AnonymBruker Skrevet mandag kl 21:52 #41 Del Skrevet mandag kl 21:52 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Du er nok en av de som lager smakløs mat, sett i øyne av sånne som oss som liker at det smaker mye. Dere må snakke om det, hvordan du kan lage mat til begge og at alle er fornøyd. Du kan jo ta av til deg når maten er ferdig, så kan han justere det opp slik han vil ha det Anonymkode: dbdc3...683 Salt er EN ting som setter smak, det finnes annet også og jeg tilsetter mye, bare ikke salt og soya. Jeg liker ikke kaffe heller. Det er salt og bittert som blir for mye for mine smaksløker. Anonymkode: 6ba15...cfa 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PurpleTuliip Skrevet mandag kl 21:57 #42 Del Skrevet mandag kl 21:57 Jeg hadde sluttet å lage middag om samboeren min hadde gjort dette når jeg lagde mat. Hadde rett og slett helt mistet piffen og gleden. Det hadde jo vært tydelig at det ikke var godt nok. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taffel Skrevet mandag kl 22:24 #43 Del Skrevet mandag kl 22:24 AnonymBruker skrev (På 5.1.2025 den 14.27): Hver gang jeg begynner på middagen og den nesten er ferdig så kommer mannen og tilsetter mer salt, pepper, smør osv. Han tar på en måte over selv om jeg mener at jeg er ferdig med å smake til osv. Jeg sier at det er litt dårlig gjort og at han heller kan lage middag selv, om han har så lyst. Hva mener dere? Ugreit? Greit? Anonymkode: 0a675...708 Blir maten bedre? Helt ærlig? Som regel blir den det om man har sans for sødme, syre og ballanse. Det er ikke dårlig gjort, men han kan godt forklare hva han gjør og hvorfor, og du smaker før og etter(om han er bevisst selv da.) Kan godt hende han ikke har peiling men har vent seg til oversalting. Å tilsette litt honning i en tomatrett, svi av tomatpureen eller tilsette vin i en saus kan gjøre underverker på smak. Samme med rett krydder. Hvis jeg serverer noe og spiserne går i gang med å sprute på ketchup og kverne på piffi og salt, så er det noe som ikke stemmer. Meg eller dem. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irak Skrevet tirsdag kl 18:41 #44 Del Skrevet tirsdag kl 18:41 AnonymBruker skrev (På 5.1.2025 den 14.27): Hver gang jeg begynner på middagen og den nesten er ferdig så kommer mannen og tilsetter mer salt, pepper, smør osv. Han tar på en måte over selv om jeg mener at jeg er ferdig med å smake til osv. Jeg sier at det er litt dårlig gjort og at han heller kan lage middag selv, om han har så lyst. Hva mener dere? Ugreit? Greit? Anonymkode: 0a675...708 Syns nok det er ugreit å bare ta over sånn..Det er jo overkjøring. Det går an å krydre maten etterpå også. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 18:50 #45 Del Skrevet tirsdag kl 18:50 TarAldar1on skrev (På 5.1.2025 den 14.41): Jeg smaker alltid til maten de gangene min samboer lager mat fordi jeg vil at maten faktisk skal bli god og hun ikke har peiling på hvordan man bygger smaker. Ser flere her kommenterer at man krydre maten selv etterpå. Og nei det er ofte ikke tilfellet. Det man tilføyer av smaker i retten trenger tid til å godgjøre seg Sant, men salt og pepper er ikke krydder som må godgjøre seg.. og han kan godt kommunisere fremfor å bare pælmje masse oppi gryta.. Anonymkode: 3d292...382 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TarAldar1on Skrevet i går, 09:40 #46 Del Skrevet i går, 09:40 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Sant, men salt og pepper er ikke krydder som må godgjøre seg.. og han kan godt kommunisere fremfor å bare pælmje masse oppi gryta.. Anonymkode: 3d292...382 Haha jo. Selvsagt er det det. Salt er jo med på og hente ut og fremheve smaker fra de andre råvarene 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars1009 Skrevet i går, 10:51 #47 Del Skrevet i går, 10:51 AnonymBruker skrev (På 5.1.2025 den 14.48): Det kunne ikke falle meg inn å bli fornærma for det. Både jeg og mannen lager mat og begge kan be den andre smake og sjekke underveis eller før servering. Begge kan også fint gå å smake og justere uten å bli spurt om det og begge tilsetter gjerne ekstra av smaker vi vet den andre liker. Feks elsker jeg spisskummen i meksikanske retter mens mannen elsker bukkehornkløver i indisk så da kjører vi på med det for at den andre skal bli glad. Anonymkode: 93d48...57a Er så mange skinnhellige kjerringer på KG ass. Det er selvfølgelig DRIT irriterende om en annen tramper inn på tampen og justerer middagen du har laget... Hold kjeft. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 12:21 #48 Del Skrevet i går, 12:21 Taffel skrev (På 6.1.2025 den 23.24): Blir maten bedre? Helt ærlig? Som regel blir den det om man har sans for sødme, syre og ballanse. Det er ikke dårlig gjort, men han kan godt forklare hva han gjør og hvorfor, og du smaker før og etter(om han er bevisst selv da.) Kan godt hende han ikke har peiling men har vent seg til oversalting. Å tilsette litt honning i en tomatrett, svi av tomatpureen eller tilsette vin i en saus kan gjøre underverker på smak. Samme med rett krydder. Hvis jeg serverer noe og spiserne går i gang med å sprute på ketchup og kverne på piffi og salt, så er det noe som ikke stemmer. Meg eller dem. Men om han er så enormt mye bedre enn TS til å lage mat, hvorfor kan han ikke da lage maten selv? Jeg synes det er en uting å HVER GANG gå på kjøkkenet og tilsette mer krydder, smør og salt i en rett den som har laget retten mener er ferdig smakt til. Man gjør ikke det på restaurant, man gjør ikke det når man er invitert bort på besøk. Hvorfor skal det være greit å gjøre det hjemme med egen samboer? Altså, om samboer ønsker at man gjør det, så er det jo greit. Men her opplever samboeren at mannen går inn og indikerer at det hun har brukt tid på å lage, ikke er bra nok for hans standard, og at han må "rette opp" før maten kan serveres. Samtidig mener han tydelig at hun er god nok til å gjøre "grovjobben". Dette blir litt som kvinner som lar mannen vaske huset, og når han er ferdig, så går hun over med kluten og tørker over der han ikke har gjort en bra nok jobb. Anonymkode: ed9a0...199 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 12:33 #49 Del Skrevet i går, 12:33 Jeg ville markert ved å si at du får kose deg med maten, jeg liker ikke så mye krydder så jeg spiser ute i dag. Anonymkode: 428fe...1df 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 12:38 #50 Del Skrevet i går, 12:38 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Jeg ville markert ved å si at du får kose deg med maten, jeg liker ikke så mye krydder så jeg spiser ute i dag. Anonymkode: 428fe...1df Jeg ville nok heller markert ved å si at "om du har så lite tillit til min matlaging, så lager du all mat her i huset fra nå av." For meg går dette lite på krydringen av maten, og mye mer på respekt og tillit i forholdet. Anonymkode: ed9a0...199 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet i går, 12:39 #51 Del Skrevet i går, 12:39 Det er dårlig gjort å ta kommandoen slik. Jeg liker både salt og krydder, men ikke så mye som enkelte andre. Da er det ikke moro når maten blir så sterk at jeg ikke klarer å spise den. Det er heller ikke moro hvis noen klager på maten og sier at den er smakløs, når den er krydret normalt. Slike småting bør man løse før de vokser. Hvis den ene ønsker å tilsette flere ekstra chilier og masse salt i samme base, så del den i to og smaksett hver for dere. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Enni Skrevet i går, 12:44 #52 Del Skrevet i går, 12:44 Hadde det skjedd på mitt kjøkken så ville "Krydrøren" endt opp som fulltidskokk. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 12:48 #53 Del Skrevet i går, 12:48 AnonymBruker skrev (25 minutter siden): Men om han er så enormt mye bedre enn TS til å lage mat, hvorfor kan han ikke da lage maten selv? Jeg synes det er en uting å HVER GANG gå på kjøkkenet og tilsette mer krydder, smør og salt i en rett den som har laget retten mener er ferdig smakt til. Man gjør ikke det på restaurant, man gjør ikke det når man er invitert bort på besøk. Hvorfor skal det være greit å gjøre det hjemme med egen samboer? Altså, om samboer ønsker at man gjør det, så er det jo greit. Men her opplever samboeren at mannen går inn og indikerer at det hun har brukt tid på å lage, ikke er bra nok for hans standard, og at han må "rette opp" før maten kan serveres. Samtidig mener han tydelig at hun er god nok til å gjøre "grovjobben". Dette blir litt som kvinner som lar mannen vaske huset, og når han er ferdig, så går hun over med kluten og tørker over der han ikke har gjort en bra nok jobb. Anonymkode: ed9a0...199 Vi hjelper hverandre. Her tar jeg ofte en runde over etter at han har vasket bad, eller kjøkken, jeg har et bedre øye for de siste detaljene. Når jeg lager mat kommer han alltid inn smaker litt, kommer med innspill. Vi er jo sammen bedre, enn om en gjør noe alene. Anonymkode: 922ef...682 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 12:50 #54 Del Skrevet i går, 12:50 Noen er bare dritdårlige på å lage mat. Noen evner ikke å skape og tilpasse smak. Du er nok en av de. Det er ikke dårlig gjort, du er bare dårlig på å lage mat. Anonymkode: 4000e...bce 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 12:57 #55 Del Skrevet i går, 12:57 AnonymBruker skrev (På 5.1.2025 den 18.15): Men er det ikke fremdeles slik at for mye salt kan føre til forhøyet blodtrykk? Noen er mer utsatt for dette enn andre. Samme som for kolesterol. Anonymkode: 8abcc...472 Hvis du er bekymret for høyt blodtrykk bør du kutte ut karbohydrater. Svisj, så blir du kvitt flere liter vann som karbohydratene unødvendig lagrer i kroppen. Tror du ikke det lager et enormt trykk i blodårene? Karbohydratene er mye mer skadelig enn salt for blodtrykket. Salt er livsnødvendig og må komme fra kostholdet. Karbohydrater trenger kroppen null av fra maten. Kroppen lager absolutt alt av karbohydrater den trenger selv, så de er helt unødvendige å innta. Jeg har selv spist nullkarbo over flere år og jeg kan bekrefte at hjernen fortsatt har nok av energi og fungerer bedre enn før, og alle andre av kroppens funksjoner fungerer utmerket. Jeg kan gå fjelltur på flere timer med kun vann uten å gå på veggen fordi jeg gikk tom for sukker til energi. Det er farligere å få i seg for lite salt enn for mye salt. For mye salt går ut igjen. For lite salt gjør at nervesignaler ikke funker og du kan dø. Kolesterol er også gammel feilinformasjon. Kolesterol er sunt og du trenger ikke å være redd for det. Kolesterol er livsviktig, særlig for hjernen. Hjernen er en storforbruker av kolesterol. Jeg liker å ha en hjerne som fungerer og er derfor ikke redd kolesterol. Er du redd for hjerte-kar-sykdommer, så bør du heller redusere karbohydrater og frøoljer. Det er inflammasjon som forårsaker hjertesykdom, ikke kolesterol som de trodde tidligere. Anonymkode: e0290...98e 1 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:09 #56 Del Skrevet i går, 13:09 AnonymBruker skrev (På 5.1.2025 den 21.56): Mange har godt av det: særs dem med lavt blodtrykk. Feilen "alle" gjør, er at de holder seg unna salt fordi det er dét vi er blitt lært. Vi ble aldri lært av vi bør ta hensyn til vårt blodtrykk mtp saltinntak, og øke eller minke basert på dette. Jeg må legge til salt i både måltider og i drikkevannet, etter samråd med lege. Anonymkode: 4e311...184 I drikkevannet? Har en lege sagt det? At det går an....vi får jo mer enn nok salt allerede, vi trenger det virkelig ikke i vannet også. Dette er jo bare en trend med null basis i vitenskapen, og så har en lege bare hoppet på det da? Anonymkode: 0faa3...d57 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:09 #57 Del Skrevet i går, 13:09 Det er snakk om en mann som har lagt til en vane å vente til maten er ferdig for å så "pimpe det opp" uten å spørre om hun syntes det er greit. Om han smaker på det og mener på at det trenger mer krydder *hver gang* bør han bare overta matlagingen eller krydre sitt eget mer etterpå. Om han ikke liker maten hennes kan han si i fra før hun begynner neste måltid? Trenger ikke vente til alt er klart før en kommer med innspill? Kommunikasjon er greia her, eller manglen på kommunikasjon, dette handler ikke om kosthold, helse eller annet. Det handler om at samtalen de ikke har. Anonymkode: 3d292...382 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:11 #58 Del Skrevet i går, 13:11 Hadde min mann gjort det hadde jeg vært ferdig med å lage middag. Han måtte tatt den jobben hver eneste dag. Anonymkode: a27e6...d4d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:16 #59 Del Skrevet i går, 13:16 AnonymBruker skrev (På 5.1.2025 den 14.31): Salt har fått et svært misforstått dårlig rykte og er slett ikke så dumt å øke inntaket av. Det sagt, så forstår jeg ikke helt problemet? Er dere ikke 2 eller flere som skal spise? Så lenge han ikke ødelegger smaken ved å tilsette for mye så tenker jeg det ikke burde være et problem? Anonymkode: ca074...da9 Med Jod🥰 Anonymkode: 4a423...ebb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hactar Skrevet i går, 14:52 #60 Del Skrevet i går, 14:52 AnonymBruker skrev (På 5.1.2025 den 21.45): Min egen samboer er elendig på å lage mat, og har faktisk null interesse av det, noe hun er fullstendig klar over selv. Hun vil ikke prøvesmake maten engang, nei vil ikke smake på sausen uten tilbehør, vil ikke smake på kraften for det er ekkelt uten tilbehøret og lignende. Så jeg blander meg av og til inn når hun lager mat, mest for at det skal bli spiselig for resten av familien. Men jeg er ikke frekk når jeg blander meg, spør alltid om jeg får prøvesmake, etterpå så spør jeg om jeg får lov til å justere litt. Forhåpentligvis så lærer hun litt også. Før så gikk jeg av og til å hjalp henne litt i det skjulte, men det blei jo helt feil. For da trodde hun at retten ble slik den ble med måten hun hadde laget den på. Ja jeg lager brorparten av maten i huset, og alltid om vi skal ha noe som er litt mer avansert en Toro, og alltid visst vi har gjester. Men det blir heldigvis ikke truet med skilsmisse av litt innblanding, får faktisk ros for å hjelpe til. Og hun blander seg inn når jeg skal vaske klær eller lignende, og det setter jeg pris på, lærer litt hver gang. Anonymkode: 6221e...5af Jeg er samboeren din, og forskjellen i vår situasjon og TS sin, er jo at vi vet at om vi ikke smaker på sausen er det fornuftig å ta imot hjelp av en munnskjenk. Med årene har jeg lært en helt del, og det er fordi mannen min kommuniserer og ikke bare pælmer ditt og datt oppi gryta. Her tar han til og med hensyn til preferanser, og godtar at om jeg lager maten, skal for eksempel grønnsakene ikke smørdampes. Så jeg hadde blitt rimelig sur om en smør- eller soyaelsker skulle svinset innom på tampen og ødelagt retten for meg med sine preferanser. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå