AnonymBruker Skrevet i går, 12:40 #1 Del Skrevet i går, 12:40 Mannen overtalte meg til å kjøpe en kjøkkenmaskin. Og egentlig glad for at han gjorde det Så nå har jeg lyst til å prøve å lage hjemmelagde fiskekaker og -burgere:) I oppskriftene jeg finner så står det ofte hyse/kolje, mens andre bruker ren torsk eller sei eller en blanding. Har det så mye å si? Må innrømme jeg aldri har bitt meg merke i hva de jeg har kjøpt ferdig er laget av:P Anonymkode: 09439...fac Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 12:49 #2 Del Skrevet i går, 12:49 Hvilken fisk du bruker påvirker smaken på fiskekakene. Jeg foretrekker fiskekaker av torsk, men prøv deg litt frem så finner du ut hvilken fisk evt blandingsforhold mellom ulike fisk du/dere foretrekker. Anonymkode: 3686c...eb2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:52 #3 Del Skrevet i går, 13:52 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvilken fisk du bruker påvirker smaken på fiskekakene. Jeg foretrekker fiskekaker av torsk, men prøv deg litt frem så finner du ut hvilken fisk evt blandingsforhold mellom ulike fisk du/dere foretrekker. Anonymkode: 3686c...eb2 Så det er egentlig en smaks-greie?:) Jeg vil bare ikke ende opp med en farse som ikke er mulig å forme til kaker, at den faller fra hver andre e.l. Anonymkode: 09439...fac Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 16:48 #4 Del Skrevet i går, 16:48 Det handler en del om smak, men også om at ulike fisketyper har ulike bindeegenskaper som trengs for å få en fiskefarse som holder sammen, uten masse ekstra tilsetting. Jeg bruker hovedsaklig lyr og sei, ispedd annet jeg evt har fått i samme fangst. Husk at fisken bør være fersk. Anonymkode: 50ef5...4d0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 17:40 #5 Del Skrevet i går, 17:40 Hyse/kolje er en torskefisk, og veldig egnet til fiskekaker. Anonymkode: 3b651...172 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stormur Skrevet i går, 17:47 #6 Del Skrevet i går, 17:47 Det er ei smakssak Du kan bruke all slags fisk og blande. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #7 Del Skrevet 16 timer siden AnonymBruker skrev (13 timer siden): Mannen overtalte meg til å kjøpe en kjøkkenmaskin. Og egentlig glad for at han gjorde det Så nå har jeg lyst til å prøve å lage hjemmelagde fiskekaker og -burgere:) I oppskriftene jeg finner så står det ofte hyse/kolje, mens andre bruker ren torsk eller sei eller en blanding. Har det så mye å si? Må innrømme jeg aldri har bitt meg merke i hva de jeg har kjøpt ferdig er laget av:P Anonymkode: 09439...fac Prøv deg frem og finn din egen beste oppskrift. Anonymkode: aeee7...b76 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10 timer siden #8 Del Skrevet 10 timer siden Jeg foretrekker lysing til fiskekaker - det gir både best smak og konsistens etter mitt syn. Men det er ikke det vanligste fiskeslaget i fiskedisker. Alternativt en blanding av lyr og sei - lyr gir fastere konsistens, og sei gir smak. Jeg gjør omtrent som i denne oppskriften - veldig enkelt: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/hjemmelagede-fiskekaker/ Men tar i alt potetmelet sammen med muskat (ikke i to omganger), og sper med melk på litt lav fart til alt er blandet. Anonymkode: 440e7...5e2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10 timer siden #9 Del Skrevet 10 timer siden PS: Det klassiske er å bruke hyse, men det liker jeg ikke - det gir alt for løs farse etter min smak. Anonymkode: 440e7...5e2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8 timer siden #10 Del Skrevet 8 timer siden AnonymBruker skrev (1 time siden): PS: Det klassiske er å bruke hyse, men det liker jeg ikke - det gir alt for løs farse etter min smak. Anonymkode: 440e7...5e2 Og jeg foretrekker hyse fordi det gir silkeglatte fiskekaker som henger godt sammen, torsk o.l. gir mer kornet resultat. (Lyr kan funke, det gir også fin konsistens, ellers synes jeg hyse er uovertruffen alle andre fiskeslag.) Anonymkode: 75c09...cde Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #11 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (5 timer siden): Og jeg foretrekker hyse fordi det gir silkeglatte fiskekaker som henger godt sammen, torsk o.l. gir mer kornet resultat. (Lyr kan funke, det gir også fin konsistens, ellers synes jeg hyse er uovertruffen alle andre fiskeslag.) Anonymkode: 75c09...cde Når jeg har brukt hyse har farsen nettopp blitt kornet faktisk. Det samme med feks flekksteinbit. Igjen: Lysing er min absolutte favoritt, anbefales. Og avgjørende at fiskefileten ikke har vært frossen først. Anonymkode: 440e7...5e2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 minutter siden #12 Del Skrevet 4 minutter siden AnonymBruker skrev (På 26.12.2024 den 17.48): Det handler en del om smak, men også om at ulike fisketyper har ulike bindeegenskaper som trengs for å få en fiskefarse som holder sammen, uten masse ekstra tilsetting. Jeg bruker hovedsaklig lyr og sei, ispedd annet jeg evt har fått i samme fangst. Husk at fisken bør være fersk. Anonymkode: 50ef5...4d0 AnonymBruker skrev (På 26.12.2024 den 18.40): Hyse/kolje er en torskefisk, og veldig egnet til fiskekaker. Anonymkode: 3b651...172 Stormur skrev (På 26.12.2024 den 18.47): Det er ei smakssak Du kan bruke all slags fisk og blande. Takk for tips alle sammen:) Bare farsen holder seg i hop så! Anonymkode: 09439...fac Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå