AnonymBruker Skrevet 12. desember 2024 #1 Del Skrevet 12. desember 2024 Hva er best? Jeg spør fordi jeg er lei av dårlige ferske grønnsaker så har tenkt p begynne å kjøpe fryst, da tenker jeg på brokkoli, blomkål, spinat og slikt. Hva gjør dere? Anonymkode: 17b5b...9ec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2024 #2 Del Skrevet 12. desember 2024 Det har ikke noe å si ☺️ frysing av grønnsaker bevarer næringsinnholdet og forskjellen på fersk og frossen er minimal. Anonymkode: 31494...548 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2024 #3 Del Skrevet 12. desember 2024 Det trenger ikke å være enten-eller. Gjør det som passer best til en hver tid. Ha litt fryst i bakhånd, og kjøp litt ferskt når du planlegger å tilberede det om ikke lang tid. Velg da kanskje de typene grønnsaker som er best ferske og ikke egner seg til frysing (sjampinjong, tomater). Mens forskjellige typer løk kjøper jeg alltid kun ferskt da det likevel har god naturlig holdbarhet. Noen ting egner seg bedre til frysing enn andre. Jeg pleier å ha noe wokmix, amerikansk blanding, bønner og erter fryst i bakhånd, da det er ting som er anvendelig og ikke taper seg så mye i frys. Så er det bare å ta så mye man trenger. Rosenkål synes jeg gjør seg dårlig i frys, mens brokkoli og blomkål er sånn "passe ok" fryst. Næringsinnholdet tenker jeg at det er så liten forskjell på at det ikke er verdt å bry seg med. Det viktigste er å få i seg grønnsaker, variere, og unngå mest mulig matsvinn. Anonymkode: 388ba...8ec 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå