AnonymBruker Skrevet søndag kl 18:42 #21 Del Skrevet søndag kl 18:42 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Folk har brukt kjøkkenredskaper av tre i bokstavelig talt tusenvis av år. Mange har aldri gått over til plast heller. Jeg tror vi hadde merket det om det oppsto kolonier av livsfarlige bakterier i trefjøler i noen videre stor grad. Anonymkode: 5b6b7...c9f Vi lever annerledes liv i 2024 enn de gjorde p 1940 tallet eller før og etter den tid. Vi har og andre måter å jobbe på et kjøkken på i dette årtusenet enn i de tidligere. Anonymkode: ba5de...6dd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet søndag kl 18:43 #22 Del Skrevet søndag kl 18:43 Vasker de for hånd og når det er gjort smører jeg de gjerne inn med litt matolje og tørker pent av etterpå de er veldig gamle 😉 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 18:45 #23 Del Skrevet søndag kl 18:45 AnonymBruker skrev (7 timer siden): En grunn til at jeg ikke kjøper tre redskaper, eller forresten to, de kan ikke vaskes i oppvaskmaskin. Den andre grunnen er at det er kommet frem at man ikke kan si med sikkerhet at matrester som går inn i treet og blir liggende der ikke får vokse og utvikle seg og kan gi oss nye og andre helseperoblemer på sikt. Det undersøkes rundt skjærefjøler i tre fordi dette nå skal være sååå mye bedre enn plast. For oss som driver i mikroorganismer bransjen så er det en kjent sak at bygg i betong med innfelt treverk som blir vått så vokser der ulike helseskadelige mikroorganismer i treverket. Dette kan overføres til treprodukter på kjøkkenet men i hvilken gra er et ubesvart spørsmål. Så lenge plast og silikonprodukter på kjøkkenet ikke er synlig slitt så bruker vi heller disse enn å begynne med tresleiver som vi ikke kan ha i oppvaskmaskinen, som vi ikke vet hvordan mikroorganismene jobber i og som det koster ekstra å kjøpe nytt. Skjærebrett har vi byttet til glass, at knivene blir sløve får vi stå i. Anonymkode: ba5de...6dd Viser seg at tre faktisk er bedre i forhold til bakterier. Så anbefales å gå tilbake til tre og stål https://dinside.dagbladet.no/bolig/dette-skal-du-bruke-na/82053316 Anonymkode: 87d0b...40a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 18:46 #24 Del Skrevet søndag kl 18:46 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Mine blir ikke rene i oppvaskamskin, så jeg må skrubbe med zalo og børste. Mye matrester sitter fortsatt igjen i små sprekker likevel. Unngår å bruke tre mest mulig, annet enn til baking. Elsker plast! Anonymkode: 82691...9a5 Takk for hjelpen, der kom du med kommentaren som var ønskelig. Der ligger matrester i sprekker, så en aldri klarer å få ut. Der danner det seg kolonier av mikroorganismer, som heller ikke er heldig å få i seg via maten. Dette kom òg frem i undersøkelser av skjærefjøler som nylig stod å lese på en eller annen nettavis. Anonymkode: ba5de...6dd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:32 #25 Del Skrevet i går, 10:32 AnonymBruker skrev (15 timer siden): Takk for hjelpen, der kom du med kommentaren som var ønskelig. Der ligger matrester i sprekker, så en aldri klarer å få ut. Der danner det seg kolonier av mikroorganismer, som heller ikke er heldig å få i seg via maten. Dette kom òg frem i undersøkelser av skjærefjøler som nylig stod å lese på en eller annen nettavis. Anonymkode: ba5de...6dd Men annen visning viser og motsatt. Så alt har med hvilke en leser. Er og rart at flere og flere kokker går tilbake til tre hvis tre er så farlig . Jeg syns faktisk jeg får trefjøla mer rein en den i plastikk. Den i plastikk setter ting ser fast i rillene som er på, selv om en skrubber er det der. En trefjøl behandler en den rett kan en og bare slippe den litt ned og olje på nytt. Det får en ikke med plast bare å kaste Anonymkode: 87d0b...40a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 14:12 #26 Del Skrevet i går, 14:12 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Takk for hjelpen, der kom du med kommentaren som var ønskelig. Der ligger matrester i sprekker, så en aldri klarer å få ut. Der danner det seg kolonier av mikroorganismer, som heller ikke er heldig å få i seg via maten. Dette kom òg frem i undersøkelser av skjærefjøler som nylig stod å lese på en eller annen nettavis. Anonymkode: ba5de...6dd Tilsvarende sprekker får du i plast også. Forskjellen er da at du med plast ikke får hjelp av de naturlige antimikrobielle peptidene træ har. Matrester i sprekker må fjernes manuelt (børste, såpe og varmt vann) uansett materiale. Sitter matrestene godt hjelper det bare midlertidlig med oppvaskmaskin. Når plastredskapet er ferdig i oppvaskemaskinen kan de på ny gi grobunn for mikroorganismer, også selv om første runde ble drept i oppvaskemaskinen. Ikke undervurder effekten av biofilm heller. Uansett materiale må den fjernes manuelt for å være sikker. Så alt i alt er træ bedre enn plast. Anonymkode: fdf3f...95a 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Surrebukk Skrevet i går, 19:05 #27 Del Skrevet i går, 19:05 Man skal være forsiktig med zalo (og oppvaskmiddel) på treredskaper. Det trekker inn i treverket og kan overføres til mat. Jeg vasker treredskapene stort sett kun i vann. En sjelden gang bitte litt zalo på skjærebrettet hvis det er veldig mye fett på. Som det er nevnt her så har treredskapene antibakterielle egenskaper. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alice123 Skrevet i går, 22:40 #28 Del Skrevet i går, 22:40 At med unntak av fjøler går i maskina. Vedlikehold driver jeg ikke med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå