Gå til innhold

Julebrød på min måte


Perine

Anbefalte innlegg

Jeg bakte 3 store julebrød tidligere denne måneden, men de forsvant på mystisk måte fra fryseboksen. Derfor slang jeg sammen en deig til i dag. Jeg gikk ned litt på mengden smør og sukker,  men det gjorde ingenting.

Denne deigen er laget av 2 kg mel, 2 pk tørrgjær, 4 egg, 4 ts kardemomme, 300 g sukker,300 g smør, 1 ts salt, 1 pk rosiner og 12 dl melk. Etter heving og utbaking, så har jeg bare trykket deigen godt ned i formene med vann på hendene. Så etterheves og stekes de en times tid på 200 grader. Jeg pleier å legge et bakepapir over dem etter et kvarters steketid. 
(Jeg valgte med hell å droppe pensling med egg på toppen før steking, for dette fikk dem til å sprekke veldig under stekingen forrige gang. De gikk også lettere i stykker da jeg skar dem opp .)
 
Ønsker alle en fin lillejulaften 🎄💖

IMG_2980.jpg

IMG_2984.jpg

IMG_2985.jpg

Endret av Perine
  • Liker 8
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Du har brukt altfor mye gjær…

Anonymkode: 098db...28c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Du har brukt altfor mye gjær…

Anonymkode: 098db...28c

Jeg bruker 1 pakke til samme melmengde i vanlig brød, men dette her er både fett og søtt, så jeg brukte 2.  Det er ganske normalt om man ikke bruker langtids/kaldheving.  Det var ikke noe gjærsmak i dem heller.  Jeg er ingen ekspert, og vil ikke vedde på at det kunne gått like bra eller ei med mindre gjær altså 😀

Endret av Perine
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...