AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #41 Del Skrevet 17. november 2024 Null sympati herfra for syteinnlegget ditt der du sammenligner din selvvalgte situasjon med allergi. Du risikerer helsa di for et korttenkt valg som ikke er særlig bra med tanke på klima (absolutt ikke bærekraftig), og heller ikke med tanke på dyr som må bøte med livet. Og forventer at andre skal ta hensyn til ditt valg? Du spiser i alle fall fisk og egg, så det er bra at du får i deg noe animalsk. Jeg er bekymret for at du ikke får i deg nok animalsk, og så er jeg bekymret for at du får i deg for mye tungmetaller. Det er forferdelig mye tungmetaller i sjømat. Det er mange dyr som må dø for maten din, uansett hva du spiser. Men sannsynligvis mange flere for ditt kosthold enn hvis du hadde spist ku. Er du klar over hvor mange dyr og insekter som blir skutt, kvernet og forgiftet i åker? En åker er en grønn ørken. Det er utrolig skadelig for det biologiske mangfoldet. Man dreper/fjerner rådyr, rev, fugler, ekorn, snegler, slanger, mus, insekter, busker, trær, blomster osv for å anlegge en åker. Et massmord altså. Så fortsetter man å drepe disse hvis de forviller seg inn i åkeren. Og når man høster så er det mange rådyrkalver som blir kvernet hvert eneste år. Det blir anslått at 10-20% av alle rådyrkalver blir kvernet av høstemaskiner i Norge. Tenk over det neste gang du spiser korn, belgfrukt osv. Man dreper minst 25 ganger FLERE dyr ved å spise korn enn ved å spise storfekjøtt. Her har de bare sett på mus og ku. I tillegg har man jo alle de andre dyrene også, og insekter og hele økosystemer som man ødelegger med åker. Du tror kanskje soyaen vi importerer går til kua? Tro om igjen, mesteparten av soyaen går til fiskene. Kuene spiser mest gress. Får de kraftfôr, så består det nesten bare av søppel fra åkerdrift. I en rapport fra FAO, så ble det slått fast at uten husdyr har vi et enormt avfallsproblem fordi 86% av det de spiser er rent søppel for oss. Det de regner som "spiselig" for mennesker er nesten bare korn som fikk for lite gluten det året og derfor dårlige bakeegenskaper. Jeg tror ikke folk hadde vært særlig fornøyd med å bake og så ville ikke deigen heve seg. En ku kan spise gress på områder som vi ikke kan bruke til annet. Og faktisk er det mesteparten av Norges areal. Hele 76% av vårt areal kan brukes til beite, men ikke til åker osv. Hvis ingen hadde spist beitedyr, så hadde de områdene blitt lagt brakk og grodd igjen. Det at det gror igjen er absolutt ikke positivt. Kulturbeite er utrolig viktig for bier, biologisk mangfold og karbonlagring. Beite spiller på lag med naturen og lar busker, trær, blomster, dyr og insekter være. Beiting og gress binder altså karbon, så det er veldig uheldig at kua blir fremstilt som en klimaversting av veganere og vegetarianere. Når beiting er gjort riktig, så binder en gård mer drivhusgasser enn de slipper ut. Det er et mektig verktøy for å redde jorda vår, og dette har blitt bevist igjen og igjen. Allan Savory har gjort dette i flere tiår i Afrika og får ørkenområder fruktbare igjen. Det er jo et ekstremt tydelig tegn på at det er bra for kloden. Og når man anlegger åker, så pløyer man jorda, og enorme mengder med karbon går tapt fra matjorda, og slippes ut i atmosfæren. Transport er den desidert største forurenseren og kan ikke sammenlignes med utslipp fra dyr. Transport tar karbon som har vært lagret i jorda i evigheter og slipper det ut i atmosfæren. Dyr er en del av et kretsløp. Det er ikke særlig bærekraftig å kutte ut det vi kan produsere lokalt (animalsk) og øke inntaket av belgfrukter, nøtter og tropiske frukter som vi importerer ca 100% av. Vi importerer allerede ca 50% av grønnsakene vi spiser og ca 90% av frukten. Det beste du kan gjøre for klimaet er å spise lokalt kjøtt fra beitedyr som har beitet og aller helst fra en gård som driver regenerativt landbruk. Det er beste du kan gjøre hvis du vil ha færre dyr på samvittigheten din er å spise kjøtt fra store beitedyr som har beitet. Anonymkode: 34404...8fa 2 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 17. november 2024 #42 Del Skrevet 17. november 2024 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Sorry as, men du kan ikke sammenligne det med allergier! Dette er jo noe du har valgt selv, men man velger ikke å ha allergier, som man tross alt kan dø av! Anonymkode: 4959b...0c4 Det er overraskende mange som mener de har allergier de ikke har. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 17. november 2024 #43 Del Skrevet 17. november 2024 Jeg skjønner ikke at det kan være noe problem. Spesielt ikke når ts spiser fisk. Man skal besøke en rimelig dårlig restaurant før man ikke får fisk eller en ok vegetarrett. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #44 Del Skrevet 17. november 2024 Det er kravstort, ja. Du har ikke allergier og har valgt å spise annerledes enn flesteparten. Det er faktisk ganske frekt å forvente at noen lager en helt egen julemiddag til deg i tillegg til det tradisjonelle. Verten har mer enn nok. Det normale er å tilby seg å ta med protein etter ønske og spise av felles tilbehør. På restauranten skjønner jeg det var kjipt å få servert noe annet. Kanskje du var uheldig og de var tom. Ville gitt beskjed og fått avslag på maten. Ellers kan man bestille andre vegetarretter, må ikke være julemat. På kafeer lager de ofte mat underveis, og de er ikke vond å be. Feks be om en baguette med salat, grønt og hvitost og kutte ut skinken. Eller droppe kyllingen i salat og ha i mer grønnsaker. Uansett, hvis jeg var deg, så ville jeg ikke sutret over steder med lite vegetarmat. Du boikotter heller de stedene da det ikke er tilpasset deg. Så finner du deg et par steder du liker og som har et greit utvalg. Anonymkode: 5208f...763 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 17. november 2024 #45 Del Skrevet 17. november 2024 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Det er kravstort, ja. Du har ikke allergier og har valgt å spise annerledes enn flesteparten. Det er faktisk ganske frekt å forvente at noen lager en helt egen julemiddag til deg i tillegg til det tradisjonelle. Verten har mer enn nok. Det normale er å tilby seg å ta med protein etter ønske og spise av felles tilbehør. På restauranten skjønner jeg det var kjipt å få servert noe annet. Kanskje du var uheldig og de var tom. Ville gitt beskjed og fått avslag på maten. Ellers kan man bestille andre vegetarretter, må ikke være julemat. På kafeer lager de ofte mat underveis, og de er ikke vond å be. Feks be om en baguette med salat, grønt og hvitost og kutte ut skinken. Eller droppe kyllingen i salat og ha i mer grønnsaker. Uansett, hvis jeg var deg, så ville jeg ikke sutret over steder med lite vegetarmat. Du boikotter heller de stedene da det ikke er tilpasset deg. Så finner du deg et par steder du liker og som har et greit utvalg. Anonymkode: 5208f...763 Jeg synes det er ganske enkelt å lage et vegetarisk alternativ. Og når man i tillegg kan lage noe med fisk eller skalldyr, er det jo egentlig bare å lage fiskerett som forrett og lage en erstatning for kjøttet. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #46 Del Skrevet 17. november 2024 Rosa Dartle skrev (14 timer siden): Nja. Det er jo faktisk det. Vi vegetarianere har gjerne valgt det kostholdet nettopp pga. hva som skjer i verden. For min del ble jeg vegetarianer etter en av de mange slakteriskandalene som har vært, for 15 år siden. Der kyllinger ble skåldet levende. Så enormt mye lidelse. Det er helt greit at ikke andre har tatt samme valg som meg, men jeg håper jo de vil respektere det, da jeg synes industridyrehold er en god grunn i seg selv. Det er jo ikke som at man vil hoppe på et sært kosthold og være vanskelig for moro skyld. Man har jo aldri lyst til å være til bry, det er en ubehagelig følelse. Til TS: har som sagt vært vegetarianer i 15 år, og har spist en god andel av kålrotbiff (stekt kålrotskive) og ratatouille. Tenker som du skriver; at man bare må bli glad hvis man får noe godt. Jeg synes det er veldig mye enklere nå, det finnes mange flere vegetar valg på menyen på de fleste restauranter, og folk reiser mye og blir introdusert for god vegetarmat. Ikke dra i festlig lag på tom mage, og nyt det heller om du blir servert noe godt! Og server de lekreste vegetarretter når du har besøk, så de ser at vi faktisk spiser masse deilig mat 😊 Mye dritt i matindustrien, uten tvil. Men man må faktisk ikke spise kylling og kjøtt fra industrien, jeg gjør aldri det. Du kan jo spørre deg selv hvor mye næring du får i deg fra ei kålrot sammenlignet med et stykke kjøtt. Anonymkode: 0d57a...f75 1 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #47 Del Skrevet 17. november 2024 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Hørt om veganske versjoner av fisk og skalldyr?? Ja de finnes, men det var uansett ikke poenget mitt. Tydeligvis var det for vanskelig da så la meg stave det med stooore bokstaver for deg: IKKE DØM EN GRUPPE MENNESKER UT IFRA VALGET TIL EN PERSON !! Var det andre ting du ikke forstod Ja så er jeg ikke sikker på om jeg kan forklare det bedre men jeg skal absolutt gjøre et forsøk. ..og ikke gjør deg dum med vilje please.. Anonymkode: 4d08c...37c Anonymkode: 0d57a...f75 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maia70 Skrevet 17. november 2024 #48 Del Skrevet 17. november 2024 Med det du spiser er det jo superenkelt, du bestiller bare en fiskerett som er garantert uten kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
celmarith Skrevet 17. november 2024 #49 Del Skrevet 17. november 2024 Reign skrev (15 timer siden): Det er ikke verden sin skyld at du har valgt å spise på en sær måte… Sær måte? I mitt hode er det enda særere å spise døde dyr (dyrelik)🤮 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #50 Del Skrevet 17. november 2024 celmarith skrev (2 minutter siden): Sær måte? I mitt hode er det enda særere å spise døde dyr (dyrelik)🤮 "Dyrelik" = den mest biotilgjengelige næringen mennesker har. "Dyrelik" gir deg b12, kollagen, høykvalitets protein, som du ikke får fra planter. Anonymkode: 0d57a...f75 2 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fruelena Skrevet 17. november 2024 Forfatter #51 Del Skrevet 17. november 2024 Men herregud! Kan man ikke forvente en saklig diskusjon her? Jeg lurte ikke på om det er bedre å være alteter, vegetarianer eller veganer, eller hva det måtte være. Jeg skrev om respekt og inkludering. Denne diskusjonen var ikke ment å handle om hva som er bra eller dårlig, eller hva som er riktig. Det var flere her som tydeligvis har sterke meninger og påpekte at mine og andres forventninger om å få være en del av fellesskapet som for store. Tenker dere som kommenterte virkelig at jeg, når jeg går til en restaurant (og betaler for halvparten av maten selv), skal spise før jeg drar eller ta med meg egen mat? Det kreves minimalt med justeringer og tilpasninger. Jeg spiser ikke noe eksotisk eller komplisert, bare et helt vanlig kosthold uten kjøtt (og i de fleste tilfeller er det ganske enkelt å fjerne eller tilføye et produkt). Dette handler om inkludering og respekt for noens valg og livssyn. Jeg mener det er mangel på yrkesstolthet når noen tyr til lettvinte løsninger, som å kjøpe halvfabrikata i butikken. Jeg ser nå at jeg kanskje rett og slett kunne ha sagt at jeg ønsker å bestille en fiskerett, og sett om det hadde fungert (For så vidt har jeg alltid gjort det – jeg har sagt ifra at jeg spiser egg, meieriprodukter, fisk og skalldyr.) 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #52 Del Skrevet 17. november 2024 Fruelena skrev (7 minutter siden): Men herregud! Kan man ikke forvente en saklig diskusjon her? Jeg lurte ikke på om det er bedre å være alteter, vegetarianer eller veganer, eller hva det måtte være. Jeg skrev om respekt og inkludering. Denne diskusjonen var ikke ment å handle om hva som er bra eller dårlig, eller hva som er riktig. Det var flere her som tydeligvis har sterke meninger og påpekte at mine og andres forventninger om å få være en del av fellesskapet som for store. Tenker dere som kommenterte virkelig at jeg, når jeg går til en restaurant (og betaler for halvparten av maten selv), skal spise før jeg drar eller ta med meg egen mat? Det kreves minimalt med justeringer og tilpasninger. Jeg spiser ikke noe eksotisk eller komplisert, bare et helt vanlig kosthold uten kjøtt (og i de fleste tilfeller er det ganske enkelt å fjerne eller tilføye et produkt). Dette handler om inkludering og respekt for noens valg og livssyn. Jeg mener det er mangel på yrkesstolthet når noen tyr til lettvinte løsninger, som å kjøpe halvfabrikata i butikken. Jeg ser nå at jeg kanskje rett og slett kunne ha sagt at jeg ønsker å bestille en fiskerett, og sett om det hadde fungert (For så vidt har jeg alltid gjort det – jeg har sagt ifra at jeg spiser egg, meieriprodukter, fisk og skalldyr.) Jeg, som eks-veganer, tenker at jeg ikke sympatiserer så mye her. Kanskje fordi jeg i alle disse årene alltid tok med min egen mat, fordi jeg ikke ville prakke på min selvvalgte livsstil på andre. Forstår selvsagt at du blir skuffet over soyapølser, det er ikke noe "fest" over det. Ikke-vegaterianere/veganere kan ofte blande begrep. Pesceterianer, vegeterianer, lacto-ovo, veganer, og det er ofte mye bedre å gjøre en konkret bestilling på fisk som du sier. "Jeg er vegeterianer men spiser fisk", blir selvmotsigende, og i et dårlig øyeblikk så kan det være så enkelt som at den som tok i mot den beskjeden festet seg ved "vegeterianer" og glemte resten. Å være vegeterianer, pesceterianer, eller veganer, er generelt sett ikke vanskelig i Norge, selv ikke når man spiser ute. Men jeg vet at noen kokker har sagt rett ut at de ikke legger sjela si i lave plantemat til gjestene sine. Generelt sett så har jeg vært greit fornøyd med plantemat som har vært servert, og har valgt å fokusere på at de gadd å lage plantemat til meg fremfor å bli sur fordi maten ikke var god nok. Selvsagt kjedelig å forvente nøttestek og få servert soyaskit. Skjønner det. Men det blir så fjernt for meg å skulle sammenligne dette med cøliaki og allergier som gir alvorlige konsekvenser, med at du selv har valgt å spise sånn og sånn. Det viktigste med julebordet må vel uansett være festen, tenker jeg. Anonymkode: 0d57a...f75 4 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #53 Del Skrevet 17. november 2024 Fruelena skrev (58 minutter siden): Men herregud! Kan man ikke forvente en saklig diskusjon her? Jeg ser nå at jeg kanskje rett og slett kunne ha sagt at jeg ønsker å bestille en fiskerett, og sett om det hadde fungert (For så vidt har jeg alltid gjort det – jeg har sagt ifra at jeg spiser egg, meieriprodukter, fisk og skalldyr.) Jo vi har en saklig diskusjon og vi har lagt frem en mulighet som du tidligere har oversett. Gratulerer med det. Resten er bare gnål. Ønsker deg og dine en fin julebord sammen, kos deg med fisken! Anonymkode: 15cca...169 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maia70 Skrevet 17. november 2024 #54 Del Skrevet 17. november 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): "Dyrelik" = den mest biotilgjengelige næringen mennesker har. "Dyrelik" gir deg b12, kollagen, høykvalitets protein, som du ikke får fra planter. Anonymkode: 0d57a...f75 Men i hvilken grad kan man gjøre seg nytte av dette? Hvordan vet du at det er så biotilgjengelig? Det har man ikke sett i kroppen, og det kan man heller ikke med dagens vitenskap, så det blir ren gjetning. Og det er ikke sant at det ikke finnes høykvalitetsprotein i planter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reign Skrevet 17. november 2024 #55 Del Skrevet 17. november 2024 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Eventuelt på en måte som fremmer miljø og dyrevelferd. Kjipt at man blir regnet som ekstremist når man kun ønsker det beste for både firbente og tobente rundt seg... Anonymkode: 4d08c...37c Rosa Dartle skrev (17 timer siden): Nja. Det er jo faktisk det. Vi vegetarianere har gjerne valgt det kostholdet nettopp pga. hva som skjer i verden. For min del ble jeg vegetarianer etter en av de mange slakteriskandalene som har vært, for 15 år siden. Der kyllinger ble skåldet levende. Så enormt mye lidelse. Det er helt greit at ikke andre har tatt samme valg som meg, men jeg håper jo de vil respektere det, da jeg synes industridyrehold er en god grunn i seg selv. Det er jo ikke som at man vil hoppe på et sært kosthold og være vanskelig for moro skyld. Man har jo aldri lyst til å være til bry, det er en ubehagelig følelse. Altså, det vegetargreiene deres er jo noe bedre for klodens velferd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #56 Del Skrevet 17. november 2024 Maia70 skrev (11 minutter siden): Men i hvilken grad kan man gjøre seg nytte av dette? Hvordan vet du at det er så biotilgjengelig? Det har man ikke sett i kroppen, og det kan man heller ikke med dagens vitenskap, så det blir ren gjetning. Og det er ikke sant at det ikke finnes høykvalitetsprotein i planter. Det har med sammensetningen av aminosyrer i kombinasjon med andre næringsstoffer å gjøre. En blodprøve viser ikke hva slags type protein du har i kroppen. Slike blodprøver kan være farlig å lene seg på når man er vegeterianer/veganer, gjorde det selv i mange år. Protein fra planter kan aldri sidestilles med animalsk. Kjøtt er uten fiber og den mengden antinæringsstoffer som finnes i belgfrukter. Dvs bedre for fordøyelsen og dermed opptaket av næringsstoffer. Du må spise 3 x mengden med linser og bønner for å få i deg tilsvarende mengde protein som fra kjøtt, og du har fortsatt ikke fått i deg flere aminosyrer, kollagen, og vitaminer. Protein fra linser i tørrvekt er noe helt annet enn varmebehandlet. 100 gram kokte linser tilsvarer ca 9 gram protein. 100 gram biff tilsvarer 3 x så mye. Det trengs vel neppe noen forskning for å forstå at planter verken inneholder b12 eller kollagen? Tror du virkelig at du klarer deg uten kollagen i flere tiår? En middagsporsjon på 250 gram med biff har dekket en stor del av proteinbehovet mitt for en hel dag, og har i tillegg gitt meg f.eks mye b12 og hem-jern. Man kan heller ikke sammenligne plantejern med hem-jern, og kombinasjonen med hem-jern og b12 er viktig da b12 faktisk hjelper absorpsjon av jern. Ja, man kan fint ta opp plantejern og ha fine blodprøver, men igjen, disse prøvene sier ingenting om det er jern kroppen din faktisk klarer å bruke. Ja, jeg vet det er folk som har tarmsykdom som ikke tar opp disse næringsstoffene, og at dette er et argument som blir brukt for at "da kan man like gjerne spise plantebasert å ta b12 tilskudd". Dette blir uansett fullstendig avsporing fra TS sin tråd. Anonymkode: 0d57a...f75 2 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smascha Skrevet 17. november 2024 #57 Del Skrevet 17. november 2024 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det har med sammensetningen av aminosyrer i kombinasjon med andre næringsstoffer å gjøre. En blodprøve viser ikke hva slags type protein du har i kroppen. Slike blodprøver kan være farlig å lene seg på når man er vegeterianer/veganer, gjorde det selv i mange år. Protein fra planter kan aldri sidestilles med animalsk. Kjøtt er uten fiber og den mengden antinæringsstoffer som finnes i belgfrukter. Dvs bedre for fordøyelsen og dermed opptaket av næringsstoffer. Du må spise 3 x mengden med linser og bønner for å få i deg tilsvarende mengde protein som fra kjøtt, og du har fortsatt ikke fått i deg flere aminosyrer, kollagen, og vitaminer. Protein fra linser i tørrvekt er noe helt annet enn varmebehandlet. 100 gram kokte linser tilsvarer ca 9 gram protein. 100 gram biff tilsvarer 3 x så mye. Det trengs vel neppe noen forskning for å forstå at planter verken inneholder b12 eller kollagen? Tror du virkelig at du klarer deg uten kollagen i flere tiår? En middagsporsjon på 250 gram med biff har dekket en stor del av proteinbehovet mitt for en hel dag, og har i tillegg gitt meg f.eks mye b12 og hem-jern. Man kan heller ikke sammenligne plantejern med hem-jern, og kombinasjonen med hem-jern og b12 er viktig da b12 faktisk hjelper absorpsjon av jern. Ja, man kan fint ta opp plantejern og ha fine blodprøver, men igjen, disse prøvene sier ingenting om det er jern kroppen din faktisk klarer å bruke. Ja, jeg vet det er folk som har tarmsykdom som ikke tar opp disse næringsstoffene, og at dette er et argument som blir brukt for at "da kan man like gjerne spise plantebasert å ta b12 tilskudd". Dette blir uansett fullstendig avsporing fra TS sin tråd. Anonymkode: 0d57a...f75 HEILE denne tråden er ein avsporing frå TS sin tråd 🙃 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #58 Del Skrevet 17. november 2024 Svarer på HI, jeg. Jeg er veganer og syns det går aldeles fint i juletiden. Spiser mye god julemat og bakst. Forventer ikke noen tilpasninger, men det er hyggelig om noen gjør det likevel. Må si at jeg har blitt servert mye rart når jeg selv ikke kan bestemme restaurant. Når jeg selv inviterer tilpasser jeg gjerne, både for de med faktisk cøliaki og de som er såkalt glutensensitive, de som ikke liker ditt og datt. Du selv unngår jo bare kjøtt fra landdyr, så det burde ikke være vanskelig å tilpasse. Det er viktig å se på menyen før du oppsøker restauranter, men på jobbens julebord må man si ifra i god tid og egentlig bare godta det man får. Ingen liker en sur veggis(men du er jo ikke veggis da)! Anonymkode: 4465b...68f 2 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
celmarith Skrevet 17. november 2024 #59 Del Skrevet 17. november 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): "Dyrelik" = den mest biotilgjengelige næringen mennesker har. "Dyrelik" gir deg b12, kollagen, høykvalitets protein, som du ikke får fra planter. Anonymkode: 0d57a...f75 Jeg har hverken problemer med å få i meg nok vitaminer eller proteiner, bare idioter med null peiling som tror de må få vitaminer og proteiner via døde dyr. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. november 2024 #60 Del Skrevet 17. november 2024 celmarith skrev (2 minutter siden): Jeg har hverken problemer med å få i meg nok vitaminer eller proteiner, bare idioter med null peiling som tror de må få vitaminer og proteiner via døde dyr. Ja det er klart at de som har lang fartstid som veganere ikke har peiling Forøvrig unødvendig hersketeknikk å kalle folk for idioter. Anonymkode: 0d57a...f75 4 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå