Gå til innhold

Din meny i juleuka


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hva er din meny gjennom juleuka? Og har du dager da dere spiser rester eller er det nye rett hver dag?

Anonymkode: 8ffae...cc7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lillejulaften: grøt på dagen. Ost og kjeks til kvelds 

Julaften: pinnekjøtt

1. juledag: rester av pinnekjøttet 

2. juledag: lutefisk hos venner

27. desember: juletapas med venner. Alle tar med en rett

28. desember; rester 

29. desember: ribbe 

30. desember: kjøper sushi take away

Nyttårsaften: helstekt kalkun 

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Grøt lillejulaften, pinnekjøtt julaften, ikke noe fast første juledag - i år blir det hel ørret, andre juledag besøk hos slekt - antagelig koldtbord-ish og tusen kaker. 

Resten av romjula skal jeg ha barnefri og har ingen spesifikke planer utover å vegetere i sofaen med kjæresten og spise take away. 

Nyttårsaften sjøkreps og hummer.

Anonymkode: 21ebd...e1c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne julen er det tre dager jeg har planlagt noe spesielt. Juleaften, 3 juledag, da får vi besøk og nyttårsaften. Resten av dagene tenker jeg vi spiser lett og enkel mat. 

Juleaften er det alltid carpaccio til forrett. Så blir det lammecarre med urte crust, potetmos, grillet asparges,konfiserte tomater og portvins sjy. Desserten blir pistasj ostekake med bringebær sorbet og Baileys is. 3 dag blir det ytrefilet av kalv med potetmos og chimichurri. Nyttårsaften så blir det andebryst med det jeg føler for av tilbehør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny rett hver dag. 

 

Lille julaften: grøt

Julaften: julebrønsj og pinnekjøtt 

1. Juledag: juletallerken (ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål, rødkål...)

2. Juledag: fjelløret eller regnbueøret 

Så blir det noen dager med taco, Hamburg, fiskegrateng, bake potet (alt etter som)

Nyttårsaften: pinnekjøtt 

Endret av skreppamedleppa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
skreppamedleppa skrev (5 minutter siden):

Ny rett hver dag. 

 

Lille julaften: grøt

Julaften: julebrønsj og pinnekjøtt 

1. Juledag: juletallerken (ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål, rødkål...)

2. Juledag: fjelløret eller regnbueøret 

Så blir det noen dager med taco, Hamburg, fiskegrateng (alt etter som)

Nyttårsaften: pinnekjøtt 

Spiser dere opp alt da? Eller kaster dere rester?

Anonymkode: 8ffae...cc7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Varierer litt fra jul til jul, men det som er spikret for denne julen er

 

Julaften: grøt til lunsj, pinnekjøtt til julemiddagen

1. juledag: kalkun med masse godt tilbehør. 

2. juledag: reinsdyrsteik

Nyttårsaften: ribbe

Vi fryser ned rester, eller bruker i andre middager i romjulen. Alt brukes, vi kaster ikke så god mat!

Anonymkode: e3cf9...b84

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Spiser rester av julemiddagen 1.juledag (med ny, varm saus) - ribbe eller svinesteik med svor, surkål, rødkål, medisterkaker, pølser, poteter, grønnsaker, epler og svisker og mer til av tilbehør. 2. juledag og ut varierer, ofte laks eller ørret en dag, kalkunbryst, andebryst, pinnekjøtt, oksestek, men også taco eller indisk curry, eller finnbiff eller lasagne for den saks skyld. Mot slutten av romjulen er det gjerne en restemiddagdag med medisterkaker, pølser og alle rester av kjøtt (ribbe, stek, pinnekjøtt etc) pluss surkål, poteter og saus. 

Kaster ikke særlig mye mat. 

Anonymkode: e6071...f6a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Julaften; Klassisk ribbe, med alt tilbehør

1.dag; torsk med smørsøus, glasserte gulrøtter, pommes anna, og aspargesbønner

2.dag; Klassisk pinnekjøtt

27.desember; Vi henter sushi take-away

28. desember; Juletapas, mye variasjon, bruker julens ingredienser og retter i nye småretter. 

29. desember; taco, også vegetaralternativ. 

30. desember; tradisjon for å gå ut og spise lunsj, varierer hva det er, avhengig av hva vi er lei av. Blir ofte thaimat eller noe andre lett, men krydret

31.desember; helstekt and, med appelsinsaus, blomkålsalat, mandelpotetmos

1.januar; rester 

Vi har som regel kombinert frokost/brunsj. julaften er det grøt og spekemat. 1. og 2. dag er det bugnende julefrokost, med absolutt alt som hører med. Vi skal ha vafler med topping en dag. En dag med krabbe. Og smørebrød med roastbiff, remulade, løk og sylteagurk. Resten finner jeg på underveis. 

Anonymkode: 75d03...6c5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Julaften; Klassisk ribbe, med alt tilbehør

1.dag; torsk med smørsøus, glasserte gulrøtter, pommes anna, og aspargesbønner

2.dag; Klassisk pinnekjøtt

27.desember; Vi henter sushi take-away

28. desember; Juletapas, mye variasjon, bruker julens ingredienser og retter i nye småretter. 

29. desember; taco, også vegetaralternativ. 

30. desember; tradisjon for å gå ut og spise lunsj, varierer hva det er, avhengig av hva vi er lei av. Blir ofte thaimat eller noe andre lett, men krydret

31.desember; helstekt and, med appelsinsaus, blomkålsalat, mandelpotetmos

1.januar; rester 

Vi har som regel kombinert frokost/brunsj. julaften er det grøt og spekemat. 1. og 2. dag er det bugnende julefrokost, med absolutt alt som hører med. Vi skal ha vafler med topping en dag. En dag med krabbe. Og smørebrød med roastbiff, remulade, løk og sylteagurk. Resten finner jeg på underveis. 

Anonymkode: 75d03...6c5

Kan legge til; 

grunnen til at vi ikke har mer rester er at jeg fryser ned, for nye måltid på nyåret.

Pinnekjøttbranade, bao buns med ribbe, cream of turkey suppe, ramen med ribbe, peking duck, lapskaus med ribbe, er gode retter utover i januar/februar. 

Anonymkode: 75d03...6c5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

 

21/12: rakfisk

22/12: pizza

23/12: ribbe

24/12: hjort

25/12: pinnekjøtt

26/12: fiskestuing i terteskjell

27/12: rester

28/12: invitert bort

29/12: invitert bort 

30/12: noe enkelt og sunt

31/12: invitert bort

 

 

 

Anonymkode: 2121a...a57

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julaften:ribbe

1. Dag rester på jule brunsj, koldt bord

2 dag elgbiff 

3 dag ørret

4 dag det får bursdagsbarnet avgjøre

5 dag vet ikke enda

6 vet ikke

Nyttårsaften kalkun bryst

1 nyttårsdag rester

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Spiser dere opp alt da? Eller kaster dere rester?

Anonymkode: 8ffae...cc7

Ingen av delene.

Fryser ned slik at jeg kan ta med meg restene over nyttår hjem til meg. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Kan legge til; 

grunnen til at vi ikke har mer rester er at jeg fryser ned, for nye måltid på nyåret.

Pinnekjøttbranade, bao buns med ribbe, cream of turkey suppe, ramen med ribbe, peking duck, lapskaus med ribbe*, er gode retter utover i januar/februar. 

Anonymkode: 75d03...6c5

*Pinnekjøtt 😂 Får ha hodet bedre påskrudd gjennom uka, når jeg merker restene. 

Anonymkode: 75d03...6c5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Julaften har vi ribbe. I romjula har vi ofte kveite, lutefisk, wok, helstekt laks, hentepizza og ribberester. Nyttårsaften kalkun og 1. nyttårsdag pinnekjøtt.

Anonymkode: ff953...efd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Lager ny mat hver dag og vi hiver stort sett rester, det er ikke så mye å ta vare på likevel.

Pinnekjøtt på julaften, ribbe 1. dag, avkokt laks 2. dag, takeaway og pizza og annen mat ellers i romjula. 

Anonymkode: a86a7...cad

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Lager ny mat hver dag og vi hiver stort sett rester, det er ikke så mye å ta vare på likevel.

Pinnekjøtt på julaften, ribbe 1. dag, avkokt laks 2. dag, takeaway og pizza og annen mat ellers i romjula. 

Anonymkode: a86a7...cad

Hørt om matsvinn?

Anonymkode: 8ffae...cc7

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

24. pinnekjøtt

Vi drar på hytta 25. så handler ikke noe inn før vi er der. 

Anonymkode: 028ba...bed

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Hørt om matsvinn?

Anonymkode: 8ffae...cc7

Hørt om "jeg bryr meg ikke"?

Anonymkode: a86a7...cad

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Lille julaften: Grøt

Julaften: Ribbe. Og i år har jeg prøvd meg på å lage surkål selv, jeg kan ikke prøvesmake fordi det absolutt ikke bør komme luft ned i glasset ut fra det jeg har forstått. Jeg har kjøpasurkål i bakhånd. Nytt av året er også at jeg har bestilt ferdig krydret og rutet ribbe fra ferskvaredisken. Desserten blir riskrem med brungebærsaus, basert på gårsdagens grøt.

1. juledag: Kveite

2. juledag: pinnekjøtt med det vanlige

Rester i romjula

Nyttårsaften: Andebryst. Har brukt hel and før men synes det er for styrete. Vi har sånn søtpotet med marshmallows på som de har i USA. Lune svisker har vi også. Sjokolademousse til dessert

1. nyttårsdag: Reinsdyrssteik. Ikke kommet på hva slags tilbehør vi tar, jeg er åpen for forslag.

Anonymkode: e76fc...b80

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...