AnonymBruker Skrevet 8. januar #1 Del Skrevet 8. januar Hei Jeg lagde lasagne et par uker siden. Hadde litt lasagne rester igjen som jeg tenkte å fryse. Aldri gjort dette før og jeg hadde ingen boks til å legge i. Hadde bare en tom pepperkake boks tilgjengelig. Jeg la lasagne oppi den og la den i fryseren. Jeg tenker å spise den til middagen i morgen. Skal jeg ta den ut fra fryseren nå? Skal jeg varmen den i microen? Anonymkode: c6e9a...d0e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. januar #2 Del Skrevet 8. januar Jeg varmer frossen lasagne en stund på 150 grader, sett den inn på samme tid som du slår på ovnen så rekker den å tine seg før det blir så varmt, føler den er bedre da Anonymkode: 92a32...d52 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. januar #3 Del Skrevet 8. januar Jeg tiner den i ovnen når den skal lages til middag. Tiner den ikke på forhånd før den stekes. Anonymkode: cc24e...258 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. januar #4 Del Skrevet 8. januar AnonymBruker skrev (17 minutter siden): Jeg varmer frossen lasagne en stund på 150 grader, sett den inn på samme tid som du slår på ovnen så rekker den å tine seg før det blir så varmt, føler den er bedre da Anonymkode: 92a32...d52 AnonymBruker skrev (15 minutter siden): Jeg tiner den i ovnen når den skal lages til middag. Tiner den ikke på forhånd før den stekes. Anonymkode: cc24e...258 Ok men det betyr at dere fryser i ildfastform slik at dere setter hele formen rett i ovnen? Mens min ligger i pepperkakeboks? Anonymkode: c6e9a...d0e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. januar #5 Del Skrevet 8. januar AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Ok men det betyr at dere fryser i ildfastform slik at dere setter hele formen rett i ovnen? Mens min ligger i pepperkakeboks? Anonymkode: c6e9a...d0e Jeg ville da bare satt den i kjøleskapet i kveld. (Anbefaler forresten aluminiumsformer feks https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/kokekar/matlaging/ovn-og-bakeformer/ovnsform-007156/ de er veldig praktiske til slike type matrester) Anonymkode: 67f88...8ba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. januar #6 Del Skrevet 8. januar AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Ok men det betyr at dere fryser i ildfastform slik at dere setter hele formen rett i ovnen? Mens min ligger i pepperkakeboks? Anonymkode: c6e9a...d0e Nei jeg fryser den i det jeg har for hånd, så bare tar jeg den ut når jeg skal ha den og legger den over i ildfast form Anonymkode: 92a32...d52 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #7 Del Skrevet 9. januar Tar alltid ut og legger i kjøleskapet kvelden før for tining. Eller setter på benk noen timer før middag. Fryst lasagne vil ta noen timer. Ellers er det bare å steke på litt lavere temperatur, over litt lengre tid. Og skru opp temperaturen på slutten for å få sprø ost igjen. Fryser i folie, som andre har nevnt. Da holder det seg fint mot fryseskader, og tar minimalt med plass. Legger plast rundt først når det er syrlige ingredienser, som tomatsaus i lasagne. Anonymkode: 8589a...00e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #8 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Tar alltid ut og legger i kjøleskapet kvelden før for tining. Eller setter på benk noen timer før middag. Fryst lasagne vil ta noen timer. Ellers er det bare å steke på litt lavere temperatur, over litt lengre tid. Og skru opp temperaturen på slutten for å få sprø ost igjen. Fryser i folie, som andre har nevnt. Da holder det seg fint mot fryseskader, og tar minimalt med plass. Legger plast rundt først når det er syrlige ingredienser, som tomatsaus i lasagne. Anonymkode: 8589a...00e Jeg tok den ut i går kveld og den har stått i kjøleslapet frem til nå. På hvor mange grader skal den varmes i ovnen nå? Og hvor lenge Anonymkode: c6e9a...d0e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #9 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (34 minutter siden): Jeg tok den ut i går kveld og den har stått i kjøleslapet frem til nå. På hvor mange grader skal den varmes i ovnen nå? Og hvor lenge Anonymkode: c6e9a...d0e Det kommer jo an på størrelsen, og tykkelsen, og ovnen din. Og om den er temperert eller ikke. Jeg pleier bruke 180 over/undervarme. Legger folie over da toppen allerede er "ferdig". Steker 15-25 minutter (avhengig av det jeg skriver over). Fjerner folien og skrur opp varmen siste 5 min. Bedre å sjekke for tidlig enn for sent. Bare å ta en kniv og skjære i midten, og kjenne om den er gjennomvarm. Anonymkode: 8589a...00e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå