AnonymBruker Skrevet i går, 13:21 #1 Del Skrevet i går, 13:21 Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉 Anonymkode: e7842...3f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:25 #2 Del Skrevet i går, 13:25 Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken Anonymkode: b5e5b...61c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Holar Skrevet i går, 13:26 #3 Del Skrevet i går, 13:26 Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:46 #4 Del Skrevet i går, 13:46 Holar skrev (19 minutter siden): Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking. Så skal kokes før damping? Anonymkode: e7842...3f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:49 #5 Del Skrevet i går, 13:49 På julaften skal alltid poteter være skrelt. Annet er latskap i min bok. Ser bedre ut på bordet med skrelte poteter og skallet er ekkelt og limete å ete på. Anonymkode: 56e9c...f70 7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:50 #6 Del Skrevet i går, 13:50 Jeg skreller dem og dampkoker dem på rist og under lokk. De holder fasongen da. Det tar ca 10 til 20 minutter avhengig av størrelsen på potetene, er de veldig ulike i størrelsen deler jeg de største i to. Synes skrelte poteter er mye lekrere enn de med skall på. Spiser poteter med skall kun til hverdags. Anonymkode: 2577a...6cc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaisada Skrevet i går, 13:51 #7 Del Skrevet i går, 13:51 AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉 Anonymkode: e7842...3f3 uten. Dette går bra<3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 13:53 #8 Del Skrevet i går, 13:53 De skal være skrelt. Damper i dampovn. Bruk eventuelt rist. Eller vær veldig forsiktig om du trekker dem. Anonymkode: 6808d...b7f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23 timer siden #9 Del Skrevet 23 timer siden Kan de ordnes ferdig nå og varmes opp kl 17? Er litt redd for at de blir ødelagt og jeg må koke på nytt Anonymkode: e7842...3f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23 timer siden #10 Del Skrevet 23 timer siden Jeg foretrekker potet uten skall. Synes det er noe kliss når jeg må sitte og skrelle og knote på middagstallerkenen. Greit til hverdags, men til fest foretrekker jeg skallfrie og spiseklare poteter. Da kan vertskapet også lettere få sortert bort dårlige poteter og få fjernet sår, skader og misfarginger før poteta havner på tallerkenen. Oppvarmede poteter frarådes. De blir sjelden like gode som nykokte, og om de er blitt kalde, tar det nesten like lang tid å gjennomvarme dem på nytt som å koke dem i utgangspunktet. Du må ikke finne på å varme kokte poteter i mikrobølgeovn fordi det ødelegger smak og konsistens fullstendig, etter min erfaring. Anonymkode: c6e4d...b2c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
issoras Skrevet 14 timer siden #11 Del Skrevet 14 timer siden AnonymBruker skrev (10 timer siden): Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken Anonymkode: b5e5b...61c Mandelpoteter er jo ikke nødvendigvis små, og de har ikke alltid veldig tynt skall heller. De er enklere å skrelle enn "vanlige" poteter også siden de er avlange og ikke runde. Har testet to ulike metoder for mandelpoteter i dag, kok+trekke og damping, og damping ga definitivt best resultat på skrelte mandelpoteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå