fruenge Skrevet 26. november 2002 #1 Del Skrevet 26. november 2002 Jeg skal lage festmiddag til min kjære på hans 40 års dag. Vi blir i denne omgangen bare den næreste familie, ca 7 stk, skal ha fest for venner senere. Ønsker å lage et superb måltid hvor hovedretten er fisk. Han er veldig glad i laks og kveit så det kunne vært artig å ha dette som ingrediens. Noen som har forslag, det bør være noe mer enn vanlig søndagsmiddag hvis dere skjønner. Takknemlig for innspill. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 26. november 2002 #2 Del Skrevet 26. november 2002 Kanskje du finner noe her: http://www.godfisk.no/ Ellers kan du også servere lutefisk med akevitt og juleøl til - det er jo lutefisk tid... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hubro Skrevet 27. november 2002 #3 Del Skrevet 27. november 2002 Jeg har av og til pleid å bake laks(hel) i ovn. Det er utrolig lettvindt og enkelt, samtidig som det blir veldig godt. Gjør følgende: Kjøp en eller to laks (som ikke er for store til å få inn i stekeovnen hele) Vask laksene godt (gjerne i eddikvann for å få bort det sleipe som er utenpå). Ta ut innmaten og blodranden som er under ryggbeinet. Jeg pleier å la hode og spor sitte på fordi det ser pent ut ved servering. Så rører jeg sammen smør (ikke margarin), sitronpepper og litt salt og persille og fyller buken med dette sammen med sitronbåter. Jeg pleier også å strø ekstra salt og sitronpepper både i buken og utenpå fisken. Hele fiske pakkes så inn i aluminiumsfolie som brettes godt sammen i kantene, og fisken legges i langpanne som settes i stekeovnen (200 grader). Fisken passer seg selv mens du koker poteter og ordner dessert. Jeg pleier å samle fiskekraften/smeltet smør som du finner inne i folien og bruke dette som saus. Jeg serverer også rømme og agurksalat til denne fisken. Når fisken er ferdig legger du den på et fat, tar av skinnet på oversiden og pynter med sitron og persille eller hva du nå måtte ønske. Dette er en middag jeg får mye skryt for. Blir det noe til overs, så kan du bruke dette kaldt til middag, eller i en salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 28. november 2002 #4 Del Skrevet 28. november 2002 Eller slå til med en diger gryte med baccalao. Det er god, sterk og varm mat på en årstid som dette. Det er riktignok klippfisk (torsk) men pleier å være en gedigen suksess her i hevrt fall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 28. november 2002 #5 Del Skrevet 28. november 2002 Laksefilet stekt i chilli, hvitløk og karri. Smelt en god slump smør i ei stor stekepanne. Tilsett chilli,- karri- og hvitløkspulver. Har ingen oppskrift men start med en halv teskje av hver og smak det til. Stek laksen i smørblandingen til den er gjennomstekt. Tilsett (lett)rømme (til 7 personer trenger du 2 beger), la dette koke opp slik at sausen blir varm. Serveres med kokte poteter og grønnsaker nero Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 28. november 2002 Forfatter #6 Del Skrevet 28. november 2002 Takk for alle tips. Baccalo har vi titt og ofte og det er min kjæres spesialitet, vi skal servere det to dager før. Jeg ser for meg noe spesielt noe, en tre elle fire rettes. Lutefisk og bakt laks er godt, men det er noe som er en god søndagsmiddag i mine øyne. (ja lutefisk er jo sesongbetonet) Vi gjerne servere en elegant tallerkenrett. Noen som har forslag på slike ting i laks eller kveite/hellebarn? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 28. november 2002 #7 Del Skrevet 28. november 2002 Kreativt forslag en torsdag ettermiddag: Fine, benfrie stykker med kveite vendes i mel tilsatt salt og pepper. Vend dem deretter i sammenpisket egg og til slutt i en blanding av brødstrø og finrevet parmesan (fersk selvfølgelig). Stek fisken i olje på middels varme til den er gylden og sprø. Server med hjemmelaget potetpure, som er smakt til med smør og fløte. Som "saus" kan du bruke gode tomater kuttet opp i terninger og vårløk i tynne ringer. Varm dette opp (ikke koke) i en kjele sammen med god olivenolje. Smak til med salt og pepper. Som ekstra garnityr kan du lage pepperoni "chips". Stek pepperoni i tynne skiver i en stekepanne til de blir sprø. Stikk dem inn i potetmosen ved servering. Selvsagt legger du dette pent opp på tallerken: En "haug" med potetpure på midten. Fiken oppå pureen. "sausen" helles rundt pureen, og chipsene stikkes inn i pureen slik at de står ut. Legger du et pent basilikumblad på toppen i tilleg blir det jo helt fantastisk :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 29. november 2002 Forfatter #8 Del Skrevet 29. november 2002 takk Lula, dette var mer i min gate. Skal snuse litt på denne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå