ops2 Skrevet 26. desember 2024 #1 Del Skrevet 26. desember 2024 Jeg har bakt Vepsebol kaker for første gang. "Alle" synes de ble helt riktige, men jeg mener de ble altfor søte. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/vepsebol Oppskriften er originalt 3 eggehviter og 200 g sukker. Kan jeg halvere sukkermengden neste gang? Eller er det sukkeret som gjør marengsen stiv? Jeg brukte mørk kokesjokolade, men jeg lurer på om jeg må bruke mindre av den også. Det trenger ikke være sukkerfritt, diabetes kake eller lavkarbo, jeg synes bare sukkersmaken var overveldende og altfor mye. Som å spise en skje sukker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. desember 2024 #2 Del Skrevet 26. desember 2024 Jeg laget vepsebol og glemte helt å ha i sukker 😅 de smakte marengs bare ikke så søtt, ble stivt, og nøttene og sjokoladen ble god inni. Men hadde gjort seg med litt sukker, neste gang skal jeg prøve med 50 gram Anonymkode: fdcfb...d1d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ops2 Skrevet 26. desember 2024 Forfatter #3 Del Skrevet 26. desember 2024 AnonymBruker skrev (27 minutter siden): Jeg laget vepsebol og glemte helt å ha i sukker 😅 de smakte marengs bare ikke så søtt, ble stivt, og nøttene og sjokoladen ble god inni. Men hadde gjort seg med litt sukker, neste gang skal jeg prøve med 50 gram Anonymkode: fdcfb...d1d Jeg skal prøve 50 g da. Jeg brukte flytende eggehvite som man får på flaske. Jeg hadde lest at noen ikke fikk vispet slik eggehvite stivt, men jeg synes det gikk greitt. Jeg baker ikke kaker som skal ha bare eggeplommer, så jeg kjøper eggehvite til julebaksten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ops2 Skrevet 2. januar Forfatter #4 Del Skrevet 2. januar Etter å ha stekt Vepsebol med mindre sukker, er jeg mellomfornøyd. Smaken ble bedre. Mindre intens sukkersmak og sjokoladesmaken ble tydligere. Det som ikke var bra, var at de ble flatere og ikke så hvite. Jeg lurer på om den store sukkermengden gjør at de ikke klapper sammen, men blir fluffy, høye og hvite. Da må jeg velge mellom overveldende sukkersmak og kaker som ser perfekte ut, eller kaker som er flate og ser kjedelige ut, men mindre søte. Neste gang tror jeg at jeg bruker original oppskrift med masse sukker, fordi noen elsket sukkersmaken. Jeg har andre julekaker jeg liker, jeg trenger ikke elske alt jeg baker. Og så ser orignale vepsebol fine ut på kakefatet. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå