Gå til innhold

Riskrem til 15 personer, hvor mye grøt koker jeg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei! Jeg skal lage riskrem til 15 personer på julaften, og koker grøten dagen før. Men hvor mange porsjoner grøt skal jeg koke? Alle oppskriftene jeg finner sier mengden grøt i dl og jeg vet ikke hvor mye dl grøt en vanlig porsjon er?

Anonymkode: 184d0...245

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (37 minutter siden):

Hei! Jeg skal lage riskrem til 15 personer på julaften, og koker grøten dagen før. Men hvor mange porsjoner grøt skal jeg koke? Alle oppskriftene jeg finner sier mengden grøt i dl og jeg vet ikke hvor mye dl grøt en vanlig porsjon er?

Anonymkode: 184d0...245

Det står på oppskriften hvor mange porsjoner det er, så da bare øker du oppskriften til du får 15 porsjoner. F.ex fire ganger denne oppskriften blir 16 porsjoner:

https://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/grot-og-kornblandinger/risengrynsgrøt

Edit: Så ikke at det var snakk om riskrem, så da skjønner jeg utregningsproblemet og dette blir åpenbart for mye...

Endret av Maia70
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Maia70 skrev (4 minutter siden):

Det står på oppskriften hvor mange porsjoner det er, så da bare øker du oppskriften til du får 15 porsjoner. F.ex fire ganger denne oppskriften blir 16 porsjoner:

https://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/grot-og-kornblandinger/risengrynsgrøt

Da tror jeg det blir alt for mye! Hun skal ikke servere grøt, men riskrem. Den spises jo som dessert etter et mektig måltid og inneholder masse krem. Jeg ville laget maks 2/3 av det grøtporsjonene vil tilsi. Altså 10

Anonymkode: b89a2...366

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Da tror jeg det blir alt for mye! Hun skal ikke servere grøt, men riskrem. Den spises jo som dessert etter et mektig måltid og inneholder masse krem. Jeg ville laget maks 2/3 av det grøtporsjonene vil tilsi. Altså 10

Anonymkode: b89a2...366

Åja, jeg fikk faktisk ikke med meg at hun skulle lage riskrem.....da skjønner jeg problemet :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Da tror jeg det blir alt for mye! Hun skal ikke servere grøt, men riskrem. Den spises jo som dessert etter et mektig måltid og inneholder masse krem. Jeg ville laget maks 2/3 av det grøtporsjonene vil tilsi. Altså 10

Anonymkode: b89a2...366

Hvis man lager 10 grøtporsjoner er man nok godt innafor på mengde når det gjelder riskrem til 15 mennesker, ja. Hun får nok litt rester, men heller det enn for lite.

Anonymkode: 8f377...486

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maia70 skrev (28 minutter siden):

Det står på oppskriften hvor mange porsjoner det er, så da bare øker du oppskriften til du får 15 porsjoner. F.ex fire ganger denne oppskriften blir 16 porsjoner:

https://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/grot-og-kornblandinger/risengrynsgrøt

Hvis det var meg, så ville jeg laget denne oppskriften som du lenket til, av 2 liter melk, altså det som gjelder 8 porsjoner.  Bedre med for mye enn for lite.

Endret av Perine
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...