Gå til innhold

SPEKULASIER (Spekulasjoner?)


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Brunhilde

Jeg er på jakt etter en GAMMEL oppskrift på kaker som ble bakt til jul. Det eneste jeg vet er at de bakes ut som sirupssnipper og at det skal være en halv skåldet mandel på hver kake. Kakene ble ihvertfall bakt nordpå - og det er alt jeg har av opplysninger. Hvis noen har oppskrift på disse kakene blir jeg veldig glad!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Disse kakene husker jeg etter fra min barndom, og min mor pleide å lage disse til jul! Stemmer at oppskriften kommer nordfra. Nå har jeg ikke oppskriften, men jeg skal forhøre meg hos min gamle tante på 89 om hun har oppskriften, for hun pleide å bake den hver eneste jul. Kaken er bedre enn pepperkakene, og så deilig det var å plukke av mandelen!!! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke oppskriften for hånden akkurat nå, men min mor har alltid laget disse kakene - som vi kalte sirupsnipper.....De er mye bedre enn peperkaker ja....Skal forhøre meg om oppskrift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Engel, ikke pålogget

Er det ikke sirupssnipper da??? Våre sirupssnipper har alltid hatt en halv skåldet mandel på... Veldig gode forresten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Brunhilde

Nei, det er ikke sirupssnipper. Det er kaker som SER UT som sirupssnipper, men de er lyse - det er mulig de lages med sur fløte eller rømme, men det og mandelen er alt jeg vet.... Håper noen kan hjelpe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg har en oppskrift på dette, de er kjempegode, smaker ikke pepperkaker som sirupssnippene ofte gjør, vel verdt å prøve :D

Sirupsspekulasjer

150 g sirup

150 g sukker

1,5 dl kremfløte

100 g smør

450 g hvetemel

1/4 ts pepper

1/2 ts ingefær

1/4 ts anis

1/4 ts kanel

1 ts hjortetakk

1 ts natron

Pynt: Halve mandler

Temp:175* 5-6 min midt i ovnen

Fremgangsmåte:

Kok opp sirup, sukker og kremfløte.Rør inn smør. Sikt hvetemel med krydder, hjortetakk og

natron og rør til en jevn deig. La deigen stå til neste dag.Kjevle deigen tynt ut og del den opp

i snipper. Pensles med eggehvite og legg en halv mandel på hver kake. Stek kakene gyldne og

avkjøl dem på rist.

Klem fra Pludre :kul:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...