Gå til innhold

Spise sunt og spise billig... noen tips?


'Lilly'

Anbefalte innlegg

Hei.

Er utrolig glad i all sunn mat, men synes det kan bli dyrt med ferske grønnsaker og frukt i hopetall hver dag (Har dårlig råd for tiden) Derfor er det ofte enkelt å ty til billig ferdigmat, som ikke alltid er like sunn.

Har dere noen gode råd til meg? (Når det gjelder både frokost, lunsj, middag og kvelds)

Håper dere forsto hva jeg mente...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå om vintern er det jo greit med varm mat. Hender jeg spiser havregrøt til frokost/lunsj om jeg er hjemme. Dette er jo sundt, billig, godt og enkelt å lage. Ellers er det jo mulig å lage en salat der du har oppi litt tunfisk/skinke etc- gjør det hele litt mer mettende. Dessuten er det fint med fargerik mat! Middager- fisk er billig og godt eller hva med å lage opp en egen suppe, som du kan fryse ned i porsjoner? Eller bake egne, grove rundstykker eller brød som både er mettende og veldig sundt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

noe som er både sunt og billig er havregryn. starter alltid dagen med havregryn med biola og friske moltebær. har kan du blande i det du vil ha; rosiner, en frukt, surmelk, osv,osv. mye billigere enn ferdige forkostblandinger, og med mye mindre sukker. dette går du lenge på, ofte helt til middag, og mye lettere å få ned enn brødskiver.

pasta er en banker for fattige studenter. ha alltid spaghetti i huset..her kan man ha i det man har i huset, en løk og en pølse, osv. har du en ostebit og en fløteskvett og litt timian så er sausen i boks.

fiskeboller er billig og bra. her er det middag for to dager i en boks.

litt potet og en revet gulrot, så har du et godt og enkelt måltid. resten kan du ha i en (pose)fiskesuppe (bak baguetter selv) noen dager senere.

fiskekaker er også fin-fin kost. nydelig med varme fiskekaker på brødskiva de ekstra travle dagene. en økonomi-pakning rekker til 4-5 middager. passer godt med ris også.

*ravna*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frøken Dings

Lunsj: Lag en ekstra stor middagsporsjon og ta med rester på jobben neste dag.

Billige middager:

Stekt ris med restemat (grønnsaker, skinke, kjøttdeig, det du har liggende) Visp gjerne et egg og ha i, det gjør seg.

Pasta, pasta, pasta! Det er nesten ingenting som ikke passer til pasta. Har du dårlig tid/råd, lager du en enkel og billig middag med et par fedd hvitløk(finhakket) surret i olivenolje, bland inn i pastaen og kvern litt sort pepper på toppen.

Lapskaus trenger ikke nødvendigvis kjøtt, du kan lage en enkel lapskaus av løk, kålrot, poteter og gulrøtter. Kanskje litt buljong hvis du har, ellers kan du bruke det du har av krydder. Tilsett gjerne litt pølse, skinke, kjøtt hvis du har, men som sagt; ingen nødvendighet.

Blomkålsuppe. Du trenger ett (eller et halvt) blomkål, litt mel og smør til jevning og vann. Superenkelt og billig.

Fisk i form. Fisk er billig, f.eks kan du kjøpe seifilet i delikatessedisken. Vend i salt og mel, stek i panne, bak poteter og gulrøtter i ildfast form i ovnen og server med smeltet smør. Middag for 4 til under femtilappen.

Poenget er at hvis du kjøper inn stort av grønnsaker én gang i uken, så holder det til mange middager, og da behøver du bare kjøpe det du trenger av kjøtt og fisk etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...