AnonymBruker Skrevet i går, 11:43 #1 Skrevet i går, 11:43 Hvorfor har det plutselig blitt det nye store, nå protesterer folk på at samlinger for skolebarn skal inneholde feks gryterett fra toro, lasagne eller enda verre. Ferdig pizza, det oppfordres til å lage alle kaker fea bunn til skole arrangementer og man blir uglesett hvis man prøver seg på toro. Folk må roe ned 😭 Anonymkode: acb5f...76a 2 1 3
AnonymBruker Skrevet i går, 11:59 #2 Skrevet i går, 11:59 Når det kommer noe nytt så svinger alltid pendelen for langt ut før den stabiliserer seg mer på midten etter en stund. Anonymkode: 6a262...1fd 3
AnonymBruker Skrevet i går, 12:05 #3 Skrevet i går, 12:05 Vi er ikke fanatikere, men forsøker å laga mat fra bunnen av med ingredienser som lyser grønt når vi scanner dem i appen Trygg Mat. Noen ganger viser det seg at nødvendige ting er ultraprosessert, men ofte finnes gode alternativer som ikke er det. Feks er Gilde kokt skinke renvare, mens Kolonihagen sin er ultraprossessert Tine naturell youghert er renvare, men Q sin er ultraprosessert. Salt potetgull fra Sørlandschips er renvare. Det er ikke sunt, men noen ganger skal man kose seg. Det er greit å høre litt på forskning og prøve å holde seg unna de verste tilsetningsstoffene. Spesielt de som er laget for å trigge belønningssentrene i hjernen, og de som skaper hormonforstyrrelser. Anonymkode: 8c513...ae5 3
AnonymBruker Skrevet i går, 12:36 #4 Skrevet i går, 12:36 Har aldri opplevd det du beskriver. Er dette personlige erfaringer du har, eller hva som menes i media og skrives om i forum og innlegg? Har aldri opplevd å bli uglesett, eller at jeg ugleser andre pga Toro… Anonymkode: a0d81...47d
AnonymBruker Skrevet i går, 12:37 #5 Skrevet i går, 12:37 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Vi er ikke fanatikere, men forsøker å laga mat fra bunnen av med ingredienser som lyser grønt når vi scanner dem i appen Trygg Mat. Noen ganger viser det seg at nødvendige ting er ultraprosessert, men ofte finnes gode alternativer som ikke er det. Feks er Gilde kokt skinke renvare, mens Kolonihagen sin er ultraprossessert Tine naturell youghert er renvare, men Q sin er ultraprosessert. Salt potetgull fra Sørlandschips er renvare. Det er ikke sunt, men noen ganger skal man kose seg. Det er greit å høre litt på forskning og prøve å holde seg unna de verste tilsetningsstoffene. Spesielt de som er laget for å trigge belønningssentrene i hjernen, og de som skaper hormonforstyrrelser. Anonymkode: 8c513...ae5 Hvor komplisert skal livet være? Tror du virkelig på alt dette? At for eksempel du "dauer" av kolonihagen sin skinke, men lever lykkelig med Gilde? Er du ikke skeptisk til denne appen? Tenker du ikke på at det kan finnes noen bak dette, som tjener masse penger på at folk tror på teorier om alt mulig? Anonymkode: ed63b...7f8 5 1
AnonymBruker Skrevet i går, 12:45 #6 Skrevet i går, 12:45 AnonymBruker skrev (38 minutter siden): Vi er ikke fanatikere, men forsøker å laga mat fra bunnen av med ingredienser som lyser grønt når vi scanner dem i appen Trygg Mat. Noen ganger viser det seg at nødvendige ting er ultraprosessert, men ofte finnes gode alternativer som ikke er det. Feks er Gilde kokt skinke renvare, mens Kolonihagen sin er ultraprossessert Tine naturell youghert er renvare, men Q sin er ultraprosessert. Salt potetgull fra Sørlandschips er renvare. Det er ikke sunt, men noen ganger skal man kose seg. Det er greit å høre litt på forskning og prøve å holde seg unna de verste tilsetningsstoffene. Spesielt de som er laget for å trigge belønningssentrene i hjernen, og de som skaper hormonforstyrrelser. Anonymkode: 8c513...ae5 Det høres ut som fanatisme å bruke en app for å skille ut Gilde koket skinke vs Kolonihagen, eller youghurt... ... hvilken forskning ligger til grunn som påpeker noen som helst forskjell på de to merkene yoghurt, må du gjerne linke til Anonymkode: 101ca...6bd 5
Pippi Lotta Skrevet i går, 12:46 #7 Skrevet i går, 12:46 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Hvor komplisert skal livet være? Tror du virkelig på alt dette? At for eksempel du "dauer" av kolonihagen sin skinke, men lever lykkelig med Gilde? Er du ikke skeptisk til denne appen? Tenker du ikke på at det kan finnes noen bak dette, som tjener masse penger på at folk tror på teorier om alt mulig? Anonymkode: ed63b...7f8 Er vel ingen som tror man "dauer" av kokt skinke, men jeg merker stor forskjel på hvor mye ultraprosesert jeg spiser. Så det handler om hvor mye ultraprosesert jeg spiser til sammen og selfølgelig hvor mye usunt, som påvirker formen min. Det er umulig å kutte helt ut, men det skader jo ikke å minske der man kan? 1
Rosinvin Skrevet i går, 12:58 #8 Skrevet i går, 12:58 Jo, man "dauer" i signifikant større grad med høyt inntak av ultraprossesert mat enn med høyt inntak av råvarer, det er det etterhvert mye forskning som viser 😉 https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11874696/ 1 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:02 #9 Skrevet i går, 13:02 AnonymBruker skrev (57 minutter siden): Vi er ikke fanatikere, men forsøker å laga mat fra bunnen av med ingredienser som lyser grønt når vi scanner dem i appen Trygg Mat. Noen ganger viser det seg at nødvendige ting er ultraprosessert, men ofte finnes gode alternativer som ikke er det. Feks er Gilde kokt skinke renvare, mens Kolonihagen sin er ultraprossessert Tine naturell youghert er renvare, men Q sin er ultraprosessert. Salt potetgull fra Sørlandschips er renvare. Det er ikke sunt, men noen ganger skal man kose seg. Det er greit å høre litt på forskning og prøve å holde seg unna de verste tilsetningsstoffene. Spesielt de som er laget for å trigge belønningssentrene i hjernen, og de som skaper hormonforstyrrelser. Anonymkode: 8c513...ae5 Feil. Gilde kokt skinke er UP mens Kolonihagen er ikke det. Anonymkode: b746e...4d5 2
AnonymBruker Skrevet i går, 13:13 #10 Skrevet i går, 13:13 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Feil. Gilde kokt skinke er UP mens Kolonihagen er ikke det. Anonymkode: b746e...4d5 På Trygg mat slo den fra Kolonihagen ut, men ikke Edel fra Gilde. Endrer seg stadig. Anonymkode: 8c513...ae5 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:21 #11 Skrevet i går, 13:21 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): På Trygg mat slo den fra Kolonihagen ut, men ikke Edel fra Gilde. Endrer seg stadig. Anonymkode: 8c513...ae5 Pussig. Her fra Trygg mat-appen. Anonymkode: b746e...4d5 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:26 #12 Skrevet i går, 13:26 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Pussig. Her fra Trygg mat-appen. Anonymkode: b746e...4d5 Beklager, Kolonihagen har fikset på sine ingredienser nå, men Grøstad er ultraprossesert. Men vi fikk renvare på en fra Gilde nå nylig, Edel skinke. Jeg forsøker å kjøpe renvare så godt jeg kan, enkelt med appen Synes i tillegg det var utrolig enkelt å lage feks sauser og supper fra bunnen av istedenfor pose. Tar ikke lenger tid. Anonymkode: 8c513...ae5 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:28 #13 Skrevet i går, 13:28 Hvis du trenger app for å forstå hva som er ultraprosessert eller ikke, har du ikke forstått grunnprinsippene. Legg vekk telefonen, skru på hjernen. Anonymkode: 2a242...b33 3 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:31 #14 Skrevet i går, 13:31 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Hvis du trenger app for å forstå hva som er ultraprosessert eller ikke, har du ikke forstått grunnprinsippene. Legg vekk telefonen, skru på hjernen. Anonymkode: 2a242...b33 Da kan du jo opplyse og fortelle folk her da siden du er så mye mer opplyst enn alle oss andre? Anonymkode: b746e...4d5 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:34 #15 Skrevet i går, 13:34 Det er da ikke noe nytt. Vi er mange som i lang tid har vært opptatt av at mat skal se ut som mat - i alle fall i det vi begynner å lage den. Det handler om å ta tak i en uheldig utvikling. Beveger du deg over til USA ser du at nesten alt som legges i en handlekurv er ferdig bearbeidet i forpakninger. Selv egg kjøpes på kartong, avhengig av hvor mye hvite og plomme du vil ha. At det blir en og annen McDonalds på vei til hytta - OK. Men i hverdagen pakkes det rene råvarer, eller i alle fall mat som begynte som det, i lunsjbokser. Anonymkode: 8eef7...ade 1 1 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:35 #16 Skrevet i går, 13:35 Det er jo den «rene» maten som er den ordentlig maten vi spiste før i tiden uten alle tilsetningsstoffer, sukker og rapsolje. Nå må man betale ekstra for mat uten skadelige stoffer. Har man ikke råd til det, må man feks.kjøpe pålegg med nitritt og røykaroma. Men problemet er at mat som vi tror er sunn og spiser masse av inneholder dårlige stoffer. Alle vet at smågodt, potetgull og Grandiosa ikke er det beste for oss men mat som blir promotert som sunn som folk spiser mye av er problemet. Vanlig smør har fått ett dårlig stempel mens alt plantebasert med masse rapsolje skal liksom være sunnere- men det er det ikke. Vanlig smør er best og ren olivenolje bør brukes istedet for raps- som kan skape innflammasjon. Og mye av den ultraprosseserte maten skaper mer fedme. En Toro kake en gang i året er vel ikke skadelig men å spise ultraprossesert mat til frokost lunsj og middag kan være det. Anonymkode: 15415...521 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:37 #17 Skrevet i går, 13:37 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvorfor har det plutselig blitt det nye store, nå protesterer folk på at samlinger for skolebarn skal inneholde feks gryterett fra toro, lasagne eller enda verre. Ferdig pizza, det oppfordres til å lage alle kaker fea bunn til skole arrangementer og man blir uglesett hvis man prøver seg på toro. Folk må roe ned 😭 Anonymkode: acb5f...76a Ekte mat bør vi unne både barn og voksne. Litt innsats som gjør gode resultater. Anonymkode: 13cb3...e07 1
AnonymBruker Skrevet i går, 13:43 #18 Skrevet i går, 13:43 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Hvis du trenger app for å forstå hva som er ultraprosessert eller ikke, har du ikke forstått grunnprinsippene. Legg vekk telefonen, skru på hjernen. Anonymkode: 2a242...b33 Jeg har lært meg hvilke tilsetningsstoffer jeg skal se etter, men synes appen fungerer aldeles strålende. Trenger briller for å lese den bittelille skriften. Det er ikke alltid så enkelt, når to i utgangspunktet helt like produkter skilles ved bruk av tilsetningsstoffer som sukker, salt, mettet fett og kunstige søtstoffer, som er forbundet med helseskader. Og produktene skifter eiere hyppig. Egg og kylling som var på lista til Dyrevernalliansen er plutselig ikke det lenger feks. Og man kan ikke se forskjell på emballasjen. Anonymkode: 8c513...ae5 1 1
AnonymBruker Skrevet i går, 14:56 #19 Skrevet i går, 14:56 AnonymBruker skrev (1 time siden): Ekte mat bør vi unne både barn og voksne. Litt innsats som gjør gode resultater. Anonymkode: 13cb3...e07 Det er latterlig enkelt også, å lage mat fra bunnen av. Tar ikke mye lenger tid, og vi har begynt å kose oss med det sammen. Mindre skjermtid, og mer tid til matlaging sammen, og måltid rundt et bord, der vi snakker sammen, med skjermen laaangt vekk. I butikken benytter jeg mobilappen, for å styre unna de verste produktene. Anonymkode: 8c513...ae5 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå