AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 15:04 #1 Del Skrevet tirsdag kl 15:04 Hei. Jeg trenger noen gode råd. Jeg ligger for tiden i kaloriunderskudd da jeg ønsker å gå ned i fettprosent. Trener mye ved siden av og har fokus på å få i meg nok proteiner. Det går veldig fint så langt, og jeg fokuserer på å spise næringsrik og mettende mat så sult er ikke noe problem til tross for lite kalorier (1500 per dag). Utfordringen min er at jeg er helt elendig på øyemål, så måten jeg sikrer at ting går riktig vei kostholdsmessig er å tracke alt jeg spiser. Det er heller ikke noe som plager meg og som jeg synes funker fjell, frem til man ikke har muligheten til å tracke/holde kontroll på den måten. Jeg skal snart bort i 2-3 uker hvor jeg skal bo på hotell der dette ikke er mulig på samme måte. Her er alle måltider inkludert, så jeg må spise det som blir servert. Målet mitt disse ukene er ikke nødvendigvis å gå ned så mye mer, men heller å klare å vedlikeholde. Jeg vet også at det kommer til å bli noen kvelder hvor vi heller spiser ute osv, og litt vil man jo kose seg med annen type mat. Maten som blir servert på hotellet vil ellers være standard hotellfrokost. Til lunsj og middag vil det nok være noe form for kjøtt/fisk, grønnsaker, karbs av ulikt slag. "Problemet" er jo hvordan jeg skal klare å forsyne meg med passe mengde og smart mat. Grønnsaker og kjøtt ligger jo ofte dynka i saus/stekt i smør/olje, noe som gjør det litt vanskeligere å velge både sunt, næringrikt og kalorifattig.. Er det noen her som har erfaring med mye hotellmat og hvordan man kan løse dette? Og siden jeg må se på øyemål hvor mye jeg skal ha, har dere noen tips å tenke på for å kunne se til at man får i seg sånn ca det man skal? Anonymkode: 119d7...624 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 15:15 #2 Del Skrevet tirsdag kl 15:15 Hvordan har du tenkt til å løse dette på sikt? Det vil si, hvordan du spiser gjennom året, høytider, ferier, besøk, og alt som skjer, resten av livet? Anonymkode: 76a77...07b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 16:20 #3 Del Skrevet tirsdag kl 16:20 Da anbefaler jeg å droppe kaloritelling mens du er på hotellet og heller kjøre keto/lavkarbo i den perioden. Anonymkode: af8ce...118 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 17:41 #4 Del Skrevet tirsdag kl 17:41 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Hvordan har du tenkt til å løse dette på sikt? Det vil si, hvordan du spiser gjennom året, høytider, ferier, besøk, og alt som skjer, resten av livet? Anonymkode: 76a77...07b Nettopp :) er jo det jeg må finne ut av. Derfor jeg også spør om tips :) Anonymkode: 119d7...624 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MiominMio Skrevet tirsdag kl 17:44 #5 Del Skrevet tirsdag kl 17:44 På hotell har man jo sunne alternativer da og man trenger ikke hive innpå med bacon og kaker osv som ligger der. Jeg bor en del på hotell selv og nå sist (ja jeg har hatt litt kaloritelling) så fokuserte jeg på kokt egg, gresk yoghurt med bær, frukt. Så etter sunne proteinrike alternativer som holdt meg mett. Men samtidig så må man få lov å kose seg litt og på hotell - kanskje det er mulighet for å være i aktivitet? Balanse er viktig. 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 17:49 #6 Del Skrevet tirsdag kl 17:49 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Nettopp er jo det jeg må finne ut av. Derfor jeg også spør om tips Anonymkode: 119d7...624 Men har du noen ideer selv? Det er nesten der du må starte. Du kan jo velge mellom å ligge lavere, eller like lavt, eller litt mer, eller fråtsing. Du må vurdere hvilke matvarer som gir deg mye - fett, salt, søtt. Flytende kalorier. Og hva det ikke koster deg så mye å kutte ut. Det er slik "naturlig tynne" lever hver helg, ferie, og spesiell anledning. De har en formening om hva som er verdt det, og ikke. For min del hopper jeg bare over frokosten om jeg reiser med jobb (selv om den er betalt), eller tar en tallerken med yoghurt naturell, frukt, og litt frø. Er jeg på ferie med mannen tar jeg jo gjerne en omelett, en smoothie, laks, et-par striper bacon. Men stopper når jeg er passe mett. Du må jo rett og slett bare finne ut av hvilken balanse du ønsker. Anonymkode: 76a77...07b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 10:37 #7 Del Skrevet onsdag kl 10:37 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Men har du noen ideer selv? Det er nesten der du må starte. Du kan jo velge mellom å ligge lavere, eller like lavt, eller litt mer, eller fråtsing. Du må vurdere hvilke matvarer som gir deg mye - fett, salt, søtt. Flytende kalorier. Og hva det ikke koster deg så mye å kutte ut. Det er slik "naturlig tynne" lever hver helg, ferie, og spesiell anledning. De har en formening om hva som er verdt det, og ikke. For min del hopper jeg bare over frokosten om jeg reiser med jobb (selv om den er betalt), eller tar en tallerken med yoghurt naturell, frukt, og litt frø. Er jeg på ferie med mannen tar jeg jo gjerne en omelett, en smoothie, laks, et-par striper bacon. Men stopper når jeg er passe mett. Du må jo rett og slett bare finne ut av hvilken balanse du ønsker. Anonymkode: 76a77...07b Ja, planen er å prøve å ligge i litt underskudd de fleste dager, men noen dager går det nok litt over da vi skal ut og spise osv. Det er i grunn ikke å ta smarte matvalg som er problemet da jeg vet godt hva som er kaloririkt og ikke, og hva som er næringsrikt og mettende og ikke. Utfordringen er at de smarte valgene ved lunsj og middag ofte er "dynka" i olje/smør på buffeer, så utfordringen er å få i meg nok mettende kalorifattig mat og nok proteiner. Men, dette får jeg jo uansett ikke styrt så må vel bare se når jeg kommer dit hva som er best Anonymkode: 119d7...624 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 10:48 #8 Del Skrevet onsdag kl 10:48 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Ja, planen er å prøve å ligge i litt underskudd de fleste dager, men noen dager går det nok litt over da vi skal ut og spise osv. Det er i grunn ikke å ta smarte matvalg som er problemet da jeg vet godt hva som er kaloririkt og ikke, og hva som er næringsrikt og mettende og ikke. Utfordringen er at de smarte valgene ved lunsj og middag ofte er "dynka" i olje/smør på buffeer, så utfordringen er å få i meg nok mettende kalorifattig mat og nok proteiner. Men, dette får jeg jo uansett ikke styrt så må vel bare se når jeg kommer dit hva som er best Anonymkode: 119d7...624 Nå aner jeg ikke hvilke hoteller du har vært på, men opplever det motsatte. Har opplevd at det er mye å velge på i både proteiner og grønnsaker uten at det svømmer i fett eller sauser, det er jo gull å ha muligheten til å plukke på buffet. Anonymkode: e4d0c...bb5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 10:49 #9 Del Skrevet onsdag kl 10:49 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Hei. Jeg trenger noen gode råd. Jeg ligger for tiden i kaloriunderskudd da jeg ønsker å gå ned i fettprosent. Trener mye ved siden av og har fokus på å få i meg nok proteiner. Det går veldig fint så langt, og jeg fokuserer på å spise næringsrik og mettende mat så sult er ikke noe problem til tross for lite kalorier (1500 per dag). Utfordringen min er at jeg er helt elendig på øyemål, så måten jeg sikrer at ting går riktig vei kostholdsmessig er å tracke alt jeg spiser. Det er heller ikke noe som plager meg og som jeg synes funker fjell, frem til man ikke har muligheten til å tracke/holde kontroll på den måten. Jeg skal snart bort i 2-3 uker hvor jeg skal bo på hotell der dette ikke er mulig på samme måte. Her er alle måltider inkludert, så jeg må spise det som blir servert. Målet mitt disse ukene er ikke nødvendigvis å gå ned så mye mer, men heller å klare å vedlikeholde. Jeg vet også at det kommer til å bli noen kvelder hvor vi heller spiser ute osv, og litt vil man jo kose seg med annen type mat. Maten som blir servert på hotellet vil ellers være standard hotellfrokost. Til lunsj og middag vil det nok være noe form for kjøtt/fisk, grønnsaker, karbs av ulikt slag. "Problemet" er jo hvordan jeg skal klare å forsyne meg med passe mengde og smart mat. Grønnsaker og kjøtt ligger jo ofte dynka i saus/stekt i smør/olje, noe som gjør det litt vanskeligere å velge både sunt, næringrikt og kalorifattig.. Er det noen her som har erfaring med mye hotellmat og hvordan man kan løse dette? Og siden jeg må se på øyemål hvor mye jeg skal ha, har dere noen tips å tenke på for å kunne se til at man får i seg sånn ca det man skal? Anonymkode: 119d7...624 Jeg kutter på saus, karbohydrater og slikt på hotell, og kompanserer med mer grønnsaker. Dersom det er mat som blir servert ferdig på tallerken føler jeg ingen forpliktelse til å spise opp. Er vi mange dager på hotell så løper jeg en 1-2 timer hver morgen før programmet starter. Føler jeg råtner innvendig på slike opphold. Vedrørende mengde, tenk hva du kan få i én håndflate. Ikke mer enn det på karbohydrater og protein, fyll resten med grønt. Vil du ha mer protein, så ta det fra karbohydrat andelen. Anonymkode: ea2fa...319 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 10:59 #10 Del Skrevet onsdag kl 10:59 Er det sånn og forstå at det går mest i buffet til lunsj og middag også? Da er det jo veldig lett å plukke det du allerede har lært deg er sunt og proteinrikt og mettende for deg. Du trenger ikke ha øyemål på millimeteren for å vite hva som er ok porsjoner, litt av poenget med å telle kalorier er jo at man til slutt får et forhold til hvor mye det er i forskjellige ting og forskjellige porsjoner, og til slutt så trenger man ikke telle, for det går litt naturlig. Det er jo bare å velge riktig mat og porsjonskontroll. Bruk en liten tallerken og ta bare en porsjon. Spis litt lavkarbo, ikke sukker etc. Pass deg for alkohol-kaloriene. Nå vet jeg ikke hvor du skal, men at alt skal være så dynket i smør og oljer spørs nå. Det velter nok heller ikke lasset de gangene biffen er stekt i smør eller bønnene dampet i det. Er det buffet, så er det jo alltid salat du kan gå for om andre grønnsaker ser for oljete ut for deg. Du vil ikke vite kommaet hva du har fått i deg av kalorier, men det er jo sånn i livet, at det vil man ikke alltid vite. Da kommer andre skills inn enn å veie og plotte inn i app. Så må du jo kose deg litt også.. det sies jo at man må få en livsstilsendring, ikke bare gå på diett. Dette skal du leve med, du skal på flere ferier igjen i livet. Ta det som trening. Anonymkode: 49784...fa0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 11:04 #11 Del Skrevet onsdag kl 11:04 Buffet gjør jo ting enklere (dersom du klarer å motstå fristelser). Kokte egg er jo stykk-vis. Så er det ofte stort utvalg av grønt. Prøv å la måltidene likne på de du inntar hjemme. Anonymkode: 84efb...26f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 13:57 #12 Del Skrevet onsdag kl 13:57 Alt som ligger i saus kan du jo bare løfte ut av sausen. Det som følger med kan du evt skrape av med kniven. Ta masse grønnsaker. Du kan nok ligge i kaloriunderskudd selv om du får i deg litt saus. Ville heller hatt fokus på å holde meg unna det søte til frokost, og droppe desserter. Anonymkode: 79f06...a0d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 14:02 #13 Del Skrevet onsdag kl 14:02 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Men har du noen ideer selv? Det er nesten der du må starte. Du kan jo velge mellom å ligge lavere, eller like lavt, eller litt mer, eller fråtsing. Du må vurdere hvilke matvarer som gir deg mye - fett, salt, søtt. Flytende kalorier. Og hva det ikke koster deg så mye å kutte ut. Det er slik "naturlig tynne" lever hver helg, ferie, og spesiell anledning. De har en formening om hva som er verdt det, og ikke. Anonymkode: 76a77...07b Det stemmer ikke at det er slik naturlig tynne lever... noen er rett og slett bare aktive og kan spise det man vil og klarer Nå skal det sies at noen trolig har en annen/raskere metthetsfølelse enn andre da. Anonymkode: 05ced...73f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 14:12 #14 Del Skrevet onsdag kl 14:12 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Det stemmer ikke at det er slik naturlig tynne lever... noen er rett og slett bare aktive og kan spise det man vil og klarer Nå skal det sies at noen trolig har en annen/raskere metthetsfølelse enn andre da. Anonymkode: 05ced...73f Nei, ingen kan spise mengder mat, og holde seg naturlig tynn, med mindre du er toppidrettsutøver. Disse spiser som regel mye mindre enn du ser - de er ofte sosiale spisere, og så er det ikke noe mer resten av dagen. Jeg ser jo at enkelte tynne venninner tar mengder varmmat til lunsj, i stedet for å være forsiktig i salatbaren, slik jeg er. Men vet jo samtidig at det er den uka de ikke har barna, så da er det som regel ikke mat den kvelden. Mens jeg også skal spise middag med familien. Anonymkode: 76a77...07b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 14:16 #15 Del Skrevet onsdag kl 14:16 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Ja, planen er å prøve å ligge i litt underskudd de fleste dager, men noen dager går det nok litt over da vi skal ut og spise osv. Det er i grunn ikke å ta smarte matvalg som er problemet da jeg vet godt hva som er kaloririkt og ikke, og hva som er næringsrikt og mettende og ikke. Utfordringen er at de smarte valgene ved lunsj og middag ofte er "dynka" i olje/smør på buffeer, så utfordringen er å få i meg nok mettende kalorifattig mat og nok proteiner. Men, dette får jeg jo uansett ikke styrt så må vel bare se når jeg kommer dit hva som er best Anonymkode: 119d7...624 Det syntes jeg hørtes litt rart ut. Jeg synes buffet er enkelt. Er på konferanse denne uka, så hver lunsj er på hotell. Maten jeg har plukket med meg de siste dagene er; dampede grønnsaker, laks i ulike former (ovnsbakt, røket, sashimi, gravet), egg, skivet filet av and, grønn salat, tomat-feta salat, blåskjell, bakt tomat. Og så styrer jeg unna sausene, gryterettene, dessertbordet, drikke med kalorier, oster, med mer. Anonymkode: 76a77...07b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 06:44 #16 Del Skrevet torsdag kl 06:44 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Nå aner jeg ikke hvilke hoteller du har vært på, men opplever det motsatte. Har opplevd at det er mye å velge på i både proteiner og grønnsaker uten at det svømmer i fett eller sauser, det er jo gull å ha muligheten til å plukke på buffet. Anonymkode: e4d0c...bb5 Enig med deg, synes det generelt er lett å finne sunn mat. Jeg bor relativt ofte på hotell og har aldri hatt problemer med finne riktig type mat. Det er vel heller vanskelig å begrense seg... Anonymkode: fce40...27c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 07:54 #17 Del Skrevet torsdag kl 07:54 Tusen takk for svar og tips alle sammen Mulig jeg bare har hatt "dårlig" opplevelser tidligere. Godt å høre det pleier å være god variasjon og masse muligheter på andre hotellbuffeer. Skal gå fint dette - tenker jeg fokuserer på masse grønnsaker, en håndflate med protein og karbs, samt få inn aktivitet og trening ved siden av - TS Anonymkode: 119d7...624 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 08:08 #18 Del Skrevet torsdag kl 08:08 På hotell kan man jo faktisk velge å kun spise pålegg og grønnsaker, samt egg feks. Hjemme spiser man jo ikke to pakker med pålegg til frokost, men det kan du jo faktisk gjøre på hotell (satt på spissen da). Det er ikke vanskelig å FÅ til å finne "riktig" mat, men det er vanskelig å begrense seg og å velge riktig! Så da må du bare finne ut om disse få dagene har noe å si eller ikke i det store og hele. Anonymkode: 36864...db5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luckiness Skrevet torsdag kl 08:42 #19 Del Skrevet torsdag kl 08:42 Ville valgt «rene produkter». Altså hardkokt egg framfor eggerøre hvor du ikke vet hva den er tilsatt. Pålegg må du jo bare legge inn på ca kalorier. Samme med evt brød og knekkebrød. Diverse frokostblandinger osv som ikke er gjenkjennbar er gjerne vanskelig. Men du kan fint bare spise pålegg, grønnsaker, frukt (obs i utlandet ligger de ofte i en lake som gjerne er full av sukker). Er vel også vanlig med en del helmelk i kaffemaskiner o.l. om du velger latte og slikt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 08:45 #20 Del Skrevet torsdag kl 08:45 AnonymBruker skrev (På 4.2.2025 den 16.04): Hei. Jeg trenger noen gode råd. Jeg ligger for tiden i kaloriunderskudd da jeg ønsker å gå ned i fettprosent. Trener mye ved siden av og har fokus på å få i meg nok proteiner. Det går veldig fint så langt, og jeg fokuserer på å spise næringsrik og mettende mat så sult er ikke noe problem til tross for lite kalorier (1500 per dag). Utfordringen min er at jeg er helt elendig på øyemål, så måten jeg sikrer at ting går riktig vei kostholdsmessig er å tracke alt jeg spiser. Det er heller ikke noe som plager meg og som jeg synes funker fjell, frem til man ikke har muligheten til å tracke/holde kontroll på den måten. Jeg skal snart bort i 2-3 uker hvor jeg skal bo på hotell der dette ikke er mulig på samme måte. Her er alle måltider inkludert, så jeg må spise det som blir servert. Målet mitt disse ukene er ikke nødvendigvis å gå ned så mye mer, men heller å klare å vedlikeholde. Jeg vet også at det kommer til å bli noen kvelder hvor vi heller spiser ute osv, og litt vil man jo kose seg med annen type mat. Maten som blir servert på hotellet vil ellers være standard hotellfrokost. Til lunsj og middag vil det nok være noe form for kjøtt/fisk, grønnsaker, karbs av ulikt slag. "Problemet" er jo hvordan jeg skal klare å forsyne meg med passe mengde og smart mat. Grønnsaker og kjøtt ligger jo ofte dynka i saus/stekt i smør/olje, noe som gjør det litt vanskeligere å velge både sunt, næringrikt og kalorifattig.. Er det noen her som har erfaring med mye hotellmat og hvordan man kan løse dette? Og siden jeg må se på øyemål hvor mye jeg skal ha, har dere noen tips å tenke på for å kunne se til at man får i seg sånn ca det man skal? Anonymkode: 119d7...624 Spis helt ren mat så vil du gå ned i vekt uten kaloriunderskudd. Så server deg av det reneste maten du finner. Smør olje er ikke farlig. Spis grønnsakene; paprika, agurk, tomat. Du kan fortsatt spise egg og bacon feks. Men ikke brød. Anonymkode: 4beb5...c2a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå