AnonymBruker Skrevet 9. desember 2024 #41 Del Skrevet 9. desember 2024 Jeg ville ha satset på pølser, gjerne 3-4 forskjellige typer, og masse godt tilbehør. Det tar ikke lang tid å koke opp vann til pølser som skal trekke (bruk vannkoker og hell vannet over i gryte på komfyren), og andre pølser kan steikes på panne eller i steikeovn/airfryer. Tilbehøret kan gjøres klart tidligere på dagen. Kjøp ferdig rekesalat o.l og ha over i skåler og sett i kjøleskapet. Kjøp en god sennep eller to, og skikkelig ketchup (ikke det der Idun-skvipet, Heinz er minimum). Anonymkode: e591b...393 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #42 Del Skrevet 10. desember 2024 Chilli con carne Lapskaus med knoke eller kanskje pinnekjøttlapskaus Viltgryte. Ha i gulrot, sopp og rosenkål i gryten slik det blir enkelt. Server med ris eller poteter (du kan evt kjøpe posene som skal varmes da poteter kan ta litt tid) En stor pastasalat med hvitløks brød til En god suppe. F.eks tom kah gai, blomkålsuppe med bacon, kyllingsuppe med karri, gulasj. Servere med gode rundstykker eller brød og godt smør. Siden det er sent, hva med kveldsmat? Rundstykker eller godt brød, diverse pålegg som sylte, røkelaks, eggerøre, rekesalat, en god ost, roastbiff osv. Evt en blanding av salt kveldsmat og julebrød med brunost og syltetøy. Hvis dere ikke har god plass kan maten serveres på kjøkkenet slik alle forsyner seg der også setter seg i spisestuen. Eggerøre, spekemat, røkelaks, potetsalat, brød. Enkelt "norsk" tapas. Bestille pizza om dere vil gjøre det enkelt Rømmegrøt og spekemat Anonymkode: 6a449...236 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #43 Del Skrevet 10. desember 2024 Jeg ville før teateret stekt opp halvstekte steinbakte rundstykker. Legg på forskjellig pålegg, skinke, røkelaks, eggerøre, syltetøy, div oster. Lag også noen boller med div salat som kan serveres ved siden av, sammen med forskjellige dressinger. La noen rundstykker ha bare litt smør/ majones og salat blad på seg og varm opp en gjeng med karbonader. Da er alt klart, med unntak av å varme de ferdigstekte karbonadene, som du varmer på to brett i ovnen. La alt stå på et kaldt soverom (vindu åpent), så er alt klart til servering omtrent i det du kommer hjem. Karbonadene kan også serveres kalde, om du ikke får tid/lyst til å varme de opp Anonymkode: 57473...6d7 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flintis Skrevet 10. desember 2024 #44 Del Skrevet 10. desember 2024 Rakfisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #45 Del Skrevet 10. desember 2024 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Teaterstykket er ferdig kl 20, de er kanskje hjemme hele bunten hos ts 20.30, så er det avkledning, toalettbesøk og rigge seg til, så skal ts servere ost og kjeks før hun går i gang med å skrelle ørten poteter til stappe samt varme opp en gigantisk kjele som inneholder boeuf bourgignon til 15 (for ikke å snakke om de to dagene hun vil bruke på forhånd for å lage den). Middag rundt 22, tidligst, da. Da er jeg ikke klar for så tung mat i alle fall. Anonymkode: 147f6...7fb Enig med deg! 15 stk er MANGE å lage potetstappe til, og så sent på kvelden er det alt for tung mat. For meg er dette derimot en typisk suppeanlending - 15 stk, sent på kvelden, midt i desember. Jeg er altså helt uenig med @pop up bruker her. Anonymkode: 8bc49...91a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #46 Del Skrevet 10. desember 2024 Ikke sodd, suppe eller gryte en fredags kveld, i alle fall 😂 Skulle tro man skulle i 80-årslag på bygda i denne tråden, ikke sammenkomst med venner etter teater. Jeg ville gjort klar diverse fingermat som kan serveres kaldt, samt noen retter som raskt hives i ovnen i det man kommer hjem. Marinert kylling kan stekes opp i forkant, og varmes raskt. Samme med bacondadler. En tomatsalat med burrata kan stå klar. Foccachia, aioli og hummus. Et fat med oliven, oster og skinke og litt frukt. Marinert champiniong. Med mer. Eller meze. Alt står klart, kaldt. Så varmes lammespidd og kjøttboller raskt i ovnen. Ønsker du det enklere er jo mousaka super mat. Kan lages kvelden før, og er gjennomvarm igjen på 20 minutter. Med god salat til. Anonymkode: ddc7d...530 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #47 Del Skrevet 10. desember 2024 Flintis skrev (11 minutter siden): Rakfisk. Likte faktisk også denne ideén, nå rett før jul. Veldig enkelt og godt, og passer sesongen. Anonymkode: ddc7d...530 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #48 Del Skrevet 10. desember 2024 Fru Uperfekt skrev (10 timer siden): Riskoker er din venn Ja, en fem-seks stykker da... Anonymkode: a4c2a...626 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #49 Del Skrevet 10. desember 2024 Kyllingsalat og godt brød Anonymkode: fb6dd...e82 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #50 Del Skrevet 10. desember 2024 Snitter med diverse pålegg? Diverse wraps med spekeskinke og/eller røkt laks Karbonadesmørbrød? Stek de ferdig i forkant og varm opp i ovnen i langpanne, eventuelt salat/potetsalat til. Som noen andre har nevnt tidligere, pølser Salat med godt brød/rundstykker til? Står seg godt i kjøleskap og serveres kald Anonymkode: 91e5f...822 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dishwalla Skrevet 10. desember 2024 #51 Del Skrevet 10. desember 2024 Bestill pizza som leveres på døren, eller hentes på tur fra teateret. 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #52 Del Skrevet 10. desember 2024 Tror jeg ville bestilt pizza 😊 Anonymkode: be056...aef 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 10. desember 2024 #53 Del Skrevet 10. desember 2024 Jeg tenker en god suppe kan fint passe en fredagskveld. Folk skjønner jo at det er litt å lage til, og det er sent på kvelden. Godt brød og mye er gjort. En god kremet kyllingsuppe med karri i, trenger ikke å ta så mye tid, og er lett å varme. Kan være enig i at lapskaus eller sodd ikke er helt kos for en fredagskveld, men jeg hadde ikke sagt noe på det heller. En god suppe derimot, føler jeg er helt innenfor. Stek kyllingen ferdig på forhånd før du hiver den i gryten, og bruk gjerne en kombinasjon av kokosmelk og matfløte. Da blir den ikke så «fettete», men samtidig litt ekstra. Naan er godt til supper/gryter med kokosmelk, men annet brød fungerer også utmerket. Du kan ta utgangspunkt i Bali kyllinggryte om du vil ha inspirasjon til suppen, og du kan helt klart lage en hjemmelaget versjon av den også. Personlig hadde jeg gått for en suppe. Hjemmelaget focaccia i langpanne, halvstekte rundstykker, hvitløksbaguetter, eller naan. Jeg synes naan fra Eldorado er de beste. De smuldrer ikke opp. Ferdige naan trenger også bare minutter i ovnen, så tar ikke lange tiden å lage opp en haug. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #54 Del Skrevet 10. desember 2024 AnonymBruker skrev (17 minutter siden): Tror jeg ville bestilt pizza 😊 Anonymkode: be056...aef Ts skriver jo at det ikke finnes noen steder å spise/ bestille fra Anonymkode: e417b...06f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 10. desember 2024 #55 Del Skrevet 10. desember 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Ja, en fem-seks stykker da... Anonymkode: a4c2a...626 Jeg har 2, men de er store så det hjelper nok Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 10. desember 2024 #56 Del Skrevet 10. desember 2024 Jeg ville laget en stor gryte chili con carne som du bare kan varme opp etterpå. Sett fram skåler med rømme, revet ost, tortillachips, pico de gallo og guacamole som folk kan toppe maten med etter egen smak. (Sure folk som ikke synes gryteretter er bra nok for fredager kan gå sultne. ) 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #57 Del Skrevet 10. desember 2024 Stor pike skrev (18 timer siden): Ha oppi lapskaus grønnsaker. Overhodet ikke nitrist. Tvert i mot. Kjempegodt! Sånne frosne lapskaus grønnsaker? Det er virkelig ikke kjempegodt?? Anonymkode: 069cb...33f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #58 Del Skrevet 10. desember 2024 Dynegrøt og spekemat. Anonymkode: 3844c...1af Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2024 #59 Del Skrevet 10. desember 2024 Ville servert skalldyr. Reker, sjøkreps, hummer, kongekrabbe, krabbeskjell, østers, kamskjell, blåskjell, loff, majones, aioli sitron og dill. Bare å gjøre alt klart og sette kaldt. Når gjestene kommer setter du frem fat med knust is og danderer på fatet. Blåskjellene damper du mens du da derer fatet og åpner kamskjell og østers. Loff kan du steke på ettermiddagen og oppbevare under klede på benken til dere skal spise. Anonymkode: b9b02...e2b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alice123 Skrevet 11. desember 2024 #60 Del Skrevet 11. desember 2024 TS kan du være så snill og dele hva du serverte, når laget er over? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå