minimymlen Skrevet fredag kl 15:55 #61 Del Skrevet fredag kl 15:55 AnonymBruker skrev (På 2.1.2025 den 14.39): Jeg ELSKER pinnekjøtt og hjemmelagde pølser. Kålrotstappe er det beste jeg får. Nidar-marsipan, eller hjemmelaget, slurp! Pepperkaker med melis og Nonstop, julekaker av diverse slag, nam-nam-nam! Kalkunbryst og tilbehør: mat-orgasme! Hjemmelagde horn, gräddost, eggerøre, spekeskinke, give me more! Ferskpresset jus på 100% frukt, mmm!!! Freia-sjokoladeNISSER som har ligget og gjort seg harde i kjøleskapet kombinert med en julebrus hellig desember så godt! Karamellpuddingen til mannen, smelter på tunga! Elsker at det er rester, gleder meg til januar ispedd litt rester fra frysen og skapene. 🥰 Anonymkode: 6acec...6ab Jeg ble oppriktig glad av å lese innlegget ditt i en tråd som ellers kan oppleves som dyster. Snakk om matglede 😍 Jeg er nok litt på "the dark side" her, for de fleste av klassikerne innen julemat er ikke av mine favorittretter smaksmessig. Men jeg liker det fordi det er tradisjon, og det blir ikke skikkelig jul uten! 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet fredag kl 17:00 #62 Del Skrevet fredag kl 17:00 Nei ikke egentlig. I år ble det kalkun da jeg sliter med mye brennende magesmerter. Og kan ikke si at jeg savner den typiske julematen. Rubber osv. Jeg liker heller egentlig ikke noe julerelatert mat og snacks. Elsker kaker. Men liker ikke pepperkaker og marsipan osv. Liker heller ikke julebrus😅 Anonymkode: 0d11a...0d6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 22:38 #63 Del Skrevet lørdag kl 22:38 minienthe skrev (På 31.12.2024 den 23.56): Jeg er helt motsatt. Takler ikke de hjemmelagede sausgreiene, synes bare de smaker surt (Jeg har prøvd en del opp igjennom årene) og er gjerne fulle av klumper og skinnbiter fra bærene osv. Kun denne som fungerer her i huset, uten den spises det rett og slett ikke riskrem. Er jeg borte takker jeg heller nei til dessert så jeg slipper den sure bærsmaken men jeg innrømmer at da er jeg skuffet innvendig siden riskremen stort sett er det eneste jeg gleder meg til å spise i juletiden 😅 Jeg forstår det virkelig ikke. Den piano "bringebærsausen" smaker jo ikke bringebær. Den smaker husholdningssaft. Liker du husholdningssaft? Jeg gjør ikke. Men godt man er forskjellige. 😅 Anonymkode: 01529...907 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
minienthe Skrevet i går, 04:40 #64 Del Skrevet i går, 04:40 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Jeg forstår det virkelig ikke. Den piano "bringebærsausen" smaker jo ikke bringebær. Den smaker husholdningssaft. Liker du husholdningssaft? Jeg gjør ikke. Men godt man er forskjellige. 😅 Anonymkode: 01529...907 Har ikke noe i mot husholdningssaften nei 😅 Mulig litt av greia går på at jeg ofte synes rene bær smaker litt syrlig og at mildheten (og sikkert sukkeret) i den pianosausen roer det ned litt. Aldri tenkt over egentlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 05:12 #65 Del Skrevet i går, 05:12 Jeg er ikke glad i tradisjonell norsk julemat. Jeg spiser det når jeg får det servert. Men hadde aldri laget det om jeg kun skulle spise for meg selv. Anonymkode: 1a6e5...6a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hmmmmmm Skrevet i går, 05:33 #66 Del Skrevet i går, 05:33 (endret) Liker veldig godt pinnekjøtt, lutefisk og ribbe. Så har alt sammen ila romjulen. Men hjemmelaget smultringer som folk lager, synes jeg smaker dritt. Riskrem liker jeg ikke, så jeg hadde pavlova til dessert julegodis kjøper jeg det jeg liker av. Fikk ikke tak i marsipan jula. Butikker var tømt for det Endret i går, 05:36 av Hmmmmmm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjugur Skrevet i går, 07:40 #67 Del Skrevet i går, 07:40 Yepp, men sikkert mye fordi det er kun i jula jeg spiser det. Etter 4-5 dager med julemat blir det absolutt nok! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 09:02 #68 Del Skrevet i går, 09:02 Ja, jeg liker julemat. Men jeg velger selvsagt ut den julematen jeg foretrekker når det gjelder hva vi kjøper inn og lager. Jeg er vokst opp med pinnekjøtt, og lager det fremdeles til jul selv uansett om vi feirer i øst eller vest. Men med en annen kålrabistappeversjon enn den foreldrene mine laget - her er det en splittelse i familien der alle foretrekker sin egen variant, og gjør gode miner til slett spill når de må spise andres. Jeg trodde hele oppveksten at jeg ikke kunne fordra kålrabistappe, men så var det bare min mors jeg ikke likte. Også riskrem og rød saus er en familietradisjon som er videreført, men med en annen rød saus enn barndommens (ikke lenger laget på husholdningssaft, men av syrlig rips/bringebærsaft tilsatt hele frosne bringebær fra sommeren før). Nok et valg som fører til uenighet dessverre, så neste år skal jeg lage den varianten jeg selv ikke liker slik at andre blir fornøyde. Jeg liker også tradisjonelle tørre småkaker som det er blitt så vanlig å disse, og hverken rocky road eller gule bomber har noe med jul å gjøre for meg, eller får meg i noen julestemning. Har endt opp med noen få sorter som er en mellomting mellom tradisjoner hjemmefra, det jeg liker, og lite jobb: Krumkaker, havremakroner og danske kransekakestenger, pluss en veldig god fruktkake med dadler, valnøtter og litt krydder. Kjøpte lefser fra hjemmebakeri må jeg også ha, og julekake fra Godt brød. Marsipan hører også med - lager noen ganger selv, og kjøper noen ganger hvis jeg ikke har tid og overskudd. Men ikke kjip Nidar - marsipangriser fra Summerbird med sjokoladetrekk er mye bedre. Av julepålegg foretrekker jeg vestlandsk kokelår (saltet og lettrøkt lammelår), rullepølse (krydret lammerull), og gjerne god røkelaks med nylaget eggerøre, selv om det ikke er så spesifikt julete. Flere år laget jeg også noen typer sild og kjøpte inn skikkelig rugbrød til, og det liker jeg også godt, men alt på én gang blir for mye og tungt til brunsj. Sylte dropper jeg av samme grunn. Ribbe har jeg ikke noe direkte imot, men jeg synes kort fortalt at smaken ikke er verdt bryet. En fin quick-fix er å kjøpe varm og nystekt ribbe fra Meny på lille julaften, og spise til brunsj i juledagene så lenge den varer. Vi har dessuten noen ganger i løpet av julen andeconfit med litt av det samme tilbehøret som til ribbe, feks hjemmelaget rødkål. Brus drikker jeg hverken i julen eller ellers i året, heller ikke øl (selv om jeg synes akkurat juleøl kan være ok), men om vi feirer alene tar vi heller en flaske blanc de noirs champagne til pinnekjøttet - det hever opplevelsen! Kjøpte forresten en pakke pinnekjøtt på tilbud i går og frøs ned i porsjoner til noen komlemiddager utover vinteren og våren, så såpass godt liker jeg tydeligvis det. Anonymkode: 990fb...64f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 09:38 #69 Del Skrevet i går, 09:38 Jeg er litt smått fornærmet på meg selv som ikke har spist nok ut av fryseren til at jeg har plass til flere ribber 😂 Neste år skal jeg planlegg bedre. Liker både ribbe og pinnekjøtt, og jeg kan godt spise medisterkaker også. Jeg spiser lutefisk om jeg får det servert, men det er ingen stor favoritt. Kaker og godteri prøver jeg å begrense, men jeg har noen favoritter. Steker jeg en ribbe, så har jeg gjerne mat i 3 dager. Synes kald ribbe er nydelig. For meg er det stemningen rundt som gjør det til jul, ikke maten i seg selv. Jeg har vokst opp med at alle skulle få noe de likte på julafte. Det ble ofte stek, enten det var reinsdyr, elg, "okse" eller kalv. Så "julemat" velger jeg fordi jeg liker det, ikke fordi jeg forbinder det med jul. Anonymkode: 11fd6...d12 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
missLynch Skrevet i går, 09:47 #70 Del Skrevet i går, 09:47 Ribbe og medisterkaker er godt kun en dag i året, men pinnekjøtt kunne jeg spist jevnlig- nam! Synes ikke julekaker og baksten er noe god, holder meg unna. Skjønner at behovet for å få i seg mye fett og sukker var nyttig i gamle dager, når det var mye kroppsarbeid og ensidig kost, men i overflodssamfunnet nå er det ikke et reelt behov å hive i seg mest mulig i jula. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mollert Skrevet i går, 10:00 #71 Del Skrevet i går, 10:00 Er ikke oppvokst med ribbe, så det er jeg overhode ikke glad i. Er ikke glad i fettrand verken der eller på koteletter osv. Er heller ikke oppvokst med pinnekjøtt, men det synes jeg er helt nydelig! Medisterkaker er godt, men det smaker jul, så da er det ikke like interessant å spise det i april, selv om jeg synes det er veldig godt. Synes det er fascinerende i tråden her at "jaaa, det er SÅ godt, men det holder med to ganger i året". Så da er det ikke sååå søkke godt da eller? Kunne spist vår julemiddag mange ganger i året, men vi gjør ikke det fordi det hører julen til. Ikke fordi det "holder" med to ganger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 11:07 #72 Del Skrevet i går, 11:07 Jeg elsker pinnekjøtt med tilbehør. Særlig spesielt blir det fordi jeg ikke spiser det så ofte. Biff spiser jeg flere ganger i året, og jeg syns det er kjedelig mat å spise på sånne type dager som julaften. Det samme med kalkun på nyttårsaften, det syns jeg også er veldig godt. Julegodteri er så mye forskjellig, så det er mye jeg liker der også. Anonymkode: f65e0...48d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:24 #73 Del Skrevet i går, 13:24 Jeg elsker all slags julemat,mat med mye smak som spises stort sett bare i jula 😀 og julekaker er da ikke tørt, særlig ikke om man spiser det til kaffe! Da har du enten kjøpt på butikken eller at du er en dårlig baker. Anonymkode: 1bba6...9ef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 15:49 #74 Del Skrevet i går, 15:49 Ribbe kunne jeg ha spist hver uke! Og hjemmelagede medisterkaker etter svigerfars oppskrift ❤️ Men kalkun holder det å spise en gang i året, og det er kalkun jeg er vokst opp med som julemåltidet. Waldorfsalat er noe av det ekleste jeg vet og 😅 Anonymkode: fb148...f1f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jukkapalme Skrevet i går, 16:07 #75 Del Skrevet i går, 16:07 (endret) Elsker langstekt, ikke for fet ribbe som nærmest faller fra hverandre som pulled pork. Svoren må være sprø. Også glad i hjemmelagde medisterkaker, men er ikke like glad i julepølse og sosisser. Pinnekjøtt liker jeg ikke. Blir dårlig bare av lukta. Surkål og rødkål er godt til ribba. Hjemmelaget karamellpudding er helt nyyyydelig! Kalkun er også knallgodt, men det spiser vi på nyttårsaften. Av pålegg elsker jeg røkelaks og eggerøre, men det spiser vi ofte og ikke bare til jul. Liker også ribberull veldig godt. Sylte er ok. Liker ikke sild. Av kaker liker jeg kransekake, kokosmakroner (spesielt med sjokolade) og risboller. Av tørre, sprø julekaker liker jeg egentlig bare pepperkaker og serinakaker. Mange år siden jeg har spist serinakaker, må prøve å bake det neste jul, Elsker det meste av julegodis. Nidar julefavoritter og nidar snøstenger (?) (de litt tykkere marsipanpølsene med sjokolade og kokosstrø) er favoritter. Også glad i julehjerter med paprika og maarud nisseluer. Endret i går, 16:08 av jukkapalme Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19 timer siden #76 Del Skrevet 19 timer siden AnonymBruker skrev (10 timer siden): julekaker er da ikke tørt, særlig ikke om man spiser det til kaffe! Da har du enten kjøpt på butikken eller at du er en dårlig baker. Anonymkode: 1bba6...9ef Du må gjerne dele din oppskrift på saftige sandnøtter. Anonymkode: 01529...907 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MariaIsabel Skrevet 19 timer siden #77 Del Skrevet 19 timer siden (endret) Jeg ELSKER pinnekjøtt som ikke er noe særlig utvanna, pappas medisterkaker, og ribbe som er stekt riktig, men kan styre meg for det man oftest får servert - alt for utvanna pinnekjøtt, de fleste medisterkaker, alle medisterpølser, og dårlig tilberedt ribbe med seig svor. Hos oss har vi også tradisjon med (helt fersk) hummer i jula, og det er alltid godt! Julemarsipan er nydelig, men påskemarsipan er bedre. Endret 19 timer siden av MariaIsabel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19 timer siden #78 Del Skrevet 19 timer siden Liker kalkun med tilbehør, medisterkaker, riskrem, risgrøt, hjemmelagde pepperkaker og risboller, julebrus, marsipan, skumnisser og brente mandler. Alt annet at julemat, julekaker og julegodis kan jeg styre meg for. Særlig juleøl, gløgg og akevitt 🤮 Anonymkode: 47eac...c0e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13 timer siden #79 Del Skrevet 13 timer siden Julekaker type cookies og pepperkake-kaker skal jo være sprø og tørre? Ellers har jeg funnet ut at det meste smaker best rett etter å ha kommet ut av ovnen og fra og med neste jul skal jeg heller bake om jeg føler kallet i juleferien. Sitter jo og kaster/spiser opp kaker nå enda jeg bare lagde tre typer. Laget boller en dag i jula og de forsvant! Anonymkode: 45e38...7ce 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ravna Skrevet 13 timer siden #80 Del Skrevet 13 timer siden Jeg er veldig glad i både pinnekjøtt og ribbe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå