Gå til innhold

Hvordan få til å lage aioli?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Blir gal. Har kastet bort 2 liter med olje på det. Jeg får den ikke til å bli tjukk. Bruker stavmikser. Noen "idiotsikre" råd? 

Anonymkode: 812dc...ce6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Blender, og oljen skal inn i veldig tynn stråle og ikke for mye om gangen. 

Anonymkode: 0cfa0...c6d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Blender, og oljen skal inn i veldig tynn stråle og ikke for mye om gangen. 

Anonymkode: 0cfa0...c6d

Har ikke prøvd med blender, det skal jeg gjøre neste gang. Tusen takk. Hvilken oppskrift bruker du og hvilken olje? Jeg har forsøkt med solsikkeolje. 

Anonymkode: 812dc...ce6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg heller alle ingridiensene i en smal beholder. Oljen legger seg på toppen. Setter stavmikseren nederst og kjører på max fart. Løfter stavmikseren sakte etterhvert som majonesen tykner i bunn. Perfekt resultat på under 1 minutt hver gang. 
2 liter olje? Hvor store porsjoner har du laget? Med 2 dl olje er det nok til minimum 3-4 porsjoner.. 

Anonymkode: df9e9...0df

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

IKKE bruk stavmikser, men vanlig gammeldags håndmikser. Hvis du liker smaken: Ha litt dijonsennep oppi bollen sammen med eggeplomme og hvitløk før du begynner å spe med olje, det virker emulgerende og gjør det lettere å lykkes.

Spe veldig forsiktig og dråpevis først, og så mer etter hvert når du ser at blandingen er kommet sammen. 

Hvis det skiller seg: Ta et helt egg i en ny bolle, og spe gradvis med den skilte massen mens håndmikseren går. Da vil blandingen samle seg igjen. Dette er et triks fra en 70-tallskokebok jeg har, komplett med illustrasjonsbilder, :ler: og det funker faktisk (jeg har måttet ty til denne løsningen et par ganger).

Anonymkode: 81baf...683

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns denne oppskriften er god og går alltid ut fra 1 dl olje til 1 eggeplomme. Jeg bruker Vita Hjertego til aioli. 

Det som er viktig å vite er at om aiolien skiller seg, så er det bare å starte på nytt med en ny eggeplomme som AB over meg forklarer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Dette har vært diskutert her inne mange ganger over flere år. Også debatten om stavmikser. Det har kommet frem at det handler om typen/kvalitet på stavmikser. Noen varianter er ikke kraftige nok, og virker bare nedover. Har selv Bamix, og får perfekt resultat hver gang, selv om jeg ikke tempererer ingrediensene en gang. 

Hiver alt unntatt olje i en smal desilitermåler. Kjører stavmikser på maks, drypper litt olje, går sakte over til en tynn stråle, og så heller jeg bare over resten. 

Anonymkode: 6623f...f53

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

jeg får likt resultat om jeg bruker vanlig mikser, stavmikser eller kjøkkenmaskinen om jeg starter med litt olje på egget og så tilfører mens jeg følger med på prosessen ❤️

Anonymkode: 3e999...38c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For oss som ikke gidder: Mills, revet hvitløk og en skvett olivenolje

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...