Gå til innhold

Får ikke til karameller! Hjelp?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg prøvde meg på å lage karameller i dag og resultatet er foreløpig en hard klump. Lagde i dag og helte den i form, strødde over litt havsalt og satte det bort før jeg lagde middag. Kom plutselig på karamellen nå og har selvsagt glemt å kutte opp i biter før jeg satte de kaldt. Men jeg ser nå at selve karamellen er alt for hard. Jeg så for meg at jeg skulle lage fløyelsmyke karameller med et lett strøssel av havsalt oppå😵‍💫 ble ikke heeelt slik. 

Så for dere som faktisk kan dette med å lage karameller, kan jeg smelte den på ny i morgen i en stor gryte og tilsette mer fløte for at de skal bli mykere? Vil helst at alle som smaker beholder tennene sine denne jula😅

Anonymkode: 4d914...e6e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg får det kun til med steketermometer, og fra det når 110 grader ca og til 121-122 som glr myk fudge med fløyelsmak, går det jævlig fort. Hadde aldri kunne beregnet det uten termometer. Nå lager jeg karamell som folk vil betale for 

Anonymkode: 8e84c...9cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
KatteLatte skrev (1 minutt siden):

Brukte du termometer? Antagelig er de kokt for varme. 

Ja jeg brukte termometer men det tok ganske lang tid før jeg fikk det opp i 120 grader som det stod i oppskriften. Hva tror du om å smelte på ny?

Anonymkode: 4d914...e6e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke trua, tror at sukkeret ikke kan «reverseres», men jeg er absolutt ikke sikker!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
KatteLatte skrev (Akkurat nå):

Jeg har ikke trua, tror at sukkeret ikke kan «reverseres», men jeg er absolutt ikke sikker!

Jo det kan kokes på nytt selv om det er for hardt. 

Ts, kok det veldig sakte opp, gi det et oppkok så halver varmen og prøv igjen til 120 grader

Anonymkode: 8e84c...9cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Jo det kan kokes på nytt selv om det er for hardt. 

Ts, kok det veldig sakte opp, gi det et oppkok så halver varmen og prøv igjen til 120 grader

Anonymkode: 8e84c...9cc

Tusen takk!! Da gir jeg det et forsøk i morgen :)

Anonymkode: 4d914...e6e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det beste tipset jeg noengang fikk ang karameller var å lage de i jernpanne. De når rett temp mye kjappere og blir helt perfekte hver gang! Tar kuletesten i kaldt vann når de nærmer seg temp.

Anonymkode: 0e2ea...f99

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...