Hatsumomo Skrevet 14 timer siden #1 Del Skrevet 14 timer siden (endret) Har kjøpt et slikt glass med hvitløk. Men hva jeg kan bruke de til? Kan jeg bruke de direkte og frese de på pannen til noe? Er helt blank, har dere noen gode tips? Endret 14 timer siden av Hatsumomo Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hanfranord Skrevet 14 timer siden #2 Del Skrevet 14 timer siden Nesten alt er man glad i hvitløk så stapper man eller hakker mann det i alt 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14 timer siden #3 Del Skrevet 14 timer siden Du bruker det akkurat som du ellers bruker fersk hvitløk. Anonymkode: a20e2...a28 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14 timer siden #4 Del Skrevet 14 timer siden AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Du bruker det akkurat som du ellers bruker fersk hvitløk. Anonymkode: a20e2...a28 Ja, var det jeg tenkte i utgangspunktet. Men er det ellers noen områder man kan bruke de på? Tenker hva er forskjellen i tørr form kontra at de allerede ligger i olje, er de ment å brukes til noe spesielt? Anonymkode: b8a00...f10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14 timer siden #5 Del Skrevet 14 timer siden Den ble anonym av en eller annen grunn, men det er altså jeg som skrev innlegget ovenfor. Anonymkode: b8a00...f10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hatsumomo Skrevet 14 timer siden Forfatter #6 Del Skrevet 14 timer siden neeei, igjen! 🙄 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14 timer siden #7 Del Skrevet 14 timer siden AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Ja, var det jeg tenkte i utgangspunktet. Men er det ellers noen områder man kan bruke de på? Tenker hva er forskjellen i tørr form kontra at de allerede ligger i olje, er de ment å brukes til noe spesielt? Anonymkode: b8a00...f10 Nei. Men oljen er god i salater osv Anonymkode: a20e2...a28 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14 timer siden #8 Del Skrevet 14 timer siden Vi bruker marinert hvitløk som snack. Sammen med to-tre andre ting. En god manchego, cornichons, krydrede mandler, mulig en god skinke. Eller på tapasbordet, gjerne blandet med marinerte tomater. Hakker de også opp, sper med litt av oljen, og bruker de som topping på bruchetta. Eller tilsvarende i en pastasaus, eller pizzasaus. Oljen gir en ekstra smak, i stedet for å bruke nøytral olje, i disse rettene. De er også veldig gode sammen med ovnsbakte grønnsaker Med forbehold om at jeg ikke kjenner kvaliteten på akkurat denne varianten. Anonymkode: 2bc56...034 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14 timer siden #9 Del Skrevet 14 timer siden AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Ja, var det jeg tenkte i utgangspunktet. Men er det ellers noen områder man kan bruke de på? Tenker hva er forskjellen i tørr form kontra at de allerede ligger i olje, er de ment å brukes til noe spesielt? Anonymkode: b8a00...f10 Ja. At oljen har ekstra god smak, og komplimenterer hvitløken, og retten ellers. Derfor det passer i en lang rekke retter der man ellers ville hatt rå hvitløk, og nøytral olje. Som jeg nevner eksempler på i mitt innlegg. Om du bruker hvitløken alene som snack eller på tapasbord, slik jeg også nevner, pleier jeg å spare oljen, og bruke den i marinader, dressinger, og ikke minst til ovnsbakte grønnsaker. Anonymkode: 2bc56...034 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hatsumomo Skrevet 14 timer siden Forfatter #10 Del Skrevet 14 timer siden AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Ja. At oljen har ekstra god smak, og komplimenterer hvitløken, og retten ellers. Derfor det passer i en lang rekke retter der man ellers ville hatt rå hvitløk, og nøytral olje. Som jeg nevner eksempler på i mitt innlegg. Om du bruker hvitløken alene som snack eller på tapasbord, slik jeg også nevner, pleier jeg å spare oljen, og bruke den i marinader, dressinger, og ikke minst til ovnsbakte grønnsaker. Anonymkode: 2bc56...034 Takk for gode tips, når du skriver du bruker den i tapas - spiser du den rett slik som den er da eller gjør du noe med den først? (ja, jeg er ganske grønn på akkurat hvitløk, ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13 timer siden #11 Del Skrevet 13 timer siden Hatsumomo skrev (1 minutt siden): Takk for gode tips, når du skriver du bruker den i tapas - spiser du den rett slik som den er da eller gjør du noe med den først? (ja, jeg er ganske grønn på akkurat hvitløk, ) Ikke når jeg bruker de som egen rett. Har de bare i en liten skål, mange som liker å knaske på disse. Du kan blande med grønne oliven og litt olje. Eller finhakke, og blande med marinerte cherrytomater. Det er også veldig godt å lage confisert hvitløk. Lar det da trekke i oljen, til hvitløken er myk. Moser. (spe med oljen, ikke ha alt oppi, rester av oljen du confiserte med kan du bruke til marinader, dressinger og ovnsbakte grønnsaker) Fantastisk godt på alt av brød. Om jeg bruker oljen til scampi eller grillede grønnsaker, hakker jeg gjerne opp noen hvitløk, og varmebehandler sammen med retten. Anonymkode: 2bc56...034 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
luxifine Skrevet 13 timer siden #12 Del Skrevet 13 timer siden Jeg kjøpte et glass med chillihvitløk fra rema og har enda til gode å finne noe som de "fungerer i". Prøvde å bruke oljen i salat, men det ble faktisk bare ekkelt. Prøvde å ha litt på pytt i panne med egg, men det fungerte heller ikke. Så jeg melder meg her for å få tips Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13 timer siden #13 Del Skrevet 13 timer siden luxifine skrev (8 minutter siden): Jeg kjøpte et glass med chillihvitløk fra rema og har enda til gode å finne noe som de "fungerer i". Prøvde å bruke oljen i salat, men det ble faktisk bare ekkelt. Prøvde å ha litt på pytt i panne med egg, men det fungerte heller ikke. Så jeg melder meg her for å få tips Det synes jeg faktisk er veldig godt til hvit fisk med asiatiske smaker. Men man må være forsiktig med mengden. Bruke litt av oljen som del av marinaden, sammen med ingefær, hakkede hvitløk, soya og litt sødme. Som fisken også stekes i. Det fungerer også fint i pasta, spagetti aglio e oilo, men også en rekke andre oppskrifter. Eller i wok - litt olje, og litt hakket hvitløk. Det vil nok også fungere godt som confisert og most hvitløk, som jeg beskriver over. Eller som marinade til scampi. Er imidlertid litt skeptisk til disse rema-glassene. Kvalitet på olje har mye å si for at slike retter skal bli gode. Men med et stort forbehold om at jeg ikke har erfaring med akkurat disse. Anonymkode: 2bc56...034 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå