Gå til innhold

Hva har dere i kjøleskapet ? Familier med barn


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Handlet for 2000 i går, men kjøleskapet ser nesten halvtomt ut. Er opptatt av å lage det meste selv og unngå ultraprossesert. Men kjøleskapet ser nitrist ut. Kun pålegg, middag, grønnsaker, melk, yoghurt og egg. 

I kjekkenskuffen har vi nøtter, knekkebrød, havregryn, banan. Hva bruker dere barnefamilier å kjøpe? 

Anonymkode: a859f...d58

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, ser innlegget havnet i feil kategori😆

Anonymkode: a859f...d58

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror dette blir mer et spørsmål om hva du savner som ikke gjør det trist, jeg synes det er helt ok å ha pålegg, middag, grønnsaker, melk, youghurt og egg? Hva mer trenger man? 

I tillegg til de overnevnte tingene har vi bestanding - Soyasaus (lys og mørk), mirin, sesam olje, fiskesaus, ketchup og diverse annet sånn "tilsetning til mat", men det er jo ikke akkurat "gøy" det heller :)

Kanskje du kan friske opp med å sette en blomst inni der? ;) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du her jo helt normale ting i kjøleskapet. Har du lyst på noe annet er det jo bare å kjøpe det.

Det er da vel heller ikke et mål i seg selv at kjøleskapet skal være overfylt?

Anonymkode: ba7da...46d

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Enorme" mengder melk, 3 x 1,5 litters kartong. Yogurt Tine. Egg. Bremykt. Vanlig ost og nå også Edamer. Skinke, falurkorv, leverpostei, kaviar, salami, chorizo (til pizza). Jordbær syltetøy, bringebær syltetøy, eple syltetøy. Sylta kål, sylta agurker. 

Potet, gulrot, løk, hvitløk, squash, kål, tomat, agurk, salat, epler, klementiner og sharon. Sjampignon. 

Ketchup, dressing, sennep, soya saus, sriracha chilli mayo. 

Jeg vet ikke helt hva folk som mener at det er så dyrt, spiser. Er det de som må kjøpe alt organisk, økologisk og mest av alt - lang reist og eksotisk? For potet, løk, gulrot, og kål, og alle mulige pasta og ris er veldig billige, og en god base for alle fleste middager. Erstatter man halvparten av kjøtt i alle oppskrifter med bønner eller grønnsaker, så blir middag enda billigere og samtidig sunnere. Eneste, jeg synes fisk er veldig dyrt, uforholdsmessig dyrt sammenliknet med kjøtt. Hvordan kan svinekjøtt være billigere enn torsk og sei? Det er veldig rart. 

Anonymkode: cf1d8...f22

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vårt er fullt.. Og vi har et ekstra i garasje. 

Øverste hylle er diverse glass og tilbehør. Som rødbeter, sølvløk, artisjokk, syltet pepper, syltet rødløk, relish, og mer.

Neste er to store bokser med pålegg og lunsjmat, som lett kan løftes ut. To typer syltetøy, posdeig, ulike bokser med kjøtt, litt laks, rekesalat, italiensk salat..... 

Så er det en stor boks som er merket "middag", og en som er merket "lunsj". Dette er øremerket mat, som ingen får røre. 

Neste; rømme, creme fraiche, majones, fløte, yoghurt. Og en boks med tuber; remulade, kaviar, smøreoster. 

Nederst er det en rekke kartonger, melk, juice, biolo, saft. Samt en stabel av middags- og lunsjrester der det er fritt frem å forsyne seg.

Døra; en hylle med oster, en med medisiner og slikt som bør stå kaldt. To med sauser og slikt; pesto, ulike typer sauser, tre varianter av sennep, og enda flere glass med skrukork. Egg. 

Stor skuff med grønnsaker i alle varianter.

Stor skuff med poteter og løk.

Skap i garasje inneholder mat for de neste dagene/ukene. 60 egg. Påfyll av majones, rømme, og andre ting som står seg lenge. Og en del grønnsaker (uvaskede) kjøpt i sesong. Andre drikkevarer, en flaske musserende, påfyll av kartonger, og en del mer. 

Anonymkode: 20326...7ad

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vårt kjøleskap er bare fullt den dagen vi handler (ukehandler). Dagen før handling er det bortimot tomt.

En hylle med pålegg som oster, leverpostei og spekemat. Av og til sild og noe kjøttpålegg. Hjemmelaget syltetøy.

En hylle med middagsmat og evt. rester. 

En hylle med egg og yoghurt, rømme og andre meieriprodukter. 

Grønnsaker og poteter nederst.

Diverse typer melk og av og til juice.

Sennep, majones, oliven og noen oljer.

Mye annen mat med lang holdbarhet i matskap.

Anonymkode: 235af...343

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har alltid noe frukt og noen  grønnsaker (vi har nesten alltid epler og baner, poteter, løk og gulrot. Vi bytter på å ha klementiner, appelsiner, pære, druer og bær etter sesong/tilbud/hvem som er hjemme).

Vi har alltid egg, ost, melk og vann i kjøleskapet, samt en boks med brød, smør og pålegg. Mye dressinger, soyasaus og diverse som står i døren. Vi prøver å ha en eller annen form for salat, agurk og paprika også.

Kjøper yoghurt, rislunsj, smoothie, jus, brus etter tilbud og hamstrer inn, feks nå er kjøleskapet full av risgrøt og rislunsj da spar og meny kjører tilbud på det. Sist uke hadde vi andre varianter. Vårt kjøleskap er aldri tomt, middagsrester, havregrøt og smør som jeg kjøpte inn på tilbud for noen uker siden tar også opp plass. Og ost! Kjøper vi mye ost tar det også opp en del plass (og sjokoladen jeg gjemmer i skuffen! Haha men ikke si det til noen ellers forsvinner det!)

Anonymkode: 32476...999

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Handlet for 2000 i går, men kjøleskapet ser nesten halvtomt ut. Er opptatt av å lage det meste selv og unngå ultraprossesert. Men kjøleskapet ser nitrist ut. Kun pålegg, middag, grønnsaker, melk, yoghurt og egg. 

I kjekkenskuffen har vi nøtter, knekkebrød, havregryn, banan. Hva bruker dere barnefamilier å kjøpe? 

Anonymkode: a859f...d58

2000 går fort nå i disse tider 😥 skjønner hva du mener. Men det du har er jo helt vanlig mat som barnefamilier pleier å kjøpe.

Anonymkode: 3dab7...25f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Vårt er fullt.. Og vi har et ekstra i garasje. 

Øverste hylle er diverse glass og tilbehør. Som rødbeter, sølvløk, artisjokk, syltet pepper, syltet rødløk, relish, og mer.

Neste er to store bokser med pålegg og lunsjmat, som lett kan løftes ut. To typer syltetøy, posdeig, ulike bokser med kjøtt, litt laks, rekesalat, italiensk salat..... 

Så er det en stor boks som er merket "middag", og en som er merket "lunsj". Dette er øremerket mat, som ingen får røre. 

Neste; rømme, creme fraiche, majones, fløte, yoghurt. Og en boks med tuber; remulade, kaviar, smøreoster. 

Nederst er det en rekke kartonger, melk, juice, biolo, saft. Samt en stabel av middags- og lunsjrester der det er fritt frem å forsyne seg.

Døra; en hylle med oster, en med medisiner og slikt som bør stå kaldt. To med sauser og slikt; pesto, ulike typer sauser, tre varianter av sennep, og enda flere glass med skrukork. Egg. 

Stor skuff med grønnsaker i alle varianter.

Stor skuff med poteter og løk.

Skap i garasje inneholder mat for de neste dagene/ukene. 60 egg. Påfyll av majones, rømme, og andre ting som står seg lenge. Og en del grønnsaker (uvaskede) kjøpt i sesong. Andre drikkevarer, en flaske musserende, påfyll av kartonger, og en del mer. 

Anonymkode: 20326...7ad

Hørtes kult ut med boksene! Og lettvint. Kunne du tatt bilde? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 timer siden):

Vårt er fullt.. Og vi har et ekstra i garasje. 

Øverste hylle er diverse glass og tilbehør. Som rødbeter, sølvløk, artisjokk, syltet pepper, syltet rødløk, relish, og mer.

Neste er to store bokser med pålegg og lunsjmat, som lett kan løftes ut. To typer syltetøy, posdeig, ulike bokser med kjøtt, litt laks, rekesalat, italiensk salat..... 

Så er det en stor boks som er merket "middag", og en som er merket "lunsj". Dette er øremerket mat, som ingen får røre. 

Neste; rømme, creme fraiche, majones, fløte, yoghurt. Og en boks med tuber; remulade, kaviar, smøreoster. 

Nederst er det en rekke kartonger, melk, juice, biolo, saft. Samt en stabel av middags- og lunsjrester der det er fritt frem å forsyne seg.

Døra; en hylle med oster, en med medisiner og slikt som bør stå kaldt. To med sauser og slikt; pesto, ulike typer sauser, tre varianter av sennep, og enda flere glass med skrukork. Egg. 

Stor skuff med grønnsaker i alle varianter.

Stor skuff med poteter og løk.

Skap i garasje inneholder mat for de neste dagene/ukene. 60 egg. Påfyll av majones, rømme, og andre ting som står seg lenge. Og en del grønnsaker (uvaskede) kjøpt i sesong. Andre drikkevarer, en flaske musserende, påfyll av kartonger, og en del mer. 

Anonymkode: 20326...7ad

Samme her.. Har 3 ungdommer i hus(gutter) 

Så 2 av hyllene i kjøleskapet er merket middag og den andre ikke rør😅

Det betyr da at det skal brukes til noe..

Kjøper også mye av det vi kan, og lagrer det i boden nede.. 
Barna går heldigvis ikke ned der, for de ‘’vet’’ det bare er ‘’kjipe’’ ting i boden nede(enn så lenge)😅

Anonymkode: 1949f...0f4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snabeltann skrev (15 timer siden):

Hørtes kult ut med boksene! Og lettvint. Kunne du tatt bilde? 

Og informere alt vi har av gjester om at jeg henger her inne... nei 😅

Alt er kjøpt på Clas Ohlson. Og en Dynamo.

Ja, det er genialt. Alt har sin plass. det er lett å sette pålegget ut på benken. Det er plassbesparende da man kan legge ting oppå hverandre, og samtidig se hva som er bakerst (når man trekker ut boksen). Og om det er søl er det bare å vaske selve boksen, uten at det har rent ned hele kjøleskapet. 

Anonymkode: 20326...7ad

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Samme her.. Har 3 ungdommer i hus(gutter) 

Så 2 av hyllene i kjøleskapet er merket middag og den andre ikke rør😅

Det betyr da at det skal brukes til noe..

Kjøper også mye av det vi kan, og lagrer det i boden nede.. 
Barna går heldigvis ikke ned der, for de ‘’vet’’ det bare er ‘’kjipe’’ ting i boden nede(enn så lenge)😅

Anonymkode: 1949f...0f4

Godt det ikke bare er meg.

Fikk så tyn her inne en gang fordi at de ikke får forsyne seg med det de vil.

Men da hadde vi jo sittet her med grovbrød, og makrell i tomat, til fredagsmiddagen 😂

Funker også slik at jeg legger over rømme, grønnsaker, etc, fra de andre hyllene, om det er tiltenkt en rett. Ellers er det plutselig borte. 

Kjøpte inn en del chips på tilbud i dag. Men det oppbevares foreløpig på kontoret mitt 😜

Anonymkode: 20326...7ad

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Og informere alt vi har av gjester om at jeg henger her inne... nei 😅

Alt er kjøpt på Clas Ohlson. Og en Dynamo.

Ja, det er genialt. Alt har sin plass. det er lett å sette pålegget ut på benken. Det er plassbesparende da man kan legge ting oppå hverandre, og samtidig se hva som er bakerst (når man trekker ut boksen). Og om det er søl er det bare å vaske selve boksen, uten at det har rent ned hele kjøleskapet. 

Anonymkode: 20326...7ad

Er gjestene dine inne i kjøleskapet?

Anonymkode: 0fd83...5ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Er gjestene dine inne i kjøleskapet?

Anonymkode: 0fd83...5ad

Jeg forstår den anonyme godt her, som ikke vil vise sitt faktiske kjøleskap. Kjøleskapet mitt er ikke «off limit» for nære venner og utvidet familie. Helt naturlig at gjester kan gå i det noen ganger selv om det ikke er de mer perifere som gjør det (og det ønsker jeg heller ikke). Så forstår godt her, og svarer på spørsmålet selv om det ikke var meg som skrev det. 😊

Endret av Daisy-love
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Er gjestene dine inne i kjøleskapet?

Anonymkode: 0fd83...5ad

Ja.

Både gjester, barnevakt, kattevakt, med mer. Står fritt til å forsyne seg. 

Er det så merkelig? 

Anonymkode: 20326...7ad

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (34 minutter siden):

Ja.

Både gjester, barnevakt, kattevakt, med mer. Står fritt til å forsyne seg. 

Er det så merkelig? 

Anonymkode: 20326...7ad

Nei, det er ikke merkelig. 

Familie og venner står fritt til å forsyne seg i kjøleskapet her også. Sånn må det være. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 21.11.2024 den 14.36):

Handlet for 2000 i går, men kjøleskapet ser nesten halvtomt ut. Er opptatt av å lage det meste selv og unngå ultraprossesert. Men kjøleskapet ser nitrist ut. Kun pålegg, middag, grønnsaker, melk, yoghurt og egg. 

I kjekkenskuffen har vi nøtter, knekkebrød, havregryn, banan. Hva bruker dere barnefamilier å kjøpe? 

Anonymkode: a859f...d58

Jeg handler en gang i uka, da handler vi det vi spiser, trenger og har lyst på. Men før vi kjøper inn noe forsikrer vi oss om at det blir spist. Jeg handler IKKE masse svada for at kjøleskapet skal være «velfylt». Så usikker på meg selv er jeg ikke at jeg må flashe symboler her og der.

Anonymkode: e00e2...943

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Jeg handler en gang i uka, da handler vi det vi spiser, trenger og har lyst på. Men før vi kjøper inn noe forsikrer vi oss om at det blir spist. Jeg handler IKKE masse svada for at kjøleskapet skal være «velfylt». Så usikker på meg selv er jeg ikke at jeg må flashe symboler her og der.

Anonymkode: e00e2...943

Flashe symboler? 😂 Kjøleskapet blir da brukt av familien, ingen andre.

Vi er ikke en brødmat-familie. Her lages det mat fra bunnen, med ganske mye variasjon. Og da blir kjøleskapet raskt veldig fult. 

Anonymkode: 20326...7ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...