AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #1 Del Skrevet 24. desember 2024 Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉 Anonymkode: e7842...3f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #2 Del Skrevet 24. desember 2024 Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken Anonymkode: b5e5b...61c 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Holar Skrevet 24. desember 2024 #3 Del Skrevet 24. desember 2024 Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #4 Del Skrevet 24. desember 2024 Holar skrev (19 minutter siden): Koking av mandelpotet: Legges over i kjele med kokende vann. La potetene koke i ca. 5 min., avhengig av størrelsen. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-8 min. før vannet helles av og potetene dampes. Bør fortrinnsvis kokes med skallet på, men kan også kokes råskrelte med forsiktighet. Det er særlig tidlig på høsten av mandelpotet har lett for å sprekke ved koking. Så skal kokes før damping? Anonymkode: e7842...3f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #5 Del Skrevet 24. desember 2024 På julaften skal alltid poteter være skrelt. Annet er latskap i min bok. Ser bedre ut på bordet med skrelte poteter og skallet er ekkelt og limete å ete på. Anonymkode: 56e9c...f70 10 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #6 Del Skrevet 24. desember 2024 Jeg skreller dem og dampkoker dem på rist og under lokk. De holder fasongen da. Det tar ca 10 til 20 minutter avhengig av størrelsen på potetene, er de veldig ulike i størrelsen deler jeg de største i to. Synes skrelte poteter er mye lekrere enn de med skall på. Spiser poteter med skall kun til hverdags. Anonymkode: 2577a...6cc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaisada Skrevet 24. desember 2024 #7 Del Skrevet 24. desember 2024 AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Damper dere med eller uten skall? Kan spises med skall? Skal lage julemiddag for 1 gang 😉 Anonymkode: e7842...3f3 uten. Dette går bra<3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #8 Del Skrevet 24. desember 2024 De skal være skrelt. Damper i dampovn. Bruk eventuelt rist. Eller vær veldig forsiktig om du trekker dem. Anonymkode: 6808d...b7f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #9 Del Skrevet 24. desember 2024 Kan de ordnes ferdig nå og varmes opp kl 17? Er litt redd for at de blir ødelagt og jeg må koke på nytt Anonymkode: e7842...3f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2024 #10 Del Skrevet 24. desember 2024 Jeg foretrekker potet uten skall. Synes det er noe kliss når jeg må sitte og skrelle og knote på middagstallerkenen. Greit til hverdags, men til fest foretrekker jeg skallfrie og spiseklare poteter. Da kan vertskapet også lettere få sortert bort dårlige poteter og få fjernet sår, skader og misfarginger før poteta havner på tallerkenen. Oppvarmede poteter frarådes. De blir sjelden like gode som nykokte, og om de er blitt kalde, tar det nesten like lang tid å gjennomvarme dem på nytt som å koke dem i utgangspunktet. Du må ikke finne på å varme kokte poteter i mikrobølgeovn fordi det ødelegger smak og konsistens fullstendig, etter min erfaring. Anonymkode: c6e4d...b2c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
issoras Skrevet 24. desember 2024 #11 Del Skrevet 24. desember 2024 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Alltid med skall. Tullete å skrelle så små poteter synes jeg, skallet er jo veldig tynt og ingenting galt å spise det. Om noen ikke vil ha skall, så kan de vel bare skrelle selv på tallerken Anonymkode: b5e5b...61c Mandelpoteter er jo ikke nødvendigvis små, og de har ikke alltid veldig tynt skall heller. De er enklere å skrelle enn "vanlige" poteter også siden de er avlange og ikke runde. Har testet to ulike metoder for mandelpoteter i dag, kok+trekke og damping, og damping ga definitivt best resultat på skrelte mandelpoteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 26. desember 2024 #12 Del Skrevet 26. desember 2024 (endret) AnonymBruker skrev (På 24.12.2024 den 14.49): På julaften skal alltid poteter være skrelt. Annet er latskap i min bok. Ser bedre ut på bordet med skrelte poteter og skallet er ekkelt og limete å ete på. Anonymkode: 56e9c...f70 Veldig glad jeg ikke følger din bok. Og latskap? Mandelpoteter serveres med skall, men vi spiser skallet og syns det smaker godt. Om jeg lager stappe av mandelpotet så går skallet med i stappen. Andre poteter skrelles til "finere" middag, men kokes ellers med skallet på og alle i familien spiser skallet da også, det er ingen som skreller potetene. Skrubber godt før koking og fjerner stygge flekker. Endret 26. desember 2024 av Brunhilde 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. desember 2024 #13 Del Skrevet 26. desember 2024 Brunhilde skrev (39 minutter siden): Veldig glad jeg ikke følger din bok. Og latskap? Mandelpoteter serveres med skall, men vi spiser skallet og syns det smaker godt. Om jeg lager stappe av mandelpotet så går skallet med i stappen. Andre poteter skrelles til "finere" middag, men kokes ellers med skallet på og alle i familien spiser skallet da også, det er ingen som skreller potetene. Skrubber godt før koking og fjerner stygge flekker. Æsj. Potetstappe med skall oppi ser jo direkte uappetittlig og ekkelt ut. Hadde ikke rørt mat servert hos deg. ja, det er latskap å ikke skrelle poteter til finere middager. Anonymkode: 56e9c...f70 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. desember 2024 #14 Del Skrevet 26. desember 2024 Mandelpoteter skal dampes - aldri kokes. Det funker både med og uten skall. Spises ikke med skall, skrelles om det er finere middag. Potetskall i potetstappe er bare ekkelt! Anonymkode: 04f9b...991 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
issoras Skrevet 26. desember 2024 #15 Del Skrevet 26. desember 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Æsj. Potetstappe med skall oppi ser jo direkte uappetittlig og ekkelt ut. Hadde ikke rørt mat servert hos deg. ja, det er latskap å ikke skrelle poteter til finere middager. Anonymkode: 56e9c...f70 Det er jo ikke latskap hvis det gjøres fordi man foretrekker smaken med skall. Jeg synes også mandelpoteter smaker best med skall. Skreller de likevel til selskap, men skulle vi fulgt mine preferanser hadde de blitt servert med skall - også i potetmos. Nam. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2024 #16 Del Skrevet 28. desember 2024 Mandelpoteter skal ikke koke. Anonymkode: 03223...5a3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2024 #17 Del Skrevet 28. desember 2024 Det er for sent for TS nå, men: Skrell mandelpotetene, og damp dem på RIST i 20 min. Da koker de ikke i stykker, ingen må skrelle poteter selv i finstasen på julaften (ingen vil det!!), og man slipper å følge intrikate tidsskjema med 5 min koking i vann, noen min av platen i vannet, og noen minutter damping uten vann osv. Fyll vann i kjelen til den når bunnen av risten, fyll på med skrelte mandelpoteter oppå metallristen, på med lokk, DAMP i 20 min. Ha lokket av litt tilslutt slik litt fuktighet fordamper fra potetene. Dette er den beste og enkleste måten, og alle nye tråder om temaet kan heretter avlyses. Anonymkode: 0fca7...c41 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2024 #18 Del Skrevet 28. desember 2024 Brunhilde skrev (På 26.12.2024 den 10.20): Veldig glad jeg ikke følger din bok. Og latskap? Mandelpoteter serveres med skall, men vi spiser skallet og syns det smaker godt. Om jeg lager stappe av mandelpotet så går skallet med i stappen. Andre poteter skrelles til "finere" middag, men kokes ellers med skallet på og alle i familien spiser skallet da også, det er ingen som skreller potetene. Skrubber godt før koking og fjerner stygge flekker. Akkurat som at eplekake lages med epler med skall - fint at vi er enige om at det er en uting å stemple manglende skrelling som latskap: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1621252-hvordan-kutte-og-dandere-eplene-i-eplekake/ Anonymkode: 0fca7...c41 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
issoras Skrevet 28. desember 2024 #19 Del Skrevet 28. desember 2024 AnonymBruker skrev (52 minutter siden): Det er for sent for TS nå, men: Skrell mandelpotetene, og damp dem på RIST i 20 min. Da koker de ikke i stykker, ingen må skrelle poteter selv i finstasen på julaften (ingen vil det!!), og man slipper å følge intrikate tidsskjema med 5 min koking i vann, noen min av platen i vannet, og noen minutter damping uten vann osv. Fyll vann i kjelen til den når bunnen av risten, fyll på med skrelte mandelpoteter oppå metallristen, på med lokk, DAMP i 20 min. Ha lokket av litt tilslutt slik litt fuktighet fordamper fra potetene. Dette er den beste og enkleste måten, og alle nye tråder om temaet kan heretter avlyses. Anonymkode: 0fca7...c41 Og dette kan du gjøre en stund før middagen er ferdig også. Dekk potetene med et rent håndkle eller tørkepapir, legg på lokket og så holder de seg varme en god stund. Jeg har testet alskens metoder for mandelpoteter og mannen måtte ut og kjøpe rist på julaften. Fungerte perfekt. 😄 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 28. desember 2024 #20 Del Skrevet 28. desember 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Akkurat som at eplekake lages med epler med skall - fint at vi er enige om at det er en uting å stemple manglende skrelling som latskap: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1621252-hvordan-kutte-og-dandere-eplene-i-eplekake/ Anonymkode: 0fca7...c41 Ååååå, såååååå utrolig koselig å se deg igjen, stalkeren min ❤️ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå