Gå til innhold

Kanelgifflar


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Barna er veldig klad i kanelgifflar fra butikken. En pakke koster ca 40 kr. Jeg tenkte å prøve å lage det selv...har jo alle tingene hjemme. Så hvorfor ikke prøve selv? Er det noen som har en enkel oppskrift? 

(Jeg er dårlig når det kommer til baking)

Anonymkode: a5306...f01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kanelgifler er et ultraprosessert produkt du nok vil slite med å "kopiere". 
 

Det er bare å finne en oppskrift på kanelboller, og bake i vei.

Anonymkode: 55c65...9b3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det virkelig prisen som er problemet med dette? Om barna mine spiste på mye kanelgifler at prisen på 40,- for en pakke ble et problem, så hadde jeg heller tatt en vurdering på hvor mye gifler jeg gir til barna mine… 

Anonymkode: bc4de...b69

  • Liker 6
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Barna er veldig klad i kanelgifflar fra butikken. En pakke koster ca 40 kr. Jeg tenkte å prøve å lage det selv...har jo alle tingene hjemme. Så hvorfor ikke prøve selv? Er det noen som har en enkel oppskrift? 

(Jeg er dårlig når det kommer til baking)

Anonymkode: a5306...f01

Jeg fikk nærmere 100 av denne oppskriften; https://krem.no/hjem/gifflar/#google_vignette

 

 

Anonymkode: e02c2...dfb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 15.12.2024 den 6.13):

Jeg fikk nærmere 100 av denne oppskriften; https://krem.no/hjem/gifflar/#google_vignette

 

 

Anonymkode: e02c2...dfb

Hei prøvde meg på denne oppskriften. 

De ble harde. Ikke myke som de fra butikken.

Hva kan årsaken være? Hadde ovnen på 220 som det står i oppskriften men mine tok 15-17 min til de var ferdig

 

 

Ts

20241219_090511.jpg

Anonymkode: a5306...f01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hei prøvde meg på denne oppskriften. 

De ble harde. Ikke myke som de fra butikken.

Hva kan årsaken være? Hadde ovnen på 220 som det står i oppskriften men mine tok 15-17 min til de var ferdig

 

 

Ts

20241219_090511.jpg

Anonymkode: a5306...f01

Ts

Anonymkode: a5306...f01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Noe har gått feil med heving. Ikke eltet lenge nok og ikke forhevet lenge nok. Eventuelt drept gjæren 

Anonymkode: 6d871...208

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

Noe har gått feil med heving. Ikke eltet lenge nok og ikke forhevet lenge nok. Eventuelt drept gjæren 

Anonymkode: 6d871...208

Jo jeg ga hevingen nok tid. Den stod på kjøkkenbenken i 24 timer. Skulle egentlig bare vente halvtime slik det stod i oppskriften men noe uforventet dukket opp som gjorde at jeg måtte utsette til neste dag.

Men jeg brukte tørr gjær da. Kan det være problemet?? Hvilken type bruker du

 

Ts

Anonymkode: a5306...f01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BobbySocks skrev (4 minutter siden):

Du hever i 24 timer og lurer på hva som gikk galt? :ler:

Er ikke  det bedre å heve for lenge enn for lite??? Ofte lager jeg pizzabunn kvelden før. Alltid gått bra

 

Ts

Anonymkode: a5306...f01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

BobbySocks skrev (8 minutter siden):

Du hever i 24 timer og lurer på hva som gikk galt? :ler:

😄

Men ja, du hevet for lenge TS. Skal du heve over natta må det stå kaldt og brukes mye mindre gjær. 

Anonymkode: 6d871...208

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Er ikke  det bedre å heve for lenge enn for lite??? Ofte lager jeg pizzabunn kvelden før. Alltid gått bra

 

Ts

Anonymkode: a5306...f01

Nei.. det er like krise. Kun om du kaldhever det kan stå så lenge. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 minutter siden):

Jo jeg ga hevingen nok tid. Den stod på kjøkkenbenken i 24 timer. Skulle egentlig bare vente halvtime slik det stod i oppskriften men noe uforventet dukket opp som gjorde at jeg måtte utsette til neste dag.

Men jeg brukte tørr gjær da. Kan det være problemet?? Hvilken type bruker du

 

Ts

Anonymkode: a5306...f01

24 timer på benken er aaaaltfor lenge, den er overhevet og da blir resultatet flatt, tett og hardt.

Skal du heve lenge må du kaldheve i kjøleskapet.

Anonymkode: c74a8...cc5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

24 timer på benken er aaaaltfor lenge, den er overhevet og da blir resultatet flatt, tett og hardt.

Skal du heve lenge må du kaldheve i kjøleskapet.

Anonymkode: c74a8...cc5

 

AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

😄

Men ja, du hevet for lenge TS. Skal du heve over natta må det stå kaldt og brukes mye mindre gjær. 

Anonymkode: 6d871...208

Okkk

Men hvilken gjær skulle jeg ha brukt? Tørr er fersk? Jeg brukte tørr

 

Ts

Anonymkode: a5306...f01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

 

Okkk

Men hvilken gjær skulle jeg ha brukt? Tørr er fersk? Jeg brukte tørr

 

Ts

Anonymkode: a5306...f01

Spiller liten rolle, men ved langtidsheving er det nok med en teskje tørrgjær

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke bruk mer mel enn nødvendig, elt lenge nok til at glutenet utvikler seg (ta vindustesten) og hev lenge nok men ikke for lenge. 

Anonymkode: 0e9ea...974

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt beste tips er å steke de så tett at de hever inni hverandre, også legge de i en boks med lokk/plastikkposer mens de er varme så de blir litt fuktig av dampen. (Tar av og på lokket underveis så det får lufta litt)

Bruker denne deig oppskriften,

https://www.godt.no/oppskrifter/bakst/soet-bakst/6946/verdens-beste-boller-fra-det-soete-liv

Jeg steker de også som en kanelbolle (liggende), syntes jo mer overflate uten fyll jo tørrere blir de

Anonymkode: cb262...ad5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...