AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #1 Del Skrevet 2 timer siden Jeg har et barn som er kronisk suicidal, og det er forferdelig tungt å stå i dette. Jeg føler meg så sliten i kropp og sjel av alle bekymringene. Det er kanskje en grunn til at det ikke er foreldregrupper/interesseorganisasjoner for dette, det er nok å ha angst for eget barn om en ikke skal ha angst for andres barn i tillegg? Men jeg og mannen føler oss helt alene i en veldig tung situasjon som vi står i over tid, og det bryter meg helt ned. Barnet får psykologhjelp, det er vi veldig glade for, men det løser ikke alle problemene. Lurer på om noen har vært i lignende situasjon og har funnet et forum/samlingspunkt eller noe som gir støtte. Anonymkode: f7076...099 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #2 Del Skrevet 2 timer siden Kronisk suicidalitet er nok oftere et tegn på emosjonell dysregulering som man kan se i tilstander som emsjonell ustabil pf eller ungdomsstrev med begynnende skjev utvikling den veien i personlighet. Det finnes spesifikke behandlingsmetoder man skal jobbe ut fra mtp dette; DBT og MBT. Mange steder tilbys det i kommune, evt har man det på bup og dps, men det krever jo da at ungdommen er klar for det , da tilbud innen spes helsetjeneste vanligvis ikke gis over lang tid og år, man må som pasient bruke tilbudet aktivt når man har det. Ellers kan behandling av depresjon og tilstander som påvirker følelsesliv behandles med medikamenter , og samtaler men det viktigste er å øke aktivitet og deltagelse rundt seg. Så det blir å finne arenaer for dette . søk hjelp. Og få en god utredning av folk som vet hva de driver med , slik at man vet hvorfor ungdommen har suicidale tanker. Er nemlig ikke alltid det handler om Depresjon Anonymkode: d2a56...cbc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #3 Del Skrevet 1 time siden AnonymBruker skrev (55 minutter siden): Kronisk suicidalitet er nok oftere et tegn på emosjonell dysregulering som man kan se i tilstander som emsjonell ustabil pf eller ungdomsstrev med begynnende skjev utvikling den veien i personlighet. Det finnes spesifikke behandlingsmetoder man skal jobbe ut fra mtp dette; DBT og MBT. Mange steder tilbys det i kommune, evt har man det på bup og dps, men det krever jo da at ungdommen er klar for det , da tilbud innen spes helsetjeneste vanligvis ikke gis over lang tid og år, man må som pasient bruke tilbudet aktivt når man har det. Ellers kan behandling av depresjon og tilstander som påvirker følelsesliv behandles med medikamenter , og samtaler men det viktigste er å øke aktivitet og deltagelse rundt seg. Så det blir å finne arenaer for dette . søk hjelp. Og få en god utredning av folk som vet hva de driver med , slik at man vet hvorfor ungdommen har suicidale tanker. Er nemlig ikke alltid det handler om Depresjon Anonymkode: d2a56...cbc Takk for info. Føler at barnet får det som er tilgjengelig, medisiner og Bup. Men mye av det som finnes kommer tydeligvis an på kommunen man bor i... Det burde vært en nasjonal handlingsplan når en mindreårig forsøker å ta sitt liv. Anonymkode: f7076...099 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #4 Del Skrevet 1 time siden AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Takk for info. Føler at barnet får det som er tilgjengelig, medisiner og Bup. Men mye av det som finnes kommer tydeligvis an på kommunen man bor i... Det burde vært en nasjonal handlingsplan når en mindreårig forsøker å ta sitt liv. Anonymkode: f7076...099 Skjønner deg godt . Men sjekk om bup tilbyr DBT . DBT har bedt evidens når det gjelder behandling for dette. Vanlig i behandlingsprogram er også at foreldre deltar. Vil tro at om ikke aktuell bup tilbyr (eller kommune) så kan man benytte fritt sykehusvalg? nb: god diagnostikk er svært viktig. Man skulle forvente at alle psykologer kunne differensialdiagnostisere, men mange er for uerfarne..sånn at suicidale tanker og forsøk nødvendigvis er lik depresjon. Ikke alltid tilfelle. Og hvis det ikke er tilfelle vil den behandlingen dere har fått for depresjonen jo heller ikke virke. Men les deg opp på DBT så kjenner du muligens igjen noe av synptomatikken til din ungdom Anonymkode: d2a56...cbc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå