Gå til innhold

andre jul dag...


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Svinestek?

Lammelår?

Jeg bruker å ha rester fra julaften og 1. juledag den dagen, men det blir jo litt feil i dette tilfellet... :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zalomine

Røkt lammelår er DEILIG! Men ikke alle unger er så glad i røkt kjøtt kanskje? Hva med å servere noe det servers pølser (eller lignende) til, slik at kresne unger kan spise dem?

Dårlig til å komme på noe jeg. Kalkun er jo flott, men kvalisfiserer det som "enkelt"? Det er jo bare å la den stå i ovnen, men den må stå der en stund....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kalkun, det pleier vi alltid å ha på første juledag. Deilig med litt magert kjøtt etter ribba/pinnekjøtt.

Eller fisk kanskje, ovnsbakt laks med fløtesaus.

Det er litt ok å finne noe som er litt motvekt mot den vanlige julematen, blir som regel nok av den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes fisk er et veldig godt forslag! Ovnsbakt ørret eller laks med kokte poteter, agurksalat og sandefjordsmør er noe de fleste liker. Barna kan kanskje få fiskepinner med pommes frites, evt. pølser?

Et annet alternativ er å lage et koldtbord, men det er litt mer jobb. Fordelen er at du kan lage det meste på forhånd. Forslag kan være det du måtte ha av julematrester (kan varmes), alt det gode julepålegget du har fra før av, potetsalat, roastbeef, div. sild, røkelaks med eggerøre, gravlaks med sennepssaus, kalkun med waldorfsalat, litt ost og kjeks - kun fantasien som setter grenser! Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ovnsbakt ørret (bedre enn laks....) må da være et kjempealternativ! Lett å lage, både fisk og tilbehør. OG de aller fleste unger liker "rosa fisk" veldig godt, så det er ikke nødvendig å ha noe annet til dem.

Jeg skal for første gang på mange år være alene 2. juledag, bare sammen med mann og barn og gleder meg til en avslappet dag etter to dagers familiemaraton..... (meny: lammestek med kaffesaus...mmmm)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ellers hva med å lage et skikkelig koldtbord? Vi har hatt tradisjon med det på 1.juledag bestandig. Da har vi alt fra medisterkaker til eggehakk, fiskecabaret iog sursild. det er virkelig nydelig med slik mat etter julaften og alle ender opp med å spise en hel masse siden det er litt anderledes lissom. Kanskje det kunne være en ide? Det er enkelt å lage i stand også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...