AnonymBruker Skrevet 8 timer siden #1 Del Skrevet 8 timer siden Jeg har vært sykmeldt en periode pga utmattelse og jobber kun noen prosent nå. Før jeg ble sykmeldt gjorde jeg en del feil pga konsentrasjonsvansker og dette stopper meg nå fra å tørre å snakke med kundene på jobb. Jeg tar kun saksbehandling nå,da jeg føler at der har jeg en viss kontroll. Jobben min består også av å snakke med folk, men jeg klarer det bare ikke. Jeg tørr ikke si dette til lederen min. Hva skal jeg gjøre? Før jeg ble sykmeldt ble jeg kritisert av en kollega som mente at jeg pga feil ikke er god nok i jobben. Må jeg slutte og finne meg noe annet? Anonymkode: daf4e...094 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8 timer siden #2 Del Skrevet 8 timer siden Snakk med legen din. Gjerne med lederen også hvis vedkommende er noenlunde dyktig i å lede. Anonymkode: e88fb...32b 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8 timer siden #3 Del Skrevet 8 timer siden Det spørs om ikke denne kollegaen din har rett altså. Men snakk med lederen din. Anonymkode: 9afe1...b1d 2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
DrueSmoothie Skrevet 8 timer siden #4 Del Skrevet 8 timer siden Du er nødt til å snakke med lederen din om dette ,og vær helt åpen og ærlig. De aller fleste ledere er mer opptatt av å finne en løsning og vil kanskje også kunne tilrettelegge litt en periode for å hjelpe deg tilbake der du var 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8 timer siden #5 Del Skrevet 8 timer siden AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det spørs om ikke denne kollegaen din har rett altså. Men snakk med lederen din. Anonymkode: 9afe1...b1d Ts: Så du mener at når man gjør feil pga sykdom så er man ikke skikket til jobben? Jeg oppdaget selv feilene og rettet opp i de. Dette er ikke sykdom som er evigvarende. Det er symptomer på en sykdom jeg behandles for og vil bli frisk av over tid. Anonymkode: daf4e...094 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjugur Skrevet 8 timer siden #6 Del Skrevet 8 timer siden AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Ts: Så du mener at når man gjør feil pga sykdom så er man ikke skikket til jobben? Jeg oppdaget selv feilene og rettet opp i de. Dette er ikke sykdom som er evigvarende. Det er symptomer på en sykdom jeg behandles for og vil bli frisk av over tid. Anonymkode: daf4e...094 Da tok hun/han jo ikke feil. Nettopp derfor må du snakke med lederen din (og legen din) og dere må finne en måte du kan komme deg gjennom denne perioden på til du blir frisk, med bl.a. enklere oppgaver en periode el.lign. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7 timer siden #7 Del Skrevet 7 timer siden Du sier at du ikke tør å si det til lederen din. Jeg vil først og fremst oppfordre deg til å gjøre det likevel. Selv har jeg vært en tulling på jobb siden jeg startet i mai i fjor. Først pga. IVF og så pga. graviditet. En gorilla kunne gjort en bedre jobb. Jeg lot det skure å gå for lenge, uten at hverken jeg eller leder sa noe. Jeg fikk mer og mer angst, for jeg ville ikke få høre at de også synes jeg hadde gjort en dårlig jobb. Tenkte det ville knuse meg. Rett før perm nå fikk jeg en slags oppsummering av alt det rare jeg har gjort, av min leder, og det var enda verre enn jeg har innsett. Men vet du hva? Det var befriende! Nå trenger jeg ikke å spekulere i hva de tenker. Jeg fikk delt hvor mye jeg skammer meg over det, og sammen fant vi ut hva jeg må jobbe med (personlig) når jeg kommer tilbake. Ingen sure miner. Det føles trygt. Det er SÅ mye bedre å adressere det tidlig. Kanskje har kollegaen din rett akkurat nå, men det betyr ikke at du for alltid er dårlig egnet til kundekontakt. Kanskje er saksbehandling riktig for deg i noen måneder før du smått prøver deg på kunder igjen. Tilrettelegging er viktig, og om du har en god leder vil de være klar over at ingen presterer likt hver dag, hver uke, hver måned over tid. Det er hver sin tur til å trenge noe ekstra. Jeg håper du tar motet til deg og snakker med leder om hvordan det er for deg. Og istedet for å være fornærmet eller redd for denne kollegaen, vær nysgjerrig på hva de mener. Du merker det fort om det er ondsinnet eller godt ment. Anonymkode: 0d0f9...e8b 2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7 timer siden #8 Del Skrevet 7 timer siden Snakk med lederen din, det kan jo godt være at vedkommende mener at det kan tilrettelegges bedre for deg og at du for eksempel bare kan jobbe med saksbehandling til du føler deg bedre. Var selv i samme situasjon, der jeg gruet meg til kundekontakt fordi jeg var så sliten i hodet at jeg ikke klarte å svare på det kundene lurte på. Med tilrettelegging så gjør jeg fortsatt en like god jobb som kollegaene mine. Anonymkode: 65a0f...e30 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snublefot62 Skrevet 6 timer siden #9 Del Skrevet 6 timer siden Jeg prøver å forstå omfanget her. Men er det sånn å forstå at du har blitt utbrent og så vært langvarig sykemeldt som følge av dette? Husk at når kroppen er utbrent så krever det mye å komme tilbake til "normale" oppgaver igjen. Kanskje en heller aldri gjør det. Men for de aller aller fleste så tar det vesentlig mye lengre tid enn en tror. Og begynner en for tidlig på jobb igjen vil veldig mange ofte oppleve det du beskriver med usikkerhet, dårlig selvtillit, trøtthet, manglende konsentrasjon osv. Ganske enkelt fordi en ikke er klar selv om en kanskje tror det. Veien til å bli utbrent går gjerne over noen år. Samtidig forventer vi at kroppen vår skal bli god igjen på noen måneder. Det henger ikke alltid helt sammen? Utfordringen med å begynne for tidlig på jobb igjen, og gjerne kombinert med for høy stillingsprosent, er at man havner fort utpå med dårlig samvittighet for kvalitet og mengde jobb en klarer å gjøre, lover gjerne for mye, leverer for lite, stresser med spennet mellom disse to og så ender en opp med å bli minst like dårlig igjen (eller verre), og har plutselig ikke så mye sykemeldingsperiode igjen å bruke. Så stresser man over det i tillegg og gjør det bare vondt verre. Jeg var selv 100% sykemeldt ett halvt år før jeg brukte det siste halve året på å gå fra 0% til 100%. Det var for meg alt for kort tid/alt for raskt og endte opp med at jeg ble sykemeldt igjen allerede etter et halvt år. Heldigvis hadde jeg en ny sykemeldingsperiode igjen som jeg kunne bruke men samtidig var og arbeidsgiver tydelig på at dette måtte bli bedre. Heldigvis hadde jeg et godt samarbeid med både fastlege og sjefen, og var veldig åpen og ærlig - og det var det veldig god hjelp i når det omhandlet å komme tilbake og faktisk fungere. Og en del av dette var faktisk å være såpass åpen og ærlig at hodet fungerer ikke 100% men kroppen gjør kanskje det - hvordan kan jeg yte X antall prosent for arbeidsgiver så jeg bidrog og de fikk valuta for pengene. Hadde jeg ikke gjort dette hadde nok samarbeidet vært dårligere og viljen for å strekke seg (i begge leirer) vært vesentlig dårligere. Så mitt råd er å faktisk snakke med sjefen din om dette. Men mest av alt kanskje legen? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #10 Del Skrevet 4 timer siden Snublefot62 skrev (2 timer siden): Jeg prøver å forstå omfanget her. Men er det sånn å forstå at du har blitt utbrent og så vært langvarig sykemeldt som følge av dette? Husk at når kroppen er utbrent så krever det mye å komme tilbake til "normale" oppgaver igjen. Kanskje en heller aldri gjør det. Men for de aller aller fleste så tar det vesentlig mye lengre tid enn en tror. Og begynner en for tidlig på jobb igjen vil veldig mange ofte oppleve det du beskriver med usikkerhet, dårlig selvtillit, trøtthet, manglende konsentrasjon osv. Ganske enkelt fordi en ikke er klar selv om en kanskje tror det. Veien til å bli utbrent går gjerne over noen år. Samtidig forventer vi at kroppen vår skal bli god igjen på noen måneder. Det henger ikke alltid helt sammen? Utfordringen med å begynne for tidlig på jobb igjen, og gjerne kombinert med for høy stillingsprosent, er at man havner fort utpå med dårlig samvittighet for kvalitet og mengde jobb en klarer å gjøre, lover gjerne for mye, leverer for lite, stresser med spennet mellom disse to og så ender en opp med å bli minst like dårlig igjen (eller verre), og har plutselig ikke så mye sykemeldingsperiode igjen å bruke. Så stresser man over det i tillegg og gjør det bare vondt verre. Jeg var selv 100% sykemeldt ett halvt år før jeg brukte det siste halve året på å gå fra 0% til 100%. Det var for meg alt for kort tid/alt for raskt og endte opp med at jeg ble sykemeldt igjen allerede etter et halvt år. Heldigvis hadde jeg en ny sykemeldingsperiode igjen som jeg kunne bruke men samtidig var og arbeidsgiver tydelig på at dette måtte bli bedre. Heldigvis hadde jeg et godt samarbeid med både fastlege og sjefen, og var veldig åpen og ærlig - og det var det veldig god hjelp i når det omhandlet å komme tilbake og faktisk fungere. Og en del av dette var faktisk å være såpass åpen og ærlig at hodet fungerer ikke 100% men kroppen gjør kanskje det - hvordan kan jeg yte X antall prosent for arbeidsgiver så jeg bidrog og de fikk valuta for pengene. Hadde jeg ikke gjort dette hadde nok samarbeidet vært dårligere og viljen for å strekke seg (i begge leirer) vært vesentlig dårligere. Så mitt råd er å faktisk snakke med sjefen din om dette. Men mest av alt kanskje legen? Ts: Legen vet at konsentrasjonen er et stort hinder for meg og at jeg ikke klarer å stå i jobb mange timer av gangen. Jeg var 100% sykmeldt i ca 8 uker. Og har jobba 20-30% i 8 uker. Greia er den at jeg er ikke «bare» utbrent, jeg har fysiske plager som gjør meg utbrent. Disse plagene gjorde at jeg måtte ha en operasjon også må kroppen komme seg igjen operasjonen noe den er på vei til å gjøre, men alle de fysiske plagene er ikke borte allikevel, men de vil bli det over tid. Kroppen må bare få tid til å hente seg inn igjen, men det er ikke gjort på noen få uker. De fysiske plagene er plager jeg har hatt i flere år og som bare har forverret seg. I sommer/ høst ble det så ille at jeg kollapset helt og ikke klarte annet enn å sove for å komme meg igjennom dagene før jeg fikk operasjonen. Lederen min er kjent med utmattelsen, de fysiske plagene, operasjon osv, og at saksbehandlingen er det beste nå, men dette er normalt sett oppgaver hele avdelingen deler på og er kun en liten del av jobben. Når jeg tenker på å skulle snakke med en kunde så blir jeg kvalm og skikkelig uvel for jeg er så redd for å gjøre feil, si noe feil og dumme meg ut. Anonymkode: daf4e...094 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #11 Del Skrevet 3 timer siden Hva kommer desse konsentrasjonsproblemene av? Er det et eget sykdomsbilde eller kommer det av utmattelsen du har slitt med? Jeg synes det er viktig at du er ærlig og åpen med sjefen din og er villig til en midlertidig løsning inntil du mestrer jobben din 100% igjen. Jeg synes ikke at en skal la helseproblemene dine gå ut over en tredje person, dvs en pasient eller kunde pga du ikke tør å stå for feilene du evt måtte gjøre ovenfor sjefen din Anonymkode: 5f560...10b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #12 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (47 minutter siden): Når jeg tenker på å skulle snakke med en kunde så blir jeg kvalm og skikkelig uvel for jeg er så redd for å gjøre feil, si noe feil og dumme meg ut. Anonymkode: daf4e...094 Det høres litt rart ut at det er så krise å gjøre en feil? Er du sikker på at det stemmer, eller er det egentlig kollegaen din som er perfeksjonist (og kanskje en dritt)? Hos oss er det mer sånn at folk gjør feil noen ganger og det er ikke stress, vi sier da beklager og retter opp og går videre. Jeg er veldig glad for at jeg har en sjef med slike holdninger, ellers ville jeg også hatt angst på jobb... Anonymkode: 8ebd7...b75 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snublefot62 Skrevet 2 timer siden #13 Del Skrevet 2 timer siden AnonymBruker skrev (1 time siden): Ts: Legen vet at konsentrasjonen er et stort hinder for meg og at jeg ikke klarer å stå i jobb mange timer av gangen. Jeg var 100% sykmeldt i ca 8 uker. Og har jobba 20-30% i 8 uker. Greia er den at jeg er ikke «bare» utbrent, jeg har fysiske plager som gjør meg utbrent. Disse plagene gjorde at jeg måtte ha en operasjon også må kroppen komme seg igjen operasjonen noe den er på vei til å gjøre, men alle de fysiske plagene er ikke borte allikevel, men de vil bli det over tid. Kroppen må bare få tid til å hente seg inn igjen, men det er ikke gjort på noen få uker. De fysiske plagene er plager jeg har hatt i flere år og som bare har forverret seg. I sommer/ høst ble det så ille at jeg kollapset helt og ikke klarte annet enn å sove for å komme meg igjennom dagene før jeg fikk operasjonen. Lederen min er kjent med utmattelsen, de fysiske plagene, operasjon osv, og at saksbehandlingen er det beste nå, men dette er normalt sett oppgaver hele avdelingen deler på og er kun en liten del av jobben. Når jeg tenker på å skulle snakke med en kunde så blir jeg kvalm og skikkelig uvel for jeg er så redd for å gjøre feil, si noe feil og dumme meg ut. Anonymkode: daf4e...094 Da må du finne ut av en av to ting. Er leder/arbeidsgiver villig til og kan tilrettelegge for deg til du er «frisk» igjen? Eller bør du vurdere om dette faktisk er rett jobb for deg nå (eller lenger)? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #14 Del Skrevet 2 timer siden AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Det høres litt rart ut at det er så krise å gjøre en feil? Er du sikker på at det stemmer, eller er det egentlig kollegaen din som er perfeksjonist (og kanskje en dritt)? Hos oss er det mer sånn at folk gjør feil noen ganger og det er ikke stress, vi sier da beklager og retter opp og går videre. Jeg er veldig glad for at jeg har en sjef med slike holdninger, ellers ville jeg også hatt angst på jobb... Anonymkode: 8ebd7...b75 Er jo ikke alle steder hvor det er like enkelt å rette opp i feil. Jeg fikk en gang feil veiledning av en rådgiver på NAv som gjorde at jeg mistet arbeidsavklaringspengene mine. Feilen ble "rettet" opp men jeg mistet 3 uker med inntekt pga feilen. Om du jobber med lønn er det jo hellere ikke like enkelt om du utbetaler for mye lønn og da må sette i gang med avtale om tilbakebetaling. Ja, det meste kan rettes opp, men noen ganger vil det fær store konsekvenser. HI, har selv problemer med konsentasjon og hukommelse. MIn jobb består også i saksbehandling og kundeveildning. Jeg er en knallgod saksbehandler fordi jeg har tid til å tenke over saken, men klarer ikke svarer kunder via telefon med en gang. Jeg har derfor fått unntak pga helse. Du må rett og slett snakke med både din lege (mulig du bør ha litt lengere tid med 100% sykmelding for å komme deg mer) og din leder for å finne en god løsning for å få deg i jobb mest mullig på en stabil og fremtidig måte. Kanskje du bare fremover skal jobbe med saksbehandling. Et annet triks kan være å få lov til å kunne være kundeveilder for en eller to kunder eller for en kort periode om gangen. Mest for å teste ut og bygge opp din selvsikkerhet igjen. Anonymkode: b9985...c6a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
carlberner1 Skrevet 2 timer siden #15 Del Skrevet 2 timer siden AnonymBruker skrev (4 timer siden): Ts: [..] Jeg oppdaget selv feilene og rettet opp i de. Dette er ikke sykdom som er evigvarende. Det er symptomer på en sykdom jeg behandles for og vil bli frisk av over tid. Anonymkode: daf4e...094 Dette er viktig å få med. Generelt er samlet og sammenhengende fremstilling av personalsak viktig og tillitsvalgte er gode å ha med seg der. AnonymBruker skrev (4 timer siden): Du sier at du ikke tør å si det til lederen din. Jeg vil først og fremst oppfordre deg til å gjøre det likevel. [..] Rett før perm nå fikk jeg en slags oppsummering av alt det rare jeg har gjort, av min leder, og det var enda verre enn jeg har innsett. Men vet du hva? Det var befriende! [..] Anonymkode: 0d0f9...e8b Amen! Veldig bra innlegg, les det igjen Særlig det med ikke nødvendigvis å lese eller oppfatte "motparten" som nettopp motpart. Ofte er det nemlig ikke en motpart, men en utilfredshet, berettiget eller ei, en usikkerhet eller annet som kan ordnes. Men ordnet blir det ikke før noen gjør noe med det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå