AnonymBruker Skrevet 15. desember 2024 #1 Del Skrevet 15. desember 2024 Barna er veldig klad i kanelgifflar fra butikken. En pakke koster ca 40 kr. Jeg tenkte å prøve å lage det selv...har jo alle tingene hjemme. Så hvorfor ikke prøve selv? Er det noen som har en enkel oppskrift? (Jeg er dårlig når det kommer til baking) Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2024 #2 Del Skrevet 15. desember 2024 Kanelgifler er et ultraprosessert produkt du nok vil slite med å "kopiere". Det er bare å finne en oppskrift på kanelboller, og bake i vei. Anonymkode: 55c65...9b3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2024 #3 Del Skrevet 15. desember 2024 Er det virkelig prisen som er problemet med dette? Om barna mine spiste på mye kanelgifler at prisen på 40,- for en pakke ble et problem, så hadde jeg heller tatt en vurdering på hvor mye gifler jeg gir til barna mine… Anonymkode: bc4de...b69 6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2024 #4 Del Skrevet 15. desember 2024 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Barna er veldig klad i kanelgifflar fra butikken. En pakke koster ca 40 kr. Jeg tenkte å prøve å lage det selv...har jo alle tingene hjemme. Så hvorfor ikke prøve selv? Er det noen som har en enkel oppskrift? (Jeg er dårlig når det kommer til baking) Anonymkode: a5306...f01 Jeg fikk nærmere 100 av denne oppskriften; https://krem.no/hjem/gifflar/#google_vignette Anonymkode: e02c2...dfb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #5 Del Skrevet 19. desember 2024 AnonymBruker skrev (På 15.12.2024 den 6.13): Jeg fikk nærmere 100 av denne oppskriften; https://krem.no/hjem/gifflar/#google_vignette Anonymkode: e02c2...dfb Hei prøvde meg på denne oppskriften. De ble harde. Ikke myke som de fra butikken. Hva kan årsaken være? Hadde ovnen på 220 som det står i oppskriften men mine tok 15-17 min til de var ferdig Ts Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #6 Del Skrevet 19. desember 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Hei prøvde meg på denne oppskriften. De ble harde. Ikke myke som de fra butikken. Hva kan årsaken være? Hadde ovnen på 220 som det står i oppskriften men mine tok 15-17 min til de var ferdig Ts Anonymkode: a5306...f01 Ts Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #7 Del Skrevet 19. desember 2024 Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #8 Del Skrevet 19. desember 2024 Noe har gått feil med heving. Ikke eltet lenge nok og ikke forhevet lenge nok. Eventuelt drept gjæren Anonymkode: 6d871...208 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #9 Del Skrevet 19. desember 2024 AnonymBruker skrev (52 minutter siden): Noe har gått feil med heving. Ikke eltet lenge nok og ikke forhevet lenge nok. Eventuelt drept gjæren Anonymkode: 6d871...208 Jo jeg ga hevingen nok tid. Den stod på kjøkkenbenken i 24 timer. Skulle egentlig bare vente halvtime slik det stod i oppskriften men noe uforventet dukket opp som gjorde at jeg måtte utsette til neste dag. Men jeg brukte tørr gjær da. Kan det være problemet?? Hvilken type bruker du Ts Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #10 Del Skrevet 19. desember 2024 Og jeg eltet den i 15 min Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
V i Skrevet 19. desember 2024 #11 Del Skrevet 19. desember 2024 Kanskje du har hevet for lenge. Eller for lenge i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BobbySocks Skrevet 19. desember 2024 #12 Del Skrevet 19. desember 2024 Du hever i 24 timer og lurer på hva som gikk galt? 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #13 Del Skrevet 19. desember 2024 BobbySocks skrev (4 minutter siden): Du hever i 24 timer og lurer på hva som gikk galt? Er ikke det bedre å heve for lenge enn for lite??? Ofte lager jeg pizzabunn kvelden før. Alltid gått bra Ts Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #14 Del Skrevet 19. desember 2024 BobbySocks skrev (8 minutter siden): Du hever i 24 timer og lurer på hva som gikk galt? 😄 Men ja, du hevet for lenge TS. Skal du heve over natta må det stå kaldt og brukes mye mindre gjær. Anonymkode: 6d871...208 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BobbySocks Skrevet 19. desember 2024 #15 Del Skrevet 19. desember 2024 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Er ikke det bedre å heve for lenge enn for lite??? Ofte lager jeg pizzabunn kvelden før. Alltid gått bra Ts Anonymkode: a5306...f01 Nei.. det er like krise. Kun om du kaldhever det kan stå så lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #16 Del Skrevet 19. desember 2024 AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Jo jeg ga hevingen nok tid. Den stod på kjøkkenbenken i 24 timer. Skulle egentlig bare vente halvtime slik det stod i oppskriften men noe uforventet dukket opp som gjorde at jeg måtte utsette til neste dag. Men jeg brukte tørr gjær da. Kan det være problemet?? Hvilken type bruker du Ts Anonymkode: a5306...f01 24 timer på benken er aaaaltfor lenge, den er overhevet og da blir resultatet flatt, tett og hardt. Skal du heve lenge må du kaldheve i kjøleskapet. Anonymkode: c74a8...cc5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #17 Del Skrevet 19. desember 2024 AnonymBruker skrev (42 minutter siden): 24 timer på benken er aaaaltfor lenge, den er overhevet og da blir resultatet flatt, tett og hardt. Skal du heve lenge må du kaldheve i kjøleskapet. Anonymkode: c74a8...cc5 AnonymBruker skrev (52 minutter siden): 😄 Men ja, du hevet for lenge TS. Skal du heve over natta må det stå kaldt og brukes mye mindre gjær. Anonymkode: 6d871...208 Okkk Men hvilken gjær skulle jeg ha brukt? Tørr er fersk? Jeg brukte tørr Ts Anonymkode: a5306...f01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
C-girl Skrevet 19. desember 2024 #18 Del Skrevet 19. desember 2024 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Okkk Men hvilken gjær skulle jeg ha brukt? Tørr er fersk? Jeg brukte tørr Ts Anonymkode: a5306...f01 Spiller liten rolle, men ved langtidsheving er det nok med en teskje tørrgjær Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #19 Del Skrevet 19. desember 2024 Ikke bruk mer mel enn nødvendig, elt lenge nok til at glutenet utvikler seg (ta vindustesten) og hev lenge nok men ikke for lenge. Anonymkode: 0e9ea...974 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2024 #20 Del Skrevet 19. desember 2024 Mitt beste tips er å steke de så tett at de hever inni hverandre, også legge de i en boks med lokk/plastikkposer mens de er varme så de blir litt fuktig av dampen. (Tar av og på lokket underveis så det får lufta litt) Bruker denne deig oppskriften, https://www.godt.no/oppskrifter/bakst/soet-bakst/6946/verdens-beste-boller-fra-det-soete-liv Jeg steker de også som en kanelbolle (liggende), syntes jo mer overflate uten fyll jo tørrere blir de Anonymkode: cb262...ad5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå