Gå til innhold

Mandelpoteter med eller uten skall?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉

Anonymkode: e7842...3f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken 

Anonymkode: b5e5b...61c

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holar skrev (19 minutter siden):

Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking.

 

 

Så skal kokes før damping?

Anonymkode: e7842...3f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På julaften skal alltid poteter være skrelt. Annet er latskap i min bok. Ser bedre ut på bordet med skrelte poteter og skallet er ekkelt og limete å ete på. 

Anonymkode: 56e9c...f70

  • Liker 10
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skreller dem og dampkoker dem på rist og under lokk. De holder fasongen da. Det tar ca 10 til 20 minutter avhengig av størrelsen på potetene, er de veldig ulike i størrelsen deler jeg de største i to.

Synes skrelte poteter er mye lekrere enn de med skall på. Spiser poteter med skall kun til hverdags.

Anonymkode: 2577a...6cc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (30 minutter siden):

Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉

Anonymkode: e7842...3f3

uten. Dette går bra<3 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De skal være skrelt. 

Damper i dampovn. Bruk eventuelt rist. Eller vær veldig forsiktig om du trekker dem. 

Anonymkode: 6808d...b7f

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan de ordnes ferdig nå og varmes opp kl 17? Er litt redd for at de blir ødelagt og jeg må koke på nytt

Anonymkode: e7842...3f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker potet uten skall. Synes det er noe kliss når jeg må sitte og skrelle og knote på middagstallerkenen. Greit til hverdags, men til fest foretrekker jeg skallfrie og spiseklare poteter. Da kan vertskapet også lettere få sortert bort dårlige poteter og få fjernet sår, skader og misfarginger før poteta havner på tallerkenen.

Oppvarmede poteter frarådes. De blir sjelden like gode som nykokte, og om de er blitt kalde, tar det nesten like lang tid å gjennomvarme dem på nytt som å koke dem i utgangspunktet. Du må ikke finne på å varme kokte poteter i mikrobølgeovn fordi det ødelegger smak og konsistens fullstendig, etter min erfaring.

Anonymkode: c6e4d...b2c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken 

Anonymkode: b5e5b...61c

Mandelpoteter er jo ikke nødvendigvis små, og de har ikke alltid veldig tynt skall heller. De er enklere å skrelle enn "vanlige" poteter også siden de er avlange og ikke runde. 

Har testet to ulike metoder for mandelpoteter i dag, kok+trekke og damping, og damping ga definitivt best resultat på skrelte mandelpoteter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 24.12.2024 den 14.49):

På julaften skal alltid poteter være skrelt. Annet er latskap i min bok. Ser bedre ut på bordet med skrelte poteter og skallet er ekkelt og limete å ete på. 

Anonymkode: 56e9c...f70

Veldig glad jeg ikke følger din bok. Og latskap? :skratte:

Mandelpoteter serveres med skall, men vi spiser skallet og syns det smaker godt. Om jeg lager stappe av mandelpotet så går skallet med i stappen.

Andre poteter skrelles til "finere" middag, men kokes ellers med skallet på og alle i familien spiser skallet da også, det er ingen som skreller potetene.

Skrubber godt før koking og fjerner stygge flekker.

Endret av Brunhilde
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (39 minutter siden):

Veldig glad jeg ikke følger din bok. Og latskap? :skratte:

Mandelpoteter serveres med skall, men vi spiser skallet og syns det smaker godt. Om jeg lager stappe av mandelpotet så går skallet med i stappen.

Andre poteter skrelles til "finere" middag, men kokes ellers med skallet på og alle i familien spiser skallet da også, det er ingen som skreller potetene.

Skrubber godt før koking og fjerner stygge flekker.

Æsj. Potetstappe med skall oppi ser jo direkte uappetittlig og ekkelt ut. Hadde ikke rørt mat servert hos deg. 
 

ja, det er latskap å ikke skrelle poteter til finere middager. 

Anonymkode: 56e9c...f70

  • Liker 3
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mandelpoteter skal dampes - aldri kokes. Det funker både med og uten skall.

Spises ikke med skall, skrelles om det er finere middag.

Potetskall i potetstappe er bare ekkelt! 

Anonymkode: 04f9b...991

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Æsj. Potetstappe med skall oppi ser jo direkte uappetittlig og ekkelt ut. Hadde ikke rørt mat servert hos deg. 
 

ja, det er latskap å ikke skrelle poteter til finere middager. 

Anonymkode: 56e9c...f70

Det er jo ikke latskap hvis det gjøres fordi man foretrekker smaken med skall. 

Jeg synes også mandelpoteter smaker best med skall. Skreller de likevel til selskap, men skulle vi fulgt mine preferanser hadde de blitt servert med skall - også i potetmos. Nam. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er for sent for TS nå, men: Skrell mandelpotetene, og damp dem på RIST i 20 min. Da koker de ikke i stykker, ingen må skrelle poteter selv i finstasen på julaften (ingen vil det!!), og man slipper å følge intrikate tidsskjema med 5 min koking i vann, noen min av platen i vannet, og noen minutter damping uten vann osv.

Fyll vann i kjelen til den når bunnen av risten, fyll på med skrelte mandelpoteter oppå metallristen, på med lokk, DAMP i 20 min. Ha lokket av litt tilslutt slik litt fuktighet fordamper fra potetene. Dette er den beste og enkleste måten, og alle nye tråder om temaet kan heretter avlyses. :nigo: 

Anonymkode: 0fca7...c41

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (På 26.12.2024 den 10.20):

Veldig glad jeg ikke følger din bok. Og latskap? :skratte:

Mandelpoteter serveres med skall, men vi spiser skallet og syns det smaker godt. Om jeg lager stappe av mandelpotet så går skallet med i stappen.

Andre poteter skrelles til "finere" middag, men kokes ellers med skallet på og alle i familien spiser skallet da også, det er ingen som skreller potetene.

Skrubber godt før koking og fjerner stygge flekker.

Akkurat som at eplekake lages med epler med skall - fint at vi er enige om at det er en uting å stemple manglende skrelling som latskaphttps://forum.kvinneguiden.no/topic/1621252-hvordan-kutte-og-dandere-eplene-i-eplekake/

 

 

Anonymkode: 0fca7...c41

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

Det er for sent for TS nå, men: Skrell mandelpotetene, og damp dem på RIST i 20 min. Da koker de ikke i stykker, ingen må skrelle poteter selv i finstasen på julaften (ingen vil det!!), og man slipper å følge intrikate tidsskjema med 5 min koking i vann, noen min av platen i vannet, og noen minutter damping uten vann osv.

Fyll vann i kjelen til den når bunnen av risten, fyll på med skrelte mandelpoteter oppå metallristen, på med lokk, DAMP i 20 min. Ha lokket av litt tilslutt slik litt fuktighet fordamper fra potetene. Dette er den beste og enkleste måten, og alle nye tråder om temaet kan heretter avlyses. :nigo: 

Anonymkode: 0fca7...c41

Og dette kan du gjøre en stund før middagen er ferdig også. Dekk potetene med et rent håndkle eller tørkepapir, legg på lokket og så holder de seg varme en god stund. 

Jeg har testet alskens metoder for mandelpoteter og mannen måtte ut og kjøpe rist på julaften. Fungerte perfekt. 😄

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Akkurat som at eplekake lages med epler med skall - fint at vi er enige om at det er en uting å stemple manglende skrelling som latskaphttps://forum.kvinneguiden.no/topic/1621252-hvordan-kutte-og-dandere-eplene-i-eplekake/

 

 

Anonymkode: 0fca7...c41

Ååååå, såååååå utrolig koselig å se deg igjen, stalkeren min ❤️ 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...