Gå til innhold

Nye gryter, hvilket merke velger en?


PhilosopherSe7en

Anbefalte innlegg

Hvor sterk varme, hvor mye man rører, hva slags type plate og hvordan man vasker kjelene, hvilke verktøy man vil bruke i kjelene og hva man skal lage er jo vesentlig for hva man skal bruke kjelene til samt om man lager lite eller mye. 

Jeg har mye ulikt og ikke superkjente merker,  det meste er fint til sitt brukt uavhengig av pris. Foretrekker stål med langt håndtak til sauser for har flest metallvisper og lettest å flytte når det koker.  Har hatt stålkjelene i minst 15 år og ser fine ut selv om jeg bruker de hver uke. (zpa og en fra Åhlens) De er fri fra brent under. Ikke like flink til å vaske forsiktig de med belegg i  og hater vasking av noe med jern. 

Jeg bruker lite originallokk, mest sånne silikonlokk til pasta, grønnsaker blant annet så man trenger ikke alltid tenke på hvordan lokket er når man velger kjele, men foretrekker flate glass med silikonhåndtak som ligger oppå for å se og ikke varmt å løfte opp. 

Anonymkode: 6eb48...1a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har Tefal Intuition. 
Det er noe av de verste grytene jeg noen gang har eid. Men skal flytte snart, så gidder ikke kjøpe nye før det. 

Lokkene er så lette at de står å hopper når det koker/putrer, så det spruter ut over hele komfyren. 
Det aller meste setter seg fast i bunnen, så det krever konstant røring i bunnen. 
To har fått ett hvitt belegg i bunnen, som ikke går bort. 
En har begynt ruste, under ett år etter innkjøp. Rustfritt stål...

Jeg bruker kun røreredskaper av plast, silikon eller tre, og aldri brent noe i dem. 

Har derimot noen ikea gryter, som er 9 år gamle, og de funker kjempefint! 

Anonymkode: c1687...103

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Man kan lage hva man vil i ulike gryter, men å lage saus eller melkemat en en tynn unnet stålkasserolle medfører at du bør røre i gryta omtrent hele tiden, for å unngå at maten setter seg i bunnen. 
Bruker du en tykkbunnet kjele, med belegg, så setter knapt semulegrynsgrøten seg fast i bunnen. 
Og slik kan vi fortsette med voksenopplæringen……

Anonymkode: 35d83...2b6

Du er ikke så smart selv. 

Anonymkode: 3d4de...8d0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Jeg har en simplify og den er genial! 
Har mange ulike i stainless steel, det er det viktigste i grunn, men simplify er nydelig til pasta foreks, grønnsaker, egg. 

Anonymkode: 81b1b...785

Rustfritt stål :)

Anonymkode: 1a9f9...c3c

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...