AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #1 Del Skrevet 31. desember 2024 Jeg har vært litt korttenkt.. Jeg har planlagt å lage hel kalkun og fløtegratinerte poteter. Vi skal ha gjester. Problemet er at jeg ikke har tenkt på at vi bare har en ovn. Fuglen skal stå inne i nesten 4 timer. Potetene jeg pleier å lage pleier og stå i ovnen i rundt 2 timer. Det betyr at jeg kan ikke lage det etter fuglen er ferdig. Alternativene jeg har er: 1. Lage hjemmelaget ferdig i ovnen før jeg setter inn fuglen. Da vil formen med de gratinerte potetene være rimelig kald etter 4 timer, men jeg setter den inn til varming igjen. 2. Lage ferdig gratinerte poteter fra butikken som bare må varmes opp i 20 min etter fuglen er ferdig. Men de smaker såklart ikke like godt. Hva hadde dere valgt? Anonymkode: 20414...63b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #2 Del Skrevet 31. desember 2024 Kan du ikke bruke en annen oppskrift på fløtegratinerte poteter som tar kortere tid? Så kan de lages mens kalkunen hviler seg. F.eks denne, hvor tiden kan kortest enda mer ned om man koker potetskivene i fløtesausen først. https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/flotegratinerte-poteter/ Anonymkode: a7017...048 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
visp Skrevet 31. desember 2024 #3 Del Skrevet 31. desember 2024 Lag potetene først og putt alufolie over mens fuglen er inne. Så setter du den inn i igjen når fuglen tas av og alt som må gjøres med den og annet gjøres. 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #4 Del Skrevet 31. desember 2024 Stek kalkunen først. La den hvile mens potetene er i ovnen. 20-30 minutter før potetene er ferdige deler du opp kalkunen og legger i ildfast form med lokk eller folie over, og setter i ovnen sammen med potetene. Anonymkode: a78d6...5bd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #5 Del Skrevet 31. desember 2024 Lag heller en god potetmos. Anonymkode: 0243c...712 3 2 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sirah Skrevet 31. desember 2024 #6 Del Skrevet 31. desember 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Lag heller en god potetmos. Anonymkode: 0243c...712 Enig Lite slår en god, hjemmelaget potetmos. 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #7 Del Skrevet 31. desember 2024 Kjøp/ lån en airfryer! Anonymkode: 6fe48...64d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maleficenta Skrevet 31. desember 2024 #8 Del Skrevet 31. desember 2024 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Jeg har vært litt korttenkt.. Jeg har planlagt å lage hel kalkun og fløtegratinerte poteter. Vi skal ha gjester. Problemet er at jeg ikke har tenkt på at vi bare har en ovn. Fuglen skal stå inne i nesten 4 timer. Potetene jeg pleier å lage pleier og stå i ovnen i rundt 2 timer. Det betyr at jeg kan ikke lage det etter fuglen er ferdig. Alternativene jeg har er: 1. Lage hjemmelaget ferdig i ovnen før jeg setter inn fuglen. Da vil formen med de gratinerte potetene være rimelig kald etter 4 timer, men jeg setter den inn til varming igjen. 2. Lage ferdig gratinerte poteter fra butikken som bare må varmes opp i 20 min etter fuglen er ferdig. Men de smaker såklart ikke like godt. Hva hadde dere valgt? Anonymkode: 20414...63b Lag andre poteter 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #9 Del Skrevet 31. desember 2024 Ville helt klart droppet fløtegratinerte poteter og kokt vanlige poteter. Potetmos til kalkun hadde jeg ikke valgt, men nå er jeg ikke glad i mat som er most. Anonymkode: 37d2b...0b1 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #10 Del Skrevet 31. desember 2024 Jeg gjør det sånn at jeg lager potetene først og setter de under folie, når fuglen er ferdig så varmer jeg potene igjen mens fuglen hviler. Jeg lager uansett poteter også ved siden av med fløtesaus, vi blir ganske mange. Høres det greit ut? Blir det krise så har jeg en pose med ferdiglaget gratinerte poteter som jeg varmer 😅 Anonymkode: 20414...63b 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #11 Del Skrevet 31. desember 2024 AnonymBruker skrev (57 minutter siden): Kan du ikke bruke en annen oppskrift på fløtegratinerte poteter som tar kortere tid? Så kan de lages mens kalkunen hviler seg. F.eks denne, hvor tiden kan kortest enda mer ned om man koker potetskivene i fløtesausen først. https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/flotegratinerte-poteter/ Anonymkode: a7017...048 Enig i denne! Jeg lager alltid fløtegratinerte poteter på denne måten, dvs koker i melk/fløte først, slik at stivelsen fra potetskivene jevner sausen litt først, har over i form, og steker mens kjøttet er ferdigstekt og hviler. Gratengen trenger da bare 20-25 min, så det går helt fint. Ellers også enig i at en god potetmos som alternativ vil fungere fint. Anonymkode: 6cbc8...6b0 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #12 Del Skrevet 31. desember 2024 Hvis du tar hele skrellet poteter i mikrobølgeovn i 5-6 minutter på 550-650 watt, så trenger de ikke å stå to timer i ovn etter det. Trenger under halvparten av tiden. Anonymkode: 17717...7d8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaneel Skrevet 31. desember 2024 #13 Del Skrevet 31. desember 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg har vært litt korttenkt.. Jeg har planlagt å lage hel kalkun og fløtegratinerte poteter. Vi skal ha gjester. Problemet er at jeg ikke har tenkt på at vi bare har en ovn. Fuglen skal stå inne i nesten 4 timer. Potetene jeg pleier å lage pleier og stå i ovnen i rundt 2 timer. Det betyr at jeg kan ikke lage det etter fuglen er ferdig. Alternativene jeg har er: 1. Lage hjemmelaget ferdig i ovnen før jeg setter inn fuglen. Da vil formen med de gratinerte potetene være rimelig kald etter 4 timer, men jeg setter den inn til varming igjen. 2. Lage ferdig gratinerte poteter fra butikken som bare må varmes opp i 20 min etter fuglen er ferdig. Men de smaker såklart ikke like godt. Hva hadde dere valgt? Anonymkode: 20414...63b Kok potene ferdig skivet i fløtesausen, så gratinerer du de ferdig i ovene mens fugl hviler. 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 31. desember 2024 #14 Del Skrevet 31. desember 2024 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Jeg gjør det sånn at jeg lager potetene først og setter de under folie, når fuglen er ferdig så varmer jeg potene igjen mens fuglen hviler. Jeg lager uansett poteter også ved siden av med fløtesaus, vi blir ganske mange. Høres det greit ut? Blir det krise så har jeg en pose med ferdiglaget gratinerte poteter som jeg varmer 😅 Anonymkode: 20414...63b God plan. Det vil gå fint 😊 Også har du backup om så bare for nervene, men det går nok bra når du lager potene først, også bare varmer de mens kalkunen hviler, og en danderer 😊 Kos dere 🥰🎆 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #15 Del Skrevet 31. desember 2024 Kok potenene i fløte, så over i formen og gratiner mens fuglen hviler. Anonymkode: 47570...ed3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blåttvann Skrevet 31. desember 2024 #16 Del Skrevet 31. desember 2024 (endret) AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg har vært litt korttenkt.. Jeg har planlagt å lage hel kalkun og fløtegratinerte poteter. Vi skal ha gjester. Problemet er at jeg ikke har tenkt på at vi bare har en ovn. Fuglen skal stå inne i nesten 4 timer. Potetene jeg pleier å lage pleier og stå i ovnen i rundt 2 timer. Det betyr at jeg kan ikke lage det etter fuglen er ferdig. Alternativene jeg har er: 1. Lage hjemmelaget ferdig i ovnen før jeg setter inn fuglen. Da vil formen med de gratinerte potetene være rimelig kald etter 4 timer, men jeg setter den inn til varming igjen. 2. Lage ferdig gratinerte poteter fra butikken som bare må varmes opp i 20 min etter fuglen er ferdig. Men de smaker såklart ikke like godt. Hva hadde dere valgt? Anonymkode: 20414...63b Lag de gratinerte potetene ferdig og ut av ovnen med dem. Stek så fuglen i ovnen. Mens fuglen hviler etter at den er ferdig stekt så setter du inn potetene til oppvarming igjen. Endret 31. desember 2024 av Blåttvann 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #17 Del Skrevet 31. desember 2024 Hadde lett kjøpt de fra butikken. Personlig liker jeg de mye bedre enn hjemmelagde. Enda ikke fått noen hjemmelagde som smaker godt, smaker bare potet og fløte. Mange år siden jeg prøvde å lage selv, men det gidder jeg ikke lengre siden jeg syntes de fra rema 1000 er best 🙈 Om du helst vil ha hjemmelagde så hadde jeg lagd disse først, så heller varmet opp igjen. vi har ris ved siden av kalkun i tillegg til fløtegratinerte poteter, det kan anbefales. Da blir ikke middagen like tung. Anonymkode: 2ca75...9a0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
issoras Skrevet 31. desember 2024 #18 Del Skrevet 31. desember 2024 Lage fløtegratinerte poteter først, og varme opp mens kalkunen hviler, eller koke de fløtegratinerte potetene i kjele (i fløten/melken og alt som skal i) før de gratineres mens kalkunen hviler. Jeg synes fløtegratinerte poteter er best når de er laget i gryte først, blir bedre konsistens. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #19 Del Skrevet 31. desember 2024 Ts som bare er innom fort for å fortelle at maten ble vellykket 😊 Godt nytt år alle sammen 🎆 Anonymkode: 20414...63b 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 1. januar #20 Del Skrevet 1. januar AnonymBruker skrev (3 timer siden): Ts som bare er innom fort for å fortelle at maten ble vellykket 😊 Godt nytt år alle sammen 🎆 Anonymkode: 20414...63b Godt å høre 🥰👍🏻 Godt nytt år igjen 🎆 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå