Gå til innhold

Mandelpoteter med eller uten skall?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉

Anonymkode: e7842...3f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken 

Anonymkode: b5e5b...61c

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Holar skrev (19 minutter siden):

Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking.

 

 

Så skal kokes før damping?

Anonymkode: e7842...3f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

På julaften skal alltid poteter være skrelt. Annet er latskap i min bok. Ser bedre ut på bordet med skrelte poteter og skallet er ekkelt og limete å ete på. 

Anonymkode: 56e9c...f70

  • Liker 7
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg skreller dem og dampkoker dem på rist og under lokk. De holder fasongen da. Det tar ca 10 til 20 minutter avhengig av størrelsen på potetene, er de veldig ulike i størrelsen deler jeg de største i to.

Synes skrelte poteter er mye lekrere enn de med skall på. Spiser poteter med skall kun til hverdags.

Anonymkode: 2577a...6cc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (30 minutter siden):

Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉

Anonymkode: e7842...3f3

uten. Dette går bra<3 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

De skal være skrelt. 

Damper i dampovn. Bruk eventuelt rist. Eller vær veldig forsiktig om du trekker dem. 

Anonymkode: 6808d...b7f

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kan de ordnes ferdig nå og varmes opp kl 17? Er litt redd for at de blir ødelagt og jeg må koke på nytt

Anonymkode: e7842...3f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg foretrekker potet uten skall. Synes det er noe kliss når jeg må sitte og skrelle og knote på middagstallerkenen. Greit til hverdags, men til fest foretrekker jeg skallfrie og spiseklare poteter. Da kan vertskapet også lettere få sortert bort dårlige poteter og få fjernet sår, skader og misfarginger før poteta havner på tallerkenen.

Oppvarmede poteter frarådes. De blir sjelden like gode som nykokte, og om de er blitt kalde, tar det nesten like lang tid å gjennomvarme dem på nytt som å koke dem i utgangspunktet. Du må ikke finne på å varme kokte poteter i mikrobølgeovn fordi det ødelegger smak og konsistens fullstendig, etter min erfaring.

Anonymkode: c6e4d...b2c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken 

Anonymkode: b5e5b...61c

Mandelpoteter er jo ikke nødvendigvis små, og de har ikke alltid veldig tynt skall heller. De er enklere å skrelle enn "vanlige" poteter også siden de er avlange og ikke runde. 

Har testet to ulike metoder for mandelpoteter i dag, kok+trekke og damping, og damping ga definitivt best resultat på skrelte mandelpoteter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...