne, reagerer hun på pinjekjerner. Den eneste nøttetypen hun ikke reagerer på, er peanøtter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
anetted Skrevet 6. mai 2006 #3 Del Skrevet 6. mai 2006 Det stemmer at pinjekjerner er frø fra en spesiell kongel. Disse trærne våkser ofte rundt middelhavskysten. Bla masse av dem i Tyrkia. Tror nøtteallergikere må prøve seg fram på dette....hvis de kan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 6. mai 2006 #4 Del Skrevet 6. mai 2006 En slektning av meg påstår at hun blir syk av pesto, men pesto har jo ofte cashewnøtter i seg i tillegg til pinjekjerner, som jo er en relativt dyr ingrediens. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iceglow Skrevet 7. mai 2006 #5 Del Skrevet 7. mai 2006 Så vidt jeg vet er pinjekjerner konglefrø, og peanøtter en belgfrukt. Men nøtteallergi er en merkelig sak for mange. Faktisk de fleste har en eller annen nøtt de ikke reagerer på, eller kan spise enkelte nøtter i enkelte perioder i året (pga at pollen påvirker nøtteallergien), eller kan spise enkelte typer nøtter om de unngår andre typer mat osv. så for de som kan/vil, så kan det være en ide å prøve seg frem, men ekstrem nøtteallergi er ikke noe å spøke med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Very Victoria Skrevet 7. mai 2006 #6 Del Skrevet 7. mai 2006 En slektning av meg påstår at hun blir syk av pesto, men pesto har jo ofte cashewnøtter i seg i tillegg til pinjekjerner, som jo er en relativt dyr ingrediens. ← Cashewnøtter i pesto, når ble det vanlig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 7. mai 2006 #7 Del Skrevet 7. mai 2006 Cashewnøtter i pesto, når ble det vanlig? ← Knuste cashewnøtter, elementer av nøtter...har du ikke hørt om det du? Se litt på BBC food channel så lærer du kanskje at pesto er så mangt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 7. mai 2006 #8 Del Skrevet 7. mai 2006 Cashewnøtter i pesto, når ble det vanlig? ← Det er i hvert fall det i de fleste pestoer du får kjøpt i butikken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aline Skrevet 7. mai 2006 #9 Del Skrevet 7. mai 2006 Det er i hvert fall det i de fleste pestoer du får kjøpt i butikken. ← ah... da forstår jeg plutselig hvorfor butikkjøpt pesto smaker ganske annerledes en samme hjemmelagede. det er da vitterlig smaksforskjell på pinjekjerner og cashewnøtter, selv om jeg liker begge deler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Furstina Skrevet 7. mai 2006 #10 Del Skrevet 7. mai 2006 På vår påse med pinjekärnor står det: "Pinjekärnan är en nöt som växer på stora barrträn. Nöten sitter i en kottar/kongler och ser olika ut beroende på var i världen de växer. De välsmakande vita fröna har länge varit ett inslag i det mediterrana köket mest känd som ingrediens i pesto. Innehåller nyttiga fettsyror och proteiner." De skriver att det både är en nöt och ett frö... hmmm. Men det låter ju som om det är ett frö mer än en nöt om den kommer från kottar/kongler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 7. mai 2006 #11 Del Skrevet 7. mai 2006 Nøtter er også frø, vet dere Bare sånn for å forvirre dere litt ekstra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 7. mai 2006 #12 Del Skrevet 7. mai 2006 Cashewnøtter i pesto, når ble det vanlig? ← Ikke i hjemmelaget, selvsagt, men jeg antok hun mente butikkpesto fra glass. Cashewnøtter=billig fyllstoff (som andre allerede har svart). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 8. mai 2006 #13 Del Skrevet 8. mai 2006 Det er frø, men kan gi allergi. Denne artikkelen er god: http://matportalen.no/Saker/1135935209.02 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå